به گزارش خبرگزاري "مهر"، چهل و دومين كنفرانس سياست هاي امنيتي مونيخ با سخنراني "آنجلا مركل" صدراعظم آلمان آغاز شد. همچنين "ياپ هوپ دو شفر" دبيركل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو)، وزيران دفاع آمريكا،روسيه و آلمان و همچنين وزيران خارجه و هيئت هاي بلندپايه بسياري از كشورهاي جهان ازجمله ايران در ميان شركت كنندگان اين كنفرانس دو روزه به چشم مي خورد.
Munich conference on security policy
در اين كنفرانس، سياست هاي امنيتي بحران كنوني عراق و امكان حل و فصل آن بدون دست زدن به جنگ، اوضاع خاورميانه و اهميت استراتژيك خليج فارس و مسئله نفت و بحث هسته اي ايران از جمله مهمترين موضوع هايي بود كه مقامات شركت كننده در كنفرانس درباره آنها به سخنراني پرداختند.
دولت آلمان نيز در اين راستا براي حفظ نظم كنفرانس و تامين امنيت شركت كنندگان آن، نيرويي شامل حدود سه هزار و 500 مامور ويژه را در نقاط حساس شهر مونيخ به كار گرفته بود.
اين كنفرانس كه با عنوان "اروپا و آمريكا، بازسازي روابط با آن سوي آتلانتيك" برگزار شد، تا يكشنبه شب ادامه يافت و "دونالد رامسفلد" (Donald Rumsfeld) وزير دفاع آمريكا از سخنرانان اصلي اين كنفرانس بود.
موضوع ايران از جمله محورهاي كنفرانس مونيخ بود كه رامسفلد نيز در اظهارات خود بر بحث هسته اي اين كشور و تحولات آن انگشت گذاشت.
Donald_Rumsfeld
اين درحالي بود كه يك هيئت ايراني به سرپرستي "عباس عراقچي" معاون وزير امور خارجه ايران در اين كنفرانس حضور داشتند.
وزير دفاع آمريكا در چهل و دومين كنفرانس امنيتي مونيخ بار ديگر ادعاهاي مقامات آمريكايي مبني بر حمايت ايران از تروريسم را تكرار كرد و از كشورهاي جهان خواست مانع از دستيابي تهران به دانش هسته اي شوند.
رامسفلد كه بعد از "آنجلا مركل" (Angela Merkel) صدراعظم آلمان دومين سخنران اين كنفرانس بود، افزود: ما بايد براي دسترسي به يك راه حل ديپلماتيك در مورد ايران همچنان همكاري كنيم تا از برنامه غني سازي اورانيوم در اين كشور جلوگيري به عمل آوريم.
به گزارش "مهر"، وي در جمع بيش از 250 شركت كننده اين كنفرانس تاكيد كرد: "ما با عمليات عليه ايران مخالف هستيم".
رامسفلد بار ديگر تلاش كرد از ترفند سال هاي اخير مقامات آمريكايي براي ايجاد اختلاف بين مردم و مسئولان جمهوري اسلامي استفاده كند و در اين راستا با ژستي عوامفريبانه مدعي شد: "ما در كنار ملت ايران و جوانان و كساني قرار داريم كه خواهان يك كشور صلح آميز و داراي دموكراسي در آينده هستند.
پيشتردرهمين كنفرانس نيز وزير دفاع آمريكا در اظهاراتي ضد ايراني مدعي شده بود كه ايران از تروريسم دولتي حمايت مي كند. رامسفلد مدعي شده بود: "دولت ايران يكي از دولت هاي مهم حامي تروريسم است."
در همين حال، آنجلا مركل صدراعظم آلمان نيز كه به عنوان افتتاح كننده اين كنفرانس به سخنراني مي پرداخت، در سخناني غيرمسئولانه ايران را متهم كرد كه در فعاليت هاي هسته اي خود از خط قرمز عبور كرده است.
وي در افتتاحيه اين كنفرانس ضمن ارائه ديدگاهي مغرضانه و دور از واقعيات موجود افزود: "ما مي خواهيم و بايد مانع از توسعه تسليحات هسته اي ازسوي ايران شويم".
