به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه با اساتید و سمن های محیط زیست استان اردبیل افزود: باید با بیان علمی و آکادمیک با اجرای این طرح مقابله کرد.
وی با بیان اینکه هر حوزه آبخیز باید در همان حوزه استفاده شود، ادامه داد: نباید به قیمت آبادانی و احیا آبخیز دیگر یک آبخیز را نابود کرد، انتقال آب رود ارس به دریاچه ارومیه دقیقا به نابودی این رودخانه منتج خواهد شد.
مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه زمانی میانگین آب دریاچه ارویمه از میانگین کشوری بالاتر بود، تصریح کرد: دلیل شرایط بحرانی امروز دریاچه ارومیه افزایش ۳۶۰ هزار هکتاری وسعت اراضی کشاورزی است که به آن بی توجه بودیم.
وی با بیان اینکه اگر برای هر هکتار اراضی کشاورزی ۱۰ هزار متر مربع آب تحمیل شود، ۳.۶ میلیارد مکعب حقابه به این دریاچه آب تحمیل کردیم، یادآور شد: با این شرایط معلوم است که دریاچه ارومیه خشک می شود.
درویش با بیان اینکه بارها در خصوص انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه توضیح داده و مخالفت کرده ام و خواهم کرد، تاکید کرد که نباید بگذاریم این طرح اجرا شود.
وی با تاکید بر اینکه باید شاهد جنبش بزرگ اجتماعی در بحث محیط زیست کشور باشیم، متذکر شد: محیط زیست دغدغه جامعه ای است که خردمند و توسعه یافته می باشد.
مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست متداول شدن واژه زیست سالاری یا بیو دموکراسی را در اثر این نگرش دانست و یادآور شد: امروز جامعه ای خردمند بوده و به بیو دموکراسی دست یافته که به تمام موجوادات، جانداران و گیاهان که دارای جان هستند فرصت زیست مناسب داده است.
وی با اشاره به مشکلات عمده زیست محیطی در زمینه احداث سد و برخی بحث های مختلف مهندسی، به سد گتوند اشاره کرد و عنوان کرد: امروز این سد به یکی مهمترین مشکلات زیست محیطی تبدیل شده است.
درویش با بیان اینکه اینها به دلیل مشکل کشور در تولید علم و نیز بی توجهی به آموزش عالی و آموزش و پرورش است، بیان داشت: طی چند دهه گذشته تاکنون بیش از چهار میلیون هکتار از اراضی محیط زیست کشور تغییر کاربری داده شده که این رقم دو برابر جنگل کاری در کشور طی این مدت بوده است.
وی محیط زیست را یکی از شاخصه های کشورهای توسعه یافته عنوان کرد و افزود: باید در این زمینه نگرش خود را تغییر داده و اقدام علمی و عملی را سرلوحه برنامه های خود کنیم.
نظر شما