به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد زاهدی شامگاه گذشته در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که در سالن پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، با بیان اینکه آگاهی یکی از نیازهای اساسی انسان است، گفت: لازمه دستیابی انسان به پیشرفت و تعالی داشتن آگاهی و دانش کافی است.
وی عنوان کرد: در دوره ای که انسان به ظور جدی به این نتیجه دست یافت که دیگر از طریق ارتباط چهره به چهره امکان کسب آگاهی برای او فراهم نیست اقدام به خلق رسانه کرد تا از طریق آن در گستره وسیع تر نسبت به آگاه سازی جامعه اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه رسانه نیز هم چون دیگر ساخته های دست بشر، محصول ذهن خلاق انسان ها است،اظهارداشت: در مقطعی از تاریخ کار رسانه صرفا اطلاع رسانی بود.
استاندار کردستان ادامه داد: امروزه رسانه ها علاوه بر اطلاع رسانی اقدام به آگاه سازی مخاطبان هم می کند و وارد حوزه تصمیم گیری مخاطب شده اند.
زاهدی با اشاره به اینکه امروز رسانه از تاثیرگذارترین عنصرفرهنکی واجتماعی در جوامع مختلف است ، افزود: در تحولات اقتصادی،سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی دنیا رسانه تاثیر بسیار جدی دارد.
وی بیان کرد: بخش عمده از اطلاعات در دنیا به وسیله رسانه در اقصی نقاط جهان منعکس و منتشر می شود و این مهم توسعه علمی را در دنیا بوجود آورده است.
وی اظهارداشت: تاثیررسانه الزاما همیشگی و دائمی نیست و این مسئله بیشتر به عملکرد رسانه ها بستگی دارد.
استاندار کردستان نخستین عنصر تاثیرگذار در پایداری رسانه ها را صداقت خواند و گفت: مردم اگر روزی احساس کنند رسانه ای در انتشاراخبار صادقانه عمل نکرده است قطعا دیگر حاضر به خواندن مطالب منتشرشده در چنین رسانه ای نخواهند بود.
زاهدی شناخت صحیح مخاطب را از دیگر عوامل موفقیت رسانه ها خواند و بیان کرد: شناخت مخاطب در برقراری ارتباط که اقدامی روانشناسی محسوب می شود، تاثیر بسزایی دارد.
وی یکی از اقدامات و کارهای رسانه ها را انتقاد ذکر کرد و ادامه داد: رعایت اخلاق یکی از موارد مهمی است که اهالی رسانه در نقدهای خود باید به آن عمل کنند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون مشاهده نکرده ام که رسانه ای در استان از حوزه اخلاق خارج شود و انتقادهایی اهانت آمیز و تخریبی منتشر کند.
استاندار کردستان بر اطلاع و آگاهی از موضوع نقد تاکید کرد و اظهارداشت: گاها نقدهایی صورت می گیرد که حاکی از عدم آشنایی کامل نقدکننده با زوایای اصلی مسئله و مبحث مطرح شده است.
زاهدی ادامه داد: اصحاب رسانه علاوه بر آموزش های مربوط به روزنامه نگاری به آموزش های تخصصی در حوزه های مختلف هم چون اقتصاد، سیاست، فرهنگ، ورزش و غیره دارند.
وی بیان کرد: معتقدم روزنامه نگار و خبرنگاری که نقد می کند ملزم به ارائه راهکار نیست چراکه این فرد درد را مشاهده و بیان کرده است بنابراین فردی که در این حوزه صاحب نظر و تصمیم گیرنده است باید هم چون یک پزشک به درمان درد بپردازد و راهکارهایی را برای رفع مشکل ارائه کند.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان نیز در این مراسم به ایجاد بنگاه اقتصادی جهت درآمدزایی برای رسانه های استان اشاره کرد و گفت: این مبحث را سال گذشته نیز در چنین ایامی مطرح کردم و امیدوارم امسال اهالی رسانه استان اقدام به اجرایی کردن این پیشنهاد کنند.
حجت الاسلام رحیم جعفری از اصحاب رسانه استان خواست به کمک های قطره چکانی دولت اکتفا نکنند و با همدلی واقعی و عینی و استمداد از بخش خصوصی اقدام به اقتصادی برای درآمدزایی خود کنند.
وی افزود: یکی از اولویت ها و دغدغه های اساسی موجود که باید بیشتر به آن پرداخته شود برگزاری دوره های آموزشی برای اهالی رسانه است.
رتبه بندی رسانه های کردستان
رییس خانه مطبوعات کردستان هم در این مراسم از جمله اقدامات این خانه را در دورجدید ساماندهی اعضا ذکر کرد و گفت: همواره یکی از خواسته های به حق اهالی رسانه استان ساماندهی اعضای خانه مطبوعات بوده که خوشبختانه در این دوره این مهم تحقق پیدا کرد.
مسعود احمدی افزود: رسیدگی به درخواست خبرنگاران فعال در شهرستان های مختلف استان از جمله برنامه های دردست اقدام اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات است.
وی ادامه داد: به دنبال محدودکردن و بستن درهای خانه مطبوعات نیستیم چراکه معتقدیم درصورتی اعضای هیئت مدیره خانه قادر به پیگیری مطالبات اعضا خواهند بود که تعداد اعضای بیشتر و به عبارتی قدرتمندتر باشد.
وی از دیگر برنامه های امسال خانه مطبوعات را رتبه بندی رسانه های استان ذکر کردو اظهارداشت: رتبه بندی رسانه ها با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام می شود و براین اساس از رسانه هایی که نقش بیشتری در توسعه استان و مخاطب زیادتری هم دارند، حمایت بیشتری خواهدشد.
رییس خانه مطبوعات کردستان با بیان اینکه کردستان از نظر تعداد نشریات سهم بسیار اندکی در کشور دارد، گفت: 7 هزار و 500 نشریه در کشور وجود دارد که از این تعداد 40،50 نشریه در کردستان مجوز فعالیت دریافت کردند.
احمدی ادامه داد: از نشریات دارای مجوز درکردستان تعدادی زیادی هم به صورت منظم منتشر نمی شوند و این یکی از مشکلات و ضعف های موجود در استان ما است که باید برطرف شود.
وی بیان کرد: از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم تاکنون مجوز انتشار چهار نشریه جدید در استان کردستان صادر شده است.
نظر شما