صدراعظم آلمان كه اخيرا نيز با سفر به فلسطين اشغالي، حمايت قاطع آلمان را از رژيم صهيونيستي اعلام كرد و با انتقاد از اظهارات دكتر "محمود احمدي نژاد" رئيس جمهوري ايران درباره افسانه "هولوكاست"، به نمايندگي از ملت و دولت آلمان از اين واقعه اظهار شرمندگي كرده بود، با ادبياتي توهين آميز و غيرديپلماتيك خاطرنشان كرد: "جمهوري اسلامي لياقت آن را ندارد كه در مقابل برنامه هسته اي آن تحملي نشان داده شود."
به گزارش "مهر"، همچنين دبيركل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي، طرح هاي جديد گسترش فعاليت اين سازمان نظامي را در كنفرانس امنيتي مونيخ ارايه كرد.
"هوپ شفر" (hoop-scheffer) در سخناني در كنفرانس امنيتي مونيخ همچنين خواستار جهاني شدن نقش اين سازمان شد.
وي در ادامه با انتقاد از سطح پايين همكاري هاي اتحاديه اروپا و ناتو تصريح كرد: ناتو و اتحاديه اروپا مي توانند در كنار يكديگر بسياري از معضلات و مشكلات جامعه بين المللي را حل وفصل كنند.
hoop-scheffer
دبيركل ناتو تمامي اعضاي اين سازمان را به مشاركت هر چه بيشتر با يكديگر فراخواند.
هوپ شفر همچنين خواستار اعمال برخي اصلاحات در استراتژي هاي ناتو شد و افزود: برنامه هاي لازم در اين زمينه به زودي در اختيار اعضا قرار مي گيرد.
در حالي كه برخي از كشورها از جمله استراليا، نيوزيلند و كره جنوبي براي توسعه روابط خود با ناتو اظهار تمايل كرده اند، مقامات ناتو در كنفرانس امنيتي مونيخ كه برخي از رسانه هاي آلماني به آن لقب "داووس امنيتي" را داده اند، چنين همكاري هايي به مفهوم پذيرش عضويت اين كشورها در اين سازمان نظامي به شمار نياوردند.
به گزارش "مهر"، يك ديپلمات وابسته به ناتو اخيرا گفته بود كه اين سازمان نظامي به دنبال كسب منابع و نيروي لازم براي گسترش حضور خود در مناطق مختلف دنيا است.
هم اينك نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي با حضور نظاميان استراليايي و نيوزلندي در برخي عمليات نظامي ازجمله در افغانستان و در قالب نيروهاي حافظ صلح "ايساف" و نيز در منطقه دارفور سودان مشاركت دارند.
در همين حال، درحالي كه روسيه در نشست حساس روز شنبه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي به گزارش پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت راي مثبت داد، "سرگئي ايوانف" (Sergei Ivanov) وزير دفاع روسيه در كنفرانس مونيخ در اين زمينه اظهارنظر كرد كه وي "شك دارد تحريم هاي احتمالي در اعمال فشار بر ايران موثر واقع شوند."
ايوانف در اين كنفرانس امنيتي افزود: "مطمئن نيستم كه اين تحريم ها موثر واقع شوند."
اين درحالي است سناتورهاي معروف آمريكايي كه در اين كنفرانس نيز حضور داشتند، خواستار اعمال تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران شدند.
سناتور آمريكايي "جان مك كين" (John McCain) در اين كنفرانس و در نطقي آمرانه و از سر خودخواهي اعلام كرد : اگر لزومي داشته باشد سازمان ملل متحد بايد با تصويب قطعنامه هايي ايران را تحريم كند.
وي ضمن استقبال از گزارش موضوع هسته اي ايران به شوراي امنيت با تهديد تهران تاكيد كرد اقدام نظامي عليه ايران بايد به عنوان گزينه اي مطرح باشد و درصورتي كه اين كشور به درخواست هاي بين المللي اهميتي ندهد و فعاليت هاي هسته اي خود را متوقف نكند، اين گزينه در دستور كار قرار گيرد.
مك كين كه در كنفرانس امنيت سياسي در مونيخ آلمان سخنراني مي كرد، افزود: " نيازمند آن هستيم تا شوراي امنيت اقدامي فوري ازجمله ممنوعيت سرمايه گذاري، مسدود كردن دارايي هاي رهبران دولتي و دانشمندان هسته اي اتخاذ كند."
اين سناتور آمريكايي در ادامه اظهار داشت: "روسيه و چين نيز بايد به تلاش مشترك ما براي حل موضوع هسته اي ايران بپيوندند و ما بايد به دنبال شركايي باشيم تا بتوانيم اين تحريم ها را در خارج ار چارچوب شوراي امنيت به ايران تحميل كنيم.
مك كين ضمن اينكه گزينه نظامي را كاملاً نامطلوب خواند، تاكيد كرد:"هر گزينه اي بايد در دستور كار باشد، تنها يك چيز بدتر از حمله به ايران وجود دارد و آن مسلح شدن ايران به تسليحات هسته اي است".
Senator John McCain
در همين حال، "عباس عراقچي" معاون وزير امور خارجه ايران در كنفرانس امنيتي مونيخ به شدت از اظهارات صدراعظم آلمان عليه ايران انتقاد كرد.
عراقچي اظهار داشت : در كنفرانس، برخي از مقامات حاضر در اجلاس، اظهاراتي عليه ايران مطرح كردند كه بسيار توهين آميز بود.
وي با اشاره به سخنان صدراعظم آلمان كه گفته بود "اگر در ايران قانوني وجود دارد كه در صورت ارجاع پرونده آن كشور به شوراي امنيت سازمان ملل متحد، مانع از ادامه همكاري تهران با آژانس بين المللي انرژي اتمي مي شود، شايد وقت آن رسيده باشد كه اين قانون تغيير كند".
به گزارش "مهر"، عراقچي در اين زمينه خاطرنشان كرد: اين كلمات بسيار توهين آميز هستند، زيرا چگونه دولتي به مجلس كشور خود مي تواند بگويد كه قانوني را به خاطر اميال سياسي كشورهاي ديگر تغيير دهد.
همچنين "فرانس جوزف يونگ" (franz josef jung) وزير دفاع آلمان در چهل و دومين كنفرانس امنيتي مونيخ با تاكيد بر برقراري انسجام در ناتو گفت: سازمان پيمان آتلانتيك شمالي بايد به عنوان يك ارگان سياسي هم فعاليت خود را گسترش دهد.
جوزف يونگ افزود: اين سازمان گام به گام به يك بازيگر بين المللي تبديل شده و فعاليت اين سازمان در افغانستان نمونه اي از آن به شمار مي رود.
franz josef jung
وزير دفاع آلمان خاطرنشان كرد: 37 كشور جهان در غالب يك نيروي بين المللي در افغانستان تحت فرماندهي ناتو تلاش دارند اين كشور در راه خود به سمت دموكراسي تنها گذاشته نشود و از بازگشت به بنيادگرايي و تروريسم به افغانستان جلوگيري شود.
يونگ همچنين در تكرار ادعاهاي ديگر مقامات آلماني گفت : برنامه اتمي ايران به طور مستقيم با امنيت ما در ارتباط است و به همين علت از ديدگاه ما، گزارش پرونده ايران به شوراي امنيت اقدام صحيحي به شمار مي رود.
در همين حال، "ميشل آليو ماري" (Michèle Alliot-Marie) وزير دفاع فرانسه در كنفرانس امنيتي مونيخ بار ديگر تهديدهاي هسته اي اخير را كه توسط "ژاك شيراك" رئيس جمهوري اين كشور مطرح شد، تكرار كرد.
آليو ماري اظهار داشت: فرانسه آماده است با سلاح هاي اتمي خود عليه مراكز مهم كشورهايي كه پاريس را از طريق تروريست مورد تهديد قرار مي دهند، مقابله كند.
به گزارش "مهر"، وزير دفاع فرانسه افزود: ما بايد تلاش كنيم پاسخ اتمي خود را با شرايط روز مطابقت و همچنين بتوانيم مراكز مهم را مورد اصابت قرار دهيم.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: اين امر به اين معنا است كه ما از طريق اين توانايي، نه كل يك كشور، بلكه مراكز مهم آنها را كه مسئول تهديد ما هستند، هدف قرار مي دهيم.
آليوماري گفت: ديدگاه شيراك مبني بر حق فرانسه براي استفاده از سلاح هاي اتمي عليه كشورهايي كه پاريس را با تروريسم تهديد مي كنند، موضوع جديدي نيست.
وزير دفاع فرانسه درحالي اين اظهارات را بيان مي كرد، كه اظهارات چندي پيش شيراك با موج مخالفت سياستمداران و افكار عمومي كشورهاي اروپايي از جمله در آلمان روبرو شد.
Michèle Alliot-Marie
آليو ماري همچنين در چهل و دومين كنفرانس امنيتي مونيخ اظهار داشت: مبارزه با گسترش سلاح هاي كشتار جمعي از اهداف مشترك كشورهاي عضو ناتو است، زيرا احتمال استفاده تروريست ها از اين سلاح ها در آينده وجود دارد.
وزير دفاع فرانسه كه پس از آنجلا ماري و دونالد رامسفلد سومين سخنران كنفرانس مونيخ بود، مبارزه با بحران هاي منطقه اي را يكي ديگر از اهداف مشترك كشورهاي عضو ناتو خواند و گفت: اين مبارزه نيز يكي از شرايط براي حفظ امنيت ماست.
وي افزود:جهان عرب و اسلام هم اكنون با يك بحران هويت در حال مبارزه است كه ريشه هاي عميقي دارد و مدل هاي ارايه شده از خارج را نيز رد مي كند.
وزير دفاع فرانسه خاطرنشان كرد: ما نبايد از رقابت بين اتحاديه اروپا و ناتو صحبت كنيم، بلكه بين اين دو نهاد يك موزيك هماهنگ با نت هاي مختلف وجود دارد.
به گزارش "مهر"، همچنين "ريچارد پرل" (Richard_Perl) سياستمدار نومحافظه كار و يهودي آمريكا كه از معماران اصلي حمله آمريكا به عراق به شمار مي رود و پيشتر معاونت وزير دفاع آمريكا را برعهده داشت، در كنفرانس سياست امنيتي در مونيخ با اشاره به جنگ عراق خواستار اقدامي فوري عليه ايران شد.
اين سياستمدار كه وابستگي كاملي به لابي ايپك دارد، با اشاره به حمله اسرائيل به تاسيسات هسته اي عراق در دهه 1980 ميلادي افزود : " اسرائيل خيلي منتظر نماند تا دير شود و به تاسيسات هسته اي "اوسيراك" عراق در زمان حكومت "صدام حسين" حمله كرد، اسرائيلي ها تصميم گرفتند تا راكتور اوسيراك را بمباران كنند تا به خطر آلودگي گسترده راديواكتيو پايان دهند."
Richard_Perl
وي گفت : "من نمي توانم به شما بگويم كه چه زماني ما با وضعيت مشابهي در رابطه با ايران رو به رو خواهيم شد، اما يا بايد الان تصميم گيري شود و يا گزينه اقدام از دست مي رود و بايد آن را كنار گذاشت."
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا حمله به ايران اجتناب ناپذير است يا خير، گفت : "اميدواريم كه بتوانيم از اين مسئله جلوگيري كنيم، اما معمولاً اين امكان وجود دارد و ما درباره تاسيسات فيزيكي صحبت مي كنيم و آنها معمولاً ضربه پذير هستند."
اين اظهارات جنگ طلبانه در كنفرانس سياست هاي امنيتي مونيخ كه از جمعه شب يا عصر يكشنبه در اين شهر بزرگ آلمان برگزارگرديد، درحالي مطرح شد كه رئيس آژانس اطلاعات ملي آمريكا (سيا) اخيرا اعتراف كرد فعاليت هاي هسته اي ايران همچنان در مسير صلح آميز جريان دارد و اين كشور در مسير توليد سلاح هسته اي گام برنداشته و مواد لازم براي توليد چنين سلاحي را هم در اختيار ندارد.
به هرحال دولتمردان آمريكايي و اروپايي از هر فرصتي و در هر مجلس يا كنفرانس يا اجلاسي از جمله كنفرانس مونيخ براي وارد كردن اتهاماتي بي پايه و اساس و بدون هيچ گونه توجيه منطقي عليه ايران سوءاستفاده مي كنند تا شايد اقدامات ظالمانه و خودخواهانه خود را توجيه كنند.
نظر شما