دكتر حسن آذري پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: شايع ترين و مهمترين سرطان به علت استعمال سيگار ، سرطان ريه است. به گونه اي كه اين سرطان به عنوان نشانه اي براي ميزان استعمال سيگار در كشورها در نظر گرفته مي شود. چون در هر كشوري كه ميزان ابتلا به سرطان ريه بالا بوده نشان دهنده اين است كه استعمال دخانيات در آن كشور شايع تر است.
عضو كميته كشوري كنترل دخانيات با بيان اينكه در هر سيگار بيش از 4 هزار ماده سمي وجود دارد ، گفت: سرطان حفره دهان نظير سرطان زبان در افراد سيگاري بيشتر از افراد غير سيگاري است. همچنين سرطان حنجره نيز از ديگر سرطانهايي است كه به علت مصرف مواد دخاني ، فرد سيگاري به آن مبتلا مي شود.
وي با بيان اينكه استعمال سيگار موجب ابتلاي مصرف كنندگان به سرطان دستگاه گوارش نظير سرطان معده ، روده كوچك ، روده بزرگ و لوزالمعده مي شود ، گفت: با استعمال سيگار دود ناشي از مصرف آن تركيباتي از نيتروژن كه عامل ايجاد سرطان گوارش است را با ورود به ريه ، از طريق خون وارد كبد مي كند و به اين ترتيب در تمامي مايعات بدن موجود در دستگاه ترشح شده و باعث بروز سرطان گوارش مي شود.
عضو كميته كشوري كنترل دخانيات گفت: تحقيقات نشان داده 2عامل باعث ايجاد سرطان مثانه مي شود كه يكي از اين عوامل مهم مصرف سيگار است. چون مواد سمي توليد شده به واسطه كشيدن سيگار بايد از راه ادرار دفع شود ، بنابراين اين مواد سمي براي مدت زيادي در ادرار جمع مي شود كه ميزان غلظت آن 1000 برابر خون است و با تحليل جدار مثانه باعث ايجاد سرطان مثانه مي شود.
وي با بيان اينكه سرطان قلب و عروق از ديگر سرطانهايي است كه افراد سيگاري به آن مبتلا مي شوند ، گفت: از انواع سرطان پوست همچنين سرطان دستگاه تناسلي در مردان و به ويژه زنان و سرطان سينه از ديگر سرطانهايي است كه به واسطه مصرف سيگار بروز مي كند.
نظر شما