به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده صبح چهارشنبه در گردهمایی مشترک شورای معاونین وزارت و مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور با اشاره به نقش تبریز در حوزه آموزش و پرورش گفت: تبریز در تاریخ آموزش و پرورش نقش تعیین کننده ای داشته که خوشحالیم پس از سالیان سال این نشست در تبریز برگزار می شود و اطمینان دارم با حضور روسای آموزش و پرورش کشور شاهد تصمیمات ارزشمندی در راستای رشد و تعالی عرصه تعلیم کشور باشیم.
وی با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در کشور گفت: اگر خواستار توسعه پایدار در کشور هستیم این امر جز با توسعه زیربنای های آموزش و پرورش و توسعه این وزارتخانه به دست نخواهد آمد و بدین ترتیب در سند توسعه و تدبیر استان توجه ویژه ای به این بخش شده است.
جبارزاده ادامه داد: از اقای فانی می خواهیم اختیار لازم را به مدیران استانی بدهند و در غیر این صورت به برخی از اهداف مهم در عرصه آموزش و پرورش نخواهیم رسید.
وی با بیان اینکه حوزه آموزش و پرورش استان در طی ماه های اخیر شاهد پیشرفت های ویژه ای بوده است، گفت: از آغاز کار دولت تدبیر و امید، شاهد پیشرفت استان در بخش های توسعه مدارس و جایگاه معلمان در آن و توسعه جایگاه علم و تحقیق هستیم و در این راستا همه مدیران این مجموعه خود را موظف می دانند تا از این مجموعه حمایت لازم را داشته باشند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه کمک هایی که امروزه شهرداری ها به مدارس می کنند قابل مقایسه با گذشته نیست، گفت: اما با این حال مشکلات در این بخش بسیار زیاد است و در این زمینه اگر اختیار مدیران استانی بیشتر شود می توان برنامه توسعه ای بیشتری را اجرایی کرد.
وی ادامه داد: می توان با توجه به شرایط هر استانی نسبت به حوزه آموزشی آن استان تصمیم گرفت که در طی جلسه ای که در وزارت کشور داشتیم، بنده عرض کردم که باید از آموزش و پرورش آغاز کنیم و اختیارات را به آرامی به استان ها واگذار کنیم.
جبارزاده افزود: اطمینان دارم چنین حرکتی در جهت بهبود وضع آموزشی بسیار مناسب خواهد بود.
وی با اشاره به پیشرفت های بزرگ حوزه آموزش استان گفت: دوست داریم جزو چند استان برتر کشور و در صدر ارزیابی این وزارت خانه قرار گیریم که این امر در سایه تلاش مدیران و فرهنگیان عزیز استان دور از دسترس نخواهد بود.
پژوهشسراهای دانش آموزی استان برای ادامه کار خود نیاز به اعتبار دارند
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص ایجاد پژوهشسراهای دانش آموزی در استان نیز گفت: ۳۹ پژوهشسرا طی ۱۸ ماه گذشته در استان ایجاد شده اما این مراکز اعتبار لازم برای ادامه کار را ندارند.
وی افزود: در تقسیم بندی استان ها، این استان جزو استان های صنعتی مطرح شده و نیروی مورد نیاز بخش صنعت را باید در خود استان تربیت کنیم که این امر جز با ایجاد مراکز فنی و حرفه ای محقق نخواهد شد.
جبارزاده با توجه به بحث قدمت بالای مدارس استان گفت: برخی از مدارس استان نیاز به بازسازی دارد که بودجه استانی در این زمینه کافی نخواهد بود.
وی همچنین با بیان اینکه باید در بخش عمران توجه ویژه ای به آموزش و پرورش شود، گفت: در سال های اخیر با کمک خیران توانسته ایم برخی مدارس را بازسازی و نوسازی کنیم اما به اعتبار بیشتری در این حوزه نیازمند هستیم.
توجه متمرکز به بحث کمی و کیفی در حوزه آموزش و پرورش
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: آذربایجان شرقی این روزها به مرکز تصمیم در حوزه تعلیم تبدیل شده و پیشرفت های بالایی در این بخش داشته است.
جعفر پاشایی با بیان اینکه این وزارتخانه در دولت تدبیر و امید پیشرفت شگفت انگیزی داشته است، گفت: در طول این دولت توجه ویژه ای به حوزه کیفی آموزش و پرورش شده است و اقدامات به دور از شتابزدگی و با دقت در آن دنبال می شود.
وی افزود: اقدامات دکتر فانی باعث شده است در طی دو سال گذشته اقدامات خوبی در این حوزه برداشته شود که این اقدامات سبب می شود پتانسیل گره گشایی از مسائل آموزش و پرورش را در میان مدت به دست آوریم.
پاشایی ادامه داد: امروز اداره کل آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید با تدبیر ویژه و همدلی توانسته در مسیر توسعه کمی و کیفی گام بردارد که در استان نیز در سند تدبیر و توسعه استان با نظر استاندار سند توسعه آموزش و پرورش تنظیم و عملی شده است.
وی با بیان اینکه خطه آذربایجان در طول تاریخ مهد علم و فرهنگ نامیده شده است، گفت: امروز این استان افتخار می کند در کنار سایر استان ها در تلاش برای درخشیدن در حوزه علمی است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه در این استان اغلب مسئولان نگاه ویژه ای به آموزش و پرورش دارند، گفت: در این راستا تمامی مسئولان حمایت خود را از این بخش نشان می دهند.
وی با اشاره به نقش خیران در حوزه مدرسه سازی گفت: در سال گذشته و امسال در تمام نقاط استان شاهد برگزاری جشنواره خیران با شکوه بالایی بودیم.
پاشایی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد دانش آموزان دوره ابتدایی را حتی در دورافتاده ترین مناطق پوشش آموزشی داده ایم، گفت: همچنین با همت همکاران یک پنجم پژوهشسراهای دانش آموزی کشور را در استان ایجاد کرده ایم.
نظر شما