به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خندان ظهر دوشنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، اظهار کرد: میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری ۱۰۱.۳ میلی متر بوده که این رقم در سال گذشته ۱۰۷.۴ میلی متر ثبت شده است.
وی با بیان اینکه میزان نرمال بارندگی ۱۱۳ میلی متر است، گفت: میزان بارندگی در استان نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش را نشان می دهد.
بیشترین کاهش میزان بارندگی در شهرستان طبس اتفاق افتاد
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی بیشترین کاهش میزان بارندگی را مربو ط به شهرستان طبس با ۵۲.۵ میلی متر عنوان کرد و گفت: بیشترین میزان بارندگی در سال جاری نیز مربوط به شهرستان قاین با ۱۴۸.۹ میلی متر بوده است.
خندان رو به شاخصهای خشکسالی منتهی به خرداد ماه امسال اشاره کرد و گفت: بر اساس این شاخص ها ۴۴ درصد مساحت شهرستان بشرویه درگیر با خشکسالی متوسط است.
به گفته وی، بر اساس این شاخص ها حدود یک درصد مساحت شهرستان خوسف، پنج درصد شهرستان زیرکوه، ۹۱ درصد سرایان و ۶۴ درصد مساحت شهرستان طبس با خشکسالی متوسط دست و پنجه نرم می کنند.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین بر اساس این شاخص ها کمتر از یک درصد مساحت استان درگیر خشکسالی خیلی شدید، ۳۸ درصد درگیر خشکسالی متوسط و ۴۵ درصدخشکسالی ضعیف هستند.
کاهش ۸۵۰ میلی متری باردندگی در استان
خندان رو به آغاز خشکسالیها از سال ۷۹ در استان اشاره کرد و افزود: اگر روند بارندگیها در سال جاری به همین منوال ادامه پیدا کند از اول مهر وارد هفدهمین سال خشکسالی استان می شویم.
وی با بیان اینکه در این مدت سال ۹۳ حادترین سال خشکسالی در استان بوده است، بیان داشت: از سال ۸۲ تاکنون شاخص های خشکسالی در استان منفی گزارش شده است.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی از کاهش ۸۵۰ میلی متر بارندگی در استان طی هشت سال گذشته خبر داد.
خندانرو اضافه کرد: پراکنش زمانی و مکانی نامناسب بارندگی به همراه افزایش ساعات آفتابی، افزایش تبخیر، افزایش دمای حداکثر و حداقل، گسترش شوری و در نتیجه خشکسالی های ممتد حداقل ۱۶ ساله طی یک دوره طولانی قابل جبران بوده و پراکندگی های مشخص به زودی نخواهد توانست کاهش بارندگی های اتفاق افتاده را جبران کند.
نظر شما