به گزارش خبرگزاری مهر، صوت پیش رو سخنانی از حسن رحیم پورازغدی درباره صحیفه سجادیه است که قسمتی از آن در متن ذیل تقدیم حضور می شود:
حدود پنجاه سال قبل، آيت الله مرعشى نجفى، يك نسخه اى از صحيفه سجاديه را فرستاده بودند براى علامه طنطاوى كه مفتى اسكندريه و از علماى بزرگ اهل سنت مصر بود. ايشان وقتى صحيفه را ديده بود، گفت بدبخت مسلمانها كه صحيفه را نمي شناسند، هرچه در اين كتاب نگاه كردم، ديدم از كلام مخلوق بالاتر و از كلام خداوند پايين تر است.
اينها كلمات عادى نيست. متأسم براى خودم كه كسى مثل من، تا به حال اين كتاب را نديده بودم، البته ايشان نمي دانست كه خود شيعه هم اين كتاب نديده و نمي بيند. ميدانيد با اينكه ملت ايران شيعه ترين ملت دنيا است، نهج البلاغه فقط هفتاد سال است كه به فارسى ترجمه شده و اولين ترجمه ها نيز نامفهوم و غير دقيق بود. تازه بعد انقلاب، چندسال است كه ترجمه هاى خوب و دقيق آمده است. در حالي كه نهج البلاغه چهارصد و پنجاه سال پيش در اروپا ترجمه شده بوده، چهار پنج قرن پيش آنها ترجمه كرده اند و از آن الهام گرفته اند، اما ايرانيان شيعه هفتاد سال پيش! شما از همين بفهميد كه رابطه ما ائمه و پيامبر، چطور رابطه اى است.
اينها را به قصد تبرك و عبادت بعضى از ما در خانه هايمان داريم، اما حوزه و دانشگاه و متفكران ما، به قصد تفكر سراغ اينها نرفته اند و هنوز هم كم ميروند. هم به قصد تعبد و هم به قصد تفكر بايد سراغ اينها رفت. با وجود اينكه بنده متاسفانه خيلى اهل دعا خواندن نيستم و اين خيلى عيب بزرگى است اما اينرا مي فهمم كه با اين ادعيه رمزهاى خيلى بزرگى از زندگى بشر را ميتوان كشف كرد.
در يك سمينار اروپايى، مباحث الهياتى مطرح بود و من ترجمه يكى دوتا از دعاهاى صحيفه سجاديه را به مناسبتى خواندم، يك استاد تئولوژى در آنجا با اين مضمون به من گفت كه چقدر زيبا و صادقانه و چقدر متفكرانه است اين جمله ها! و چقدر خدا را خوب براى بشر تشريح مي كند و به بشر روش درست گفتگو با خدا را نشان مي دهد.
الان، هنوز كه هنوزه منزلت علمى صحيفه سجاديه در جامعه شيعه شناخته نشده است، حتى در حوزه و دانشگاه، بقيه كه تكليفشان روشن است.
نظر شما