به گزارش خبرنگار مهر، به تاکید کارشناسان، درحال حاضر معماری بومی و ایرانی هیچ اندیشه و رابطه ای با گذشته و نیاکانش ندارد و بیشتر به کپی برداری روی آورده است و کنگره تخصصی مدیریت شهری و دومین نمایشگاه شهرداریهای موفق خدمات شهری و صنایع وابسته استان مازندران در مصلی ساری فرصتی فراهم آورد تا کارشناسان به تجزیه و تحلیل و آسیبهای فراروی معماری ایرانی بپردازند.
مدیرکل استاندارسازی گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور، شامگاه دوشنبه در این کنگره، با بیان این که معماری امروز ایران هیچ اندیشه ای از گذشتگان و نیاکان ندارد گفت: یک معماری کاریکاتور گونه ای به اسم معماری است.
مرتضی طالع ماسوله با ابراز تاسف از عدم استقبال مردم و جوانان از این نمایشگاه گفت:معماری مساله مهمی است که به سیرت آن باید پرداخت نه صورت آن.
مدیرکل استاندارد سازی گردشگری با عنوان اینکه، معماری عصر حاضر اکنون نگراست نه آینده نگر و با اشاره به این که معماری ایران در اروپا و بخصوص بارسلون بسیار دیده می شود افزود: معماری کهن ایرانی دارای شعور ذهنی و بصیرت بوده است که الهام بخشی بسیاری را برای همه ملل به ارمغان اورده است.
وی با بیان این که خیمه توسعه ایران بر پایه نفت بوده افزود: خیمه توسعه ژاپن که سه دهه پس از ما شروع شد بر پایه سلولهای مغزی این کشور بوده است.
این استاددانشگاه با تاکید بر این که قرن ۲۱ دنیای فکر و اندیشه است، متذکر شد: تا موضوعی اتفاق می افتد ما اخبار سازی می کنیم نه افکار سازی، در حالی که در جوامع پیشرفته جریانات تبدیل به افکار سازنده می شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد:اگربه جای اصل ها بر اسبها سوار شویم هیچ گاه به توسعه دست نخواهیم یافت.
بومی سازی معماری راهکار توسعه است
طالع ماسوله، بومی سازی و مفهوم سازی را به جای کپی برداری راهکار توسعه برشمرد و افزود:ما با فرهنگ غنی نیاکانمان بزرگ شده ایم.
وی در بخش دیگر با بیان این که پتانسیل مازندران به مراتب از اقتصاد نفت جنوب بسیار قوی تر است ابراز داشت: در هر خانواده مازندرانی یک تحصیل کرده بیکار وجود داردکه با رونق گردشگری حل خواهد شد.
این استاد دانشگاه گفت: به زبان آوردن اینکه زیرساخت نداریم سخن درستی نیست، چرا که زیرساخت وجود دارد اما کم است ولی ما زیرساختهای ذهنی نداریم و نمی توانیم پیشرفت کنیم.
وی اهداف گردشگری در توسعه هزاره سوم را حذف کامل فقر و گرسنگی، تضمین پایداری محیطی و ایجاد مشارکت جهانی دانست و خاطر نشان کرد: برای توسعه گردشگری، فرهنگ رفتاری، مبلمان شهری، تسهیلات، خدمات و جاذبهها باید مورد توجه شهرداران و فرمانداران قرار گیرد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور اظهار کرد: آموزش را از برنامههای اولویتدار در توسعه توریسم شهری است که برای توسعه توریسم شهری لازم است.
وی خواستار آموزش رانندههای حمل و نقل عمومی، صنوف مختلف و مردم همچنین فرهنگ پذیرایی از مهمانان و گردشگران شد.
طالع با بیان اینکه شهرداریها در توسعه گردشگری به عوامل درونشهری و زیرساختها باید توجه کنند، تصریح کرد: عوامل بهداشتی، اجتماعی، زیر ساختها، تنوع زیستی، خدمات امنیتی، مراکز خرید و بازارهای سنتی باید مورد توجه مسئولان امور شهری قرار گیرد.
علی نبیان معاون امور عمرانی استانداری مازندران نیز، اظهار کرد: مدیریت شهری باید سازوکارهای پیشگیرانه از بلایای طبیعی را اجرایی کند.
وی با اشاره به خسارات سیل اخیر در زیر آب و سوادکوه گفت: میزان بارندگی در نوشهر ۱۷۷ میلیمتر در مدت دو روز گزارش شده است و بارندگی شدید اتفاقات ناگواروخسارت زیادی در مازندران برجای گذاشت.
اجرای طرح جامع سیلاب در مازندران
نبیان تصریح کرد: سال گذشته طرح جامع مهار سیلاب در استان با اعتباراتی که در این بخش اختصاص یافت انجام شد که بخش دیگری از این طرح امسال اجرا خواهد شد.
نبیان با تاکید بر مدیریت شهری از سوی مسئولان امور شهری و شوراهای شهر متذکر شد: در سالهای گذشته شرق مازندران با سیلاب، تخریب و تلفات جانی همراه بود ولی امسال با تدابیر انجام شده سیل تلفات جانی نداشته است.
معاون عمرانی استاندار مازندران با بیان این که در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان سه میلیون مسافرشب در این استان اقامت داشتند، خاطرنشان کرد: مدیریت درستی برای پذیرش گردشگر در حوزه خدمات شهری باید انجام شود.
نمایشگاه شهرداریهای موفق مازندران تا ۱۴ مردادماه دایر است.
نظر شما