به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در مراسم سوگواری شهادت حضرت امام صادق(ع) که در مسجد حجّتی شهر تاکستان برگزار شد، اظهارداشت: از باورهایی که از ابتدای کودکی به بچه مسلمان ها می آموزند اصول دین است به نحوی که اگر کسی وارد خانه ای می شود از اصول دین از او پرسیده می شود.
وی ادامه داد: آنچه مربوط به مواردی از اصول دین است صفات و افعال ذاتی پرورگار استT نخستین اصل از اصول دین، توحید است که سخن از یکتایی حضرت حق است.
دادستان کل کشور اضافه کرد: نبوت فعل پروردگار متعال است، یعنی تعیین نبی با خداوند سبحان است و معاد فعل حضرت حق است و امامت نیز فعل پروردگار سبحان استT یعنی تعیین امام تنها به دست حضرت حق است و غیر از او کسی نمی تواند امام را تعیین کند.
وی عنوان کرد: حال در این میان وظیفه ما این است که معرفت به امام داشته باشیم یعنی امام را به درستی بشناسیم و این شناخت در گام نخست شناخت شناسنامه ای است و در گام اصلی و مهم شناخت سیره و اندیشه است، البته خود ائمه اطهار نیز تلاش می کردند خود را به ما بشناسانند.
حجت الاسلام رئیسی تصریح کرد: اگر معرفت امام به طریق اولی باشد انسان به مقام ولایت امام معرفت یافته و سالک راه حقیقت می شود، البته در گفتمان امامت و ولایت، ولایت به طریق مهم ترسیم شده یعنی بعد از وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) از سال دهم هجری تا آغاز غیبت وقتی به گفتمان امامت نگاه می کنیم، هر آنچه می بینیم در اندیشه ائمه در سه نکته مهم دعوت به خدا، ولایت الهی و مبازه با فساد و ظلم به عنوان سیره امامان وجود داشته است.
وی توضیح داد: از همین رو هیچ امامی با ظلم کنار نیامده است در نتیجه رویکرد امام حسن(ع) در صلح نیز همان نرمش قهرمانانه است چراکه این صلح ترک مخاصمه بود و به هیچ وجه به معنای رسمیت بخشیدن به دشمن نبود یعنی تا زمانی که لشکریان تحت فرمان امام می جنگیدند، امام نیز حاضر بود ولی وقتی لشکر با کیسه های پول فریفته شدند امام نیز مخاصمه را ترک کرد ولی همچنان ظلم را ظلم می دانست زیرا این سیره امامت است.
دادستان کل کشور اظهار کرد: کسانی که به امر نایب امام زمان(عج) و برای دین و ارزش های دین حرکت کردند به طوری که برخی حتی پنج تا شش شهید نیز تقدیم راه اسلام و انقلاب کردند انسان های وارسته ای هستند که ولایت مداری را پیشه خود کرده بودند.
وی تأکید کرد: از این رو اگر دشمن به ما حمله نمی کند دلیل آن نخواستن دشمن نیست بلکه دشمن نمی تواند به ما حمله کند، برای دشمن تجهیزات و امکانات نظامی ما مورد توجه است ولی اصل توانمندی ما مربوط به ملت دل داده به خداوند سبحان و وجود مقدس حضرت امام جعفر صادق(ع) است که اساس قدرت و توانمندی ملت ما در گرو این معرفت علوی است یعنی با این بصیرت، ولایت مداری و حضور در صحنه با تمام وجود شکل گرفته است که رمز اساسی و پایداری این انقلاب و نظام است.
حجت الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: در دنیا نظام ها و ارتش های زیادی وجود دارد ولی اگر ما در جمهوری اسلامی سخن از نظام مقدس اسلامی، بسیج مقدس و غیره می زنیم این قدسیت در گرو ارتباط با هوالقدوس است والا هیچ قدسیت و تقدسی در عالم امکان وجود ندارد.
وی گفت: یعنی این نظام اتصال به وحی دارد، قوانین و مقررات آن مبتنی بر آموزه های دینی است یعنی اگر ماده ای قانونی بر خلاف دین تصویب شود از درجه اعتبار ساقط است و برای این امر سازوکار شورای نگهبان تدارک دیده شده است.
دادستان کل کشور افزود: اگر به وصیت نامه شهدا بنگریم، می بینیم که بعد از دعا و ثنا وجه مشترک همه این وصیت نامه ها این است که آنها برای خدا رفته اند و به امر نایب امام زمان (عج) قدم در این راه گذاشتند و سفارش می کنند نگذاریم این انقلاب، نظام و ارزش ها تنها بماند که مخاطب این سخن امروز ما هستیم و باید با تهذیب نفس، اخلاق و ارتباط با خود و دیگران و خداوند سبحان و همچنین عالم به این موضوع تحقق بخشیم.
وی اعلام کرد: ما در زمان تغییر در روش ها داریم ولی تغییر در ارزش ها نداریم از این رو می بینیم که اقتضای زمان ائمه مختلف نیز متفاوت است ولی آنچه ثابت است همان گفتمان امامت و ولایت است در نتیجه پس از اینکه حضرت امام خمینی(ره) رحلت کردند مقام معظم رهبری در بیانی شیوا فرمودند راه امام راه ما، کلام امام کلام ما و هدف امام هدف ماست.
وی عنوان کرد: در نتیجه امروز نیروی مردمی خودباور و خدایاور در یمن و سوریه مبارزه می کند و این جنگی است که در برابر نظام سلطه قرار دارد.
دادستان کل کشور تصریح کرد: تا زمان پافشاری بر ارزش ها ستیز با استکبار وجود دارد، دیروز رزمندگان ما در جبهه های نبرد حق علیه باطل سنگری داشتند و امروز در عرصه جنگ نرم، دشمن همه باورها و ولایت مداری ها را هدف قرار داده است یعنی به دنبال آن است باورها و اعتقادات ما را سست کند.
وی یادآورشد: امروز مرزبانی فکری و فرهنگی جامعه رسالتی خطیر است که بر همه به خصوص فرهیختگان لازم است و در این میان کسانی که در عرصه مبارزه با فساد در اقسام و انواع آن تلاش می کنند در حوزه مسئولیت خویش برای پاسداری از ارزش ها بیش از پیش مجاهدت کنند و ما از خداوند متعال مسئلت می کنیم که توفیق عمل به وظیفه و کسب رضایت الهی را به ما نصیب کند.
نظر شما