۲۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۱۸

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی:

۶۰۰ هزار راس دام به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شد

۶۰۰ هزار راس دام به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شد

قزوین- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور تعدیل جمعیت دامی کشور با میزان مراتع و کسب درآمدهای ارزی در سال گذشته ۶۰۰ هزار راس دام به خارج از کشور صادر شد.

حسن رکنی در حاشیه سفر به استان قزوین برای بازدید از واحدهای دامی استان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در حال حاضر به