به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفیعی پور عصر چهارشنبه در کارگروه تخصصی هماهنگی امور کشتارگاه های خراسان جنوبی با بیان این مطلب، افزود: فقط درشهرستان بیرجند یک میدان دام بدون مجوز فعالیت وجود دارد که در شرایط اسفباری است.
وی از انتقال این میدان به دشت بهلگرد خبرداد و گفت: یک متقاضی از بخش خصوصی مجوز انتقال این میدان را گرفته و به زودی به دشت بهلگرد منتقل می شود.
رفیعی پور با بیان اینکه میدان دام منشا آلودگی دام ها است، اظهار کرد: با مجهز شدن شهرستان ها به میدان دام، دام ها قبل از ورود به این میادین با استفاده از واکسیناسیون سالم سازی و به طور ۱۰۰ درصد سالم توسط مشتریان خریداری می شوند.
وی با اشاره به وضعیت کشتارگاه های استان، بیان کرد: در شهرستان خوسف و زیرکوه کشتارگاه نداریم و در شهرستان فردوس نیز دو میدان دام و کشتارگاه وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: احداث و توسعه کشتارگاه ها از سنتی به صنعتی نفش بسزایی در سلامت دام و به دنبال آن سلامت جامعه دارد.
وی میادین دام را حلقه سلامت و بهداشت عمومی جامعه دانست و افزود: میدان دام بیرجند در شرایط بدی وجود دارد و معضل بسیار بزرگی برای تهدید سلامت و بهداشت جامعه است.
رفیعی پور ادامه داد: بسیاری از بیماری های مشترک بین دام و انسان از طریق کشتارگاه ها و میادین دام منتقل می شوند و باید به این مکان ها توجه ویژه شود.
وی از وجود ۹ کشتارگاه سنتی و یک کشتارگاه صنعتی در بیرجند خبر داد و تصریح کرد: در طی چهار سال اخیر بیش از ۹۰ درصد این کشتارگاه ها مجهز به سیستم پیش سرد شدند که عامل مهمی در جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بوده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه حیوان گزیدگی در سطح استانی و ملی افزایش یافته است، اظهار کرد: این امر نیازمند افزایش ارتقاء سطح سلامت بهداشت شهری و روستایی است که در این زمینه در روستاها کم کاری شده است.
شرایط ذبح دام سالم در روستاها اطلاع رسانی شود
معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه تامین و حفظ سلامت جامعه نیاز به همکاری همه دستگاه ها دارد، بیان کرد: شورای بهداشت شهرستانها در راستای ارتقاء سطح سلامت بهداشت شهری تلاش کنند.
همایون نخعی نژاد در ادامه تاکید کرد: شرایط دام سالم در روستاها اطلاع رسانی شود تا افراد دام های سالم را ذبح کنند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ارتقاء سطح سلامت بهداشت شهری و روستایی بیان کرد: تفاهم نامه ای بین شهرداری، دهیاری ها و دستگاه های مربوطه امضا شده است که باید باید هرچه سریعتر اجرایی شود.
وی با بیان اینکه ایجاد میدان دام جنبه بهداشتی و اقتصادی دارد، تصریح کرد: میدان دام حامل بسیاری از بیماری است و توجه ویژه مسئولان را می طلبد.
نظر شما