اين شاعر معاصر در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب "مهر" ، با بيان اين مطلب افزود : در ادبيات قديم بيشتر به جنبه هاي عاطفي و عرفاني نگاه مي شد ، اما بعد ازانقلاب بيشتر به قيام عاشورا توجه شد و قيام عاشورا از زاويه حماسي در ادبيات مطرح شد.
محمد كاظم كاظمي خاطرنشان كرد : نوع برخورد شاعر با شخصيت هاي عاشورا نبايد استخفاف آميز باشد واگر مظلوميت بيان مي شود يك مظلوميت مثبت و حماسي باشد نه ازنوع تضرع و خواهش كه متاسفانه در شعر قديم ما بسيار ديده مي شود .
وي تصريح كرد : اشعار عاشورايي بايد تفكر برانگيز و مكتب آفرين براي انسان امروز باشد ، يعني بتوانيم با توجه و كمك با آن شعر عاشورئيان و يزيديان امروز را از هم جدا كنيم و در مبارزات و زندگي امروز هم به كار بريم .
اين شاعرمهاجر افغان به مهر ياد آور شد : عبرت آموزي درادبيات عاشورا چندان موثر نبوده است و به سرنوشت عاشوريان ويزيديان چندان پرداخته نشده است .
وي اضافه كرد: بايد به كمك هنر و رسانه هاي امروزي و اقعيات هاي عاشورا را براي جوان امروز ترسيم كينم تا جوانان بتواند با الهام گرفتن از اين واقعيات آثار ماندگاري را خلق كنند.
محمد كاظم كاظمي در پايان گفت و گو با مهر گفت : بسياري از شاعران، شعرهايي براي عاشورا سروده اند كه تحت تأثير تصوير عصر عاشورا فرشچيان و يا فيلم روز واقعه بوده است ، به نظر من معرفي عاشورا به جوانان به كمك هنرهاي ديگرغير شعر و رسانه هاي امروزي بسيار مؤثر است .
نظر شما