۲۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۳۳

آیت الله میرعمادی خواستار شد:

دستگاه قضایی با عاملان آتش سوزی جنگل های لرستان برخورد قاطع کند

دستگاه قضایی با عاملان آتش سوزی جنگل های لرستان برخورد قاطع کند

خرم آباد - نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت: دستگاه قضایی باید با عاملان آتش سوزی جنگلهای لرستان برخورد قاطع کند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی در حاشیه خطبه های این هفته نماز جمعه در مصلای الغدیر خرم آباد با اشاره به اینکه در هفته گذشته آتش سوزی در جنگل های لرستان خسارات سنگین و غیرقابل جبرانی را وارد کرد، اظهار داشت: بنابر گفته مسئولان سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگل های لرستان نابود می شود.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه از مردم درخواست می کنیم از سرمایه ملی جنگل حفاظت کنند، تصریح کرد: در جنگل ها آتش روشن نکنید و عواملی که سبب آتش سوزی می شوند را شناسایی و معرفی کنیم.

آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه باید با مسئولان همکاری کنیم، افزود: رودخانه کشکان خشک شد و بلوط های زاگرس سوزانده شدند آیا نباید به فکر آینده و سرمایه استان باشیم؟

وی با اشاره به اینکه از مسئولین و دستگاه قضا انتظار داریم با عوامل ایجاد آتش سوزی برخورد قاطع شود، گفت: بر اساس گفته مسئولان ۹۵ درصد آتش سوزی های استان عمدی و انسانی بوده پس باید با این عوامل برخورد جدی صورت گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه با افرادی که درختان را قطع می کنند و اراضی را تغییر کاربری می دهند باید برخورد شود، تصریح کرد: این افراد دارند جان و حیات مردم را می گیرند.

وی یادآور شد: مسئولان باید به شدت راجع به این موضوع حساسیت نشان دهند.

بنابراین گزارش آتش سوزی های گسترده در جنگلها و مراتع استان لرستان در حالی رخ می دهد که طی چهار سال اخیر بخش عمده ای از عرصه های جنگلی استان به دنبال آتش سوزی های متعدد از دست رفته است.

آتش سوزی جنگلهای پلدختر

مطابق آمار اعلامی از سوی استاندار لرستان در سال ۹۰ شش هزار و ۸۴۲ هکتار، در سال ۹۱ حدود هزار و ۲۵۶ هکتار، در سال ۹۲ حدود دو هزار و ۶۱۹ هکتار و طی سال گذشته نیز ۵۸۱ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شده اند.

همچنین میزان خسارت به جنگلهای لرستان بر اثر آتش سوزی طی امسال را هزار و ۷۱۴ هکتار بوده تا به طور میانگین سالانه دو هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شوند.

این سخنان در حالی مطرح می شود که وقوع آتش سوزی های گاه و بیگاه در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، چرای بی‌رویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری‌ها، خسارات خشکسالی و ریزگردها، اجرای پروژه های عمرانی و غیرکارشناسی هر کدام زخمی را بر تن زاگرس زده‌اند تا به گفته سید محمد قاسمی دبیر کارگروه صیانت از جنگلهای لرستان سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای لرستان نابود شود.

مطابق بررسی های صورت گرفته عامل انسانی در صدر دلایل آتش سوزی جنگلهای لرستان قرار دارد به طوریکه به گفته مدیرکل منابع طبیعی لرستان ۹۰ درصد آتش سوزی ها توسط عامل انسانی در جنگلهای لرستان رخ می دهد.

بنا بر بررسی های صورت گرفته سه دلیل اختلاف کشاورزان و دامداران، بی‌احتیاطی گردشگران و آتش زدن «پس چر» مزارع از عوامل آتش سوزی‌ها در سطح جنگلها و مراتع استان لرستان است.

این وضعیت در حالیست که فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع گفته است که میزان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور در بهار سال جاری در استانهای فارس، کرمان و لرستان بیشتر از سایر مناطق کشور رخ داده است.

استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در غرب کشور است که از لحاظ وسعت جنگل بعد از استان های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرار گرفته است.

همچنین جنگلهای استان لرستان در بین استانهای زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد.

کد خبر 2883154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • هادی ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
      0 0
      آمار ارایه شده در متن با هم مغایرت دارند . در یک جا گفته اید سالانه بطور متوسط 2600 هکتار جنگل از بین میرود و در جای دیگر گفته اید سالانه 12000 هکتار جنگل از بین میرود . لطفا در نوشتن اخبار و اطلاع رسانی به مردم آنها را سردرگم آمار های متضاد نکنید . کدام عدد درست است 2600 و یا 12000 ه تار ؟؟؟؟؟؟ اگرچه تفاوت دو هدد فوق العده ریاد است !!!!!!!
    • یک خواننده ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
      0 0
      یه جا گفته وقوع آتش سوزی های گاه و بیگاه در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، چرای بی‌رویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری‌ها، خسارات خشکسالی و ریزگردها، اجرای پروژه های عمرانی و غیرکارشناسی هر کدام زخمی را بر تن زاگرس زده‌اند که در لرستان سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای لرستان نابود شود. و جای دیگه گفته به طور میانگین سالانه دو هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شوند. اولی عوامل مختلف باعث تخریب جنگله و دومی اتش سوزی