۲۱ مرداد ۱۳۹۴، ۷:۴۱

مهر گزارش می‌دهد؛

سهم ناچیز شهرستان‌های تهران از رسانه ملی

سهم ناچیز شهرستان‌های تهران از رسانه ملی

تهران- اگرچه امروز تمام استان‌های کشور، شبکه مستقل استانی دارند اما شهرستان‌های استان تهران با جمعیت میلیونی هنوز از داشتن یک شبکه مستقل محروم هستند.

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: شهرستان های استان تهران با قریب به پنج میلیون نفر جمعیت از پتانسیل و ظرفیت های بسیاری در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، مذهبی و غیره برخوردار هستند.

اگر چه امروز تمام استان های کشور دارای شبکه مستقل استانی هستند اما شهرستان های استان تهران با جمعیت میلیونی هنوز از داشتن یک شبکه مستقل محروم بوده و علیرغم پیگیری مسئولان هیچگاه این مطالبه به حق مردم به نتیجه نرسیده است.

امروز برنامه ها و مراسم های برگزار شده در شهرستان های استان تهران به دلیل عدم وجود شبکه مستقل استانی پوشش خبری و رسانه ای داده نمی شود و مردم این استان از ادامه یافتن این روند ناراحت هستند.

مسئولان شهرستان ورامین در ۱۵ شهریور ماه سال ۸۹ در نامه ای به محمود احمدی نژاد رییس دولت دهم با اشاره به ظرفیت های موجود در شهرستان های استان تهران خواستار راه اندازی مرکز صدا و سیمای شهرستان های استان تهران با محوریت ورامین شدند.

صدا و سیما

تصویر نامه مسئولان به رییس جمهور دولت دهم

پس از این نامه و در جریان سفر رییس جمهور وقت به شهرستان ورامین بار دیگر تشکیل صدا و سیمای شهرستان های استان تهران با مرکزیت ورامین مطرح و مورد توجه دولت قرار گرفت و در نهایت در دولت دهم این موضوع به تصویب رسید.

توافق برای اختصاص زمین صدا و سیمای شهرستان های استان تهران در ورامین

محمدرضا محمودی معاون وقت عمرانی استانداری تهران در چهارم مهرماه سال ۹۱ در گفتگو با خبرنگار مهر  اظهار داشت: تشکیل شبکه استانی برای شهرستانهای تهران و استقلال از شبکه پنج فعلی، مدت هاست که پیگیری می شود چراکه چهار و نیم میلیون نفر جمعیت شهرستانهای استان تهران، جمعیتی مشابه استان اصفهان است و به همین دلیل، نیازی ضروری محسوب می شود.

وی بیان داشت: استان سمنان که یک شبکه استانی دارد، حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد ولی چهار و نیم میلیون نفر جمعیت شهرستانهای استان تهران، در سایه شهر تهران است که امکانات توسعه ای و پخش فعالیت هایشان در تهران را ندارند.

وی ادامه داد: صدا و سیما از استانداری تهران برای تأمین خواسته مردم و مسئولان در این خصوص، خواستار معرفی زمین مطلوب شد که زمینی در دشت جنوب شهرستان ورامین برای استقرار امکانات مخابراتی، امکانات آنتن و امکانات ماهواره ای آن که توسط صدا و سیما تأمین می شود، به آن ها پیشنهاد شد.

محمودی افزود: تفاهم نامه ای توسط مسئولان شهرستان ورامین امضا شده و حدود ۷۰ هکتار زمین در جنوب ورامین که آنتن دهی زیادی برای کل استان تهران دارد، تأمین شد و طبق این تفاهم نامه، بقیه امکانات توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آورده می شود.

تصویب مجدد ایجاد شبکه استانی مستقل در دولت یازدهم

با روی کار آمدن دولت یازدهم بار دیگر پیگیری مسئولان ادامه پیدا کرد تا اینکه در اول بهمن ماه سال ۹۲ دفتر معاون اول رییس جمهور در نامه ای به استاندار تهران از مصوبه هیأت وزیران در تاریخ چهارم مهرماه مبنی بر تشکیل شبکه استانی تهران با مرکزیت ورامین خبر داد.

صدا و سیما

تصویر نامه مصوبه دولت یازدهم مبنی بر تشکیل شبکه استان تهران با محوریت ورامین

علیرغم تصویب دولت دهم و یازدهم برای تشکیل شبکه مستقل صدا و سیمای شهرستان های استان تهران این موضوع هیچگاه رنگ واقعیت به خود نگرفت به همین خاطر در ۲۹ آذرماه سال گذشته مسئولان ارشد شهرستان ورامین در نامه ای خطاب به رییس جدید رسانه ملی با اشاره به تصویب تشکیل صدا و سیمای شهرستان های استان تهران با مرکزیت ورامین، خواستار اجرای این مصوبات شدند.

صدا و سیما

نامه به رییس جدید رسانه ملی

تاکنون ائمه جمعه استان تهران در چندین نوبت نامه هایی را به مسئولان صدا و سیما و مدیران ارشد دولتی مبنی بر راه اندازی صدا و سیمای شهرستان های استان تهران نوشته و جلسات متعددی نیز با مسئولان رسانه ملی برگزار شده اما هنوز این تلاش ها نتیجه لازم را نداده است.

انتقادات به حق مردم و مسئولان استانی و شهرستانی در حالی است که در ماه های ابتدایی امسال مجید زین العابدین مدیر شبکه پنج سیما در همایش فرمانداران استان تهران اظهار داشت: با تدابیر رییس صدا و سیما و معاونت سیما در حوزه شهرستان های استان تهران خلأیی احساس نکردیم و با وجود اینکه شبکه پنج سیما تغییر مأموریت داده اما سعی بر آن داریم با آماده شدن زیر ساخت های لازم، شاهد راه اندازی شبکه استان تهران باشیم.

وی با اشاره به تهیه گزارش های متعدد در قالب برنامه هایی نظیر «در شهر» و «در استان» اضافه کرد: در این دو برنامه، شاید بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ گزارش از شهرستان های استان تهران تهیه می شود که در طول یک ماه منعکس می شود.

بر اساس مستندات که در اختیار خبرگزاری مهر قرار دارد مسئولان رسانه ملی نیز موافقت خود را با تشکیل صدا و سیمای شهرستان های استان تهران اعلام کردند اما هنوز مشخص نیست چرا این موضوع عملیاتی نمی شود.

عدم تشکیل شبکه مستقل استانی ظلم به شهرستان های استان تهران است

علی کچویی یکی از میلیون ها مردم استان تهران است که خواستار توجه ویژه به این استان از سوی مسئولان بوده و در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از بی توجهی به مردم استان تهران اظهار داشت: علیرغم مطالبه مردم و مسئولان شهرستان های مختلف استان تهران در دولت گذشته و دولت فعلی، تأسیس شبکه مستقل استانی عملیاتی نشده است.

وی افزود: امروز حضور عظیم و باشکوه مردم شهرستان های استان تهران در برنامه های مختلف نظیر راهپیمایی ها، نماز جمعه ها و مراسم های مذهبی و اجتماعی و فرهنگی از سوی رسانه ملی مورد بی مهری قرار می گیرد.

کچویی ادامه داد: عدم تشکیل شبکه مستقل استانی ظلم به شهرستان های استان تهران است و مسئولان مربوطه تا فرصت خدمت رسانی به مردم را دارند باید به وظیفه خود عمل کنند.

عدم اجرای مصوبه دولت غیرقابل قبول است

یکی دیگر از ساکنان در استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر عدم اجرای مصوبه دولت را غیرقابل قبول دانست و بیان داشت: مصوبه ای که از سوی دولت مورد تأیید قرار گرفته است باید اجرا شود.

محمد حسین امینی افزود: مردم منتظر تحقق وعده های چندین ساله مبنی بر راه اندازی شبکه مستقل استانی برای شهرستان های استان تهران هستند و این مطالبه خود را پیگیری خواهند کرد.

اخبار شهرستان های استان تهران به صورت شایسته در رسانه ملی منعکس نمی شود

مصطفی هدایی رییس سازمان بسیج رسانه استان تهران و از فعالان رسانه ای استان تهران نیز با اشاره به مظلومیت شهرستان های استان تهران نیز در این زمینه اظهار داشت: مردم استان تهران با جمعیتی بالغ بر پنج میلیون نفر از داشتن شبکه مستقل محروم هستند و باید مسئولان در این زمینه فکری کنند.

وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی ایران امروز استان های مختلف کشور دارای رسانه مستقل و شبکه استانی هستند اما استان تهران همچنان از داشتن یک شبکه مستقل محروم مانده است.

این فعال رسانه ای ادامه داد: خبرنگاران رسانه ملی در استان تهران زحمات و تلاش های فراوانی را برای پوشش اخبار و برنامه ها و مراسم های مختلف می کشند اما اخبار شهرستان های استان تهران در رسانه ملی به صورت شایسته انعکاس پیدا نمی کند.

استان تهران از داشتن شبکه مستقل محروم است

هاشمی استاندار تهران

سید حسین هاشمی استاندار تهران در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر درباره ضرورت راه اندازی شبکه مستقل استانی برای شهرستان های استان تهران اظهار داشت: استان تهران با دارا بودن بیش از ۱۳ میلیون نفر جمعیت از داشتن شبکه مستقل محروم است در حالی که در این استان ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانی وجود دارد.

وی افزود: در گذشته شبکه پنج سیما به عنوان شبکه تهران شناخته می شد اما این شبکه ملی اعلام شد و تاکنون نیز توفیقی برای بازگشت وضعیت به روند قبلی پیدا نکردیم.

هاشمی ادامه داد: اگر رییس سازمان صدا و سیما شبکه پنج را به مردم استان تهران اختصاص دهد بهترین هدیه را به مردم این استان داده است.

شهرستان های استان تهران جایی در برنامه های رسانه ملی ندارند

سید حسین نقوی حسینی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای راه اندازی دا و سیمای شهرستان های استان تهران طی سال های اخیر اظهار داشت: موضوع اصلی که مجمع نمایندگان شهرستان های استان تهران طی سال های اخیر دنبال کرده اند، راه اندازی صدا و سیمای شهرستان های استان تهران بوده است.

این مسئول با انتقاد از رویکرد رسانه ملی به شهرستان های استان تهران یادآور شد: متأسفانه رسانه ملی زمانی را برای پوشش برنامه های شهرستان های استان تهران اختصاص نمی دهد اما ناهنجاری هایی که در این مناطق روی می دهد به سرعت از صدا و سیما پخش می شود.

وی متذکر شد: امروز شهرستان های استان تهران از قابلیت های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی برخوردار هستند و برنامه های قابل توجهی در این مناطق انجام می شود اما رسانه ملی به آن توجه نمی کند.

نقوی حسینی عنوان کرد: در نشست مجمع نمایندگان استان تهران با سرافراز رییس کنونی رسانه ملی و با ضرغامی رییس پیشین صدا و سیما بر راه اندازی صدا و سیمای شهرستان های استان تهران تأکید شد.

راه اندازی صدا و سیمای شهرستان های استان تهران مصوبه دو دولت است

حجت الاسلام سید محسن محمودی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این نکته که راه اندازی صدا و سیمای شهرستان های استان تهران مصوبه دو دولت را دارد، اظهار داشت: راه اندازی صدا و سیمای شهرستان های استان تهران هم در زمان دولت نهم و دهم و هم در زمان دولت یازدهم به تصویب رسید.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان های استان تهران افزود: در گذشته شبکه پنج سیما به پوشش برنامه های پایتخت می پرداخت و شهرستان های استان تهران جایگاهی در این شبکه نداشتند و امروز نیز برای جلوگیری از مشکلات گذشته باید شبکه مستقل برای شهرستان های استان تهران تأسیس شود.

حجت الاسلام محمودی

این مسئول ادامه داد: بارها مکاتباتی با مسئولان وقت و فعلی صدا و سیما و مدیران دولت گذشته و کنونی انجام و جلسات متعددی نیز در این زمینه برگزار شده اما هنوز خواسته جمعیت میلیونی استان تهران محقق نشده است.

وی اضافه کرد: به عنوان یکی از مسئولان تبلیغی و فرهنگی در شهرستان های استان تهران از وضعیت موجود گله مند هستم و از مسئولان صدا و سیما و استاندار تهران و مدیران دولتی می خواهم هر چه زودتر مطالبه مردم را عملیاتی کنند.

با تبدیل شبکه پنج به شبکه استان تهران به شرط تغییر رویکرد آن موافقم

حسین طلا نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بنده با این بخش از سخنان استاندار تهران مبنی بر بازگشت شبکه پنج به تهران موافقم اما باید رویکرد این شبکه تغییر کند.

وی افزود: اگر رویکرد شبکه پنج ملی نباشد و به مشکلات، دغدغه ها و ظرفیت های شهرستان های استان تهران توجه شود و به صورت استانی اداره شود با تبدیل شبکه پنج به شبکه استان تهران موافقم.

خبرنگار: محمدرضا حیدری، سید محمد حسن محمودی

کد خبر 2879942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مدیر یکی از شهرستان های استان تهران ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
      0 0
      تشکیل شبکه شهرستانهای استان تهران اشتباه مدیریتی است شبکه 5 تبدیل شبکه استان تهران شود
    • حسینی ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۲
      0 0
      با سلام و تشکر از اطلاع رسانی شما. گزارش به خوبی مظلومیت مردم شهرستان های استان تهران را نشان داد. از شما می خواهم موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی دنبال کنید.