۲۴ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۸

تعطیلات حوزه؛ بایدها و نبایدها -۹

آیت‌الله مویدی: قسمت مهم دروس حوزه را در تعطیلات می‌خواندیم

آیت‌الله مویدی: قسمت مهم دروس حوزه را در تعطیلات می‌خواندیم

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: در دوران آیت‌الله بروجردی، حوزه‌های علمیه در سالروز وفات ائمه، اعیاد و روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل بودند اما ما قسمت مهم کفایتین را آن موقع می‌خواندیم.

به گزارش خبرنگار مهر، موسم تبلیغی که می‌رسد، تحصیل طلاب علوم دینی در همه حوزه‌های علمیه متوقف می‌شود؛ چه آنهایی که به تبلیغ  می‌روند و چه طلابی که هنوز به توانمندی تبلیغی نرسیده‌اند.

ماه مبارک رمضان، ۱۰ روز نخست ماه محرم و ۱۰ روز آخر ماه صفر مهم‌ترین مناسبت‌های تبلیغی است که طلاب معمم از سوی نهادهای حوزوی و یا به صورت انفرادی به تبلیغ می‌روند. اما روزهای دیگری نیز هستند که در آنها دروس حوزه‌های علمیه همانند دیگر نظام‌های آموزشی کشور تعطیل می‌شود. فصل تابستان، تعطیلات نوروزی، پنجشنبه و جمعه، شهادت امامان معصوم(ع) و تعطیلاتی که در تقویم رسمی کشور درج شده، از جمله این ایام به شمار می‌آیند.

این نابسامانی و زیادبودن تعطیلات حوزه، در سال‌های اخیر باعث انتقاد بزرگان حوزه‌های علمیه شده است. اساتید مطرح حوزه همچون آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی، جوادی آملی و... بیم آن دارند که طلاب علوم دینی در اثر دوری از اجتهاد و تحصیل از هویت طلبگی خود خارج شوند.

نکته مهم اینکه، در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار طلبه در مدارس علمیه کشور مشغول تحصیل هستند اما در باشکوه‌ترین موسم تبلیغی بین ۳۰ تا ۴۰ هزار طلبه به مناطق تبلیغی اعزام می‌شوند. بقیه طلاب یا هنوز در سطح پایین حوزه هستند و لباس مقدس روحانیت را به تن نکرده‌اند و یا با تعطیل شدن حوزه برنامه منسجمی برای تحصیل ندارند و مشغول امور شخصی هستند.

خبرگزاری مهر، برای پیگیری این دغدغه بزرگان و زعمای حوزه‌های علمیه سلسله گفتگوهایی با اساتید و فرهیختگان حوزه انجام می‌دهد تا اظهارنظرها و پیشنهادهای آنان را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد.

در دوران آیت‌الله بروجردی درس تعطیلی می‌خواندیم

آیت‌الله محمدرضا مویدی قمی از مجتهدان و استادان برجسته حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر معتقد است که در حوزه علمیه چیزی به نام تعطیلات وجود ندارد و اگر بعضی طلاب و روحانیون مشغول امور تبلیغی و فرهنگی می‌شوند در واقع تغییر کار می‌دهند، یعنی آنچه که در دوران تحصیلی فرا گرفته‌اند را ارائه می‌کنند.

وی که یکی از شاگردان آیت‌الله العظمی بروجردی بود، به چگونگی مواجهه با تعطیلات حوزه در آن دوران اشاره کرد و افزود: در زمان مرحوم آیت‌الله بروجردی، ما در تعطیلات حوزه، درس می‌خواندیم، یعنی درس تعطیلی می‌خواندیم.

آیت‌الله مویدی قمی گفت: در آن دوران، حوزه‌های علمیه در سالروز وفات ائمه، اعیاد و روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل بود ولی استاد ساعتی را در نظر می‌گرفت و ما قسمت مهم کفایتین را آن موقع می‌خواندیم.

ایجاد حوزه در اطراف قم

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به تعطیلی حوزه در فصل تابستان اظهار کرد: در این فصل که زندگی در قم کمی سخت است، پیشنهاد می‌شود حوزه‌های علمیه در مناطق مساعد و اطراف قم ایجاد شود تا طلبه‌ها در تابستان به آنجا منتقل شوند. یعنی همان گونه که برخی مدارس علمیه اقدام به انتقال طلبه‌ها به مشهد می‌کنند، این طرح را با همین کیفیت می‌شود در قم اجرا کرد.

وی تاکید کرد که برخی استان‌های کشور در مناطق خوش آب و هوا حوزه‌هایی ایجاد کرده‌اند که این اقدام در قم نیز قابلیت اجرایی شدن دارد.

آیت‌الله مویدی قمی ابراز امیدواری کرد که اگرچه این طرح ممکن است در سال‌های اولیه با مشکلاتی مواجه باشد ولی بعد از چند سال مشکل تعطیلی‌ها از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه مراجع تقلید و بزرگان حوزه باید برای اجرایی شدن این مسئله پیشقدم شوند، پیشنهاد کرد که در ابتدای سال تحصیلی از استادان حوزه که تمایل دارند در این طرح همکاری کنند، کسب نظر و ثبت‌نام شود.

کد خبر 2882756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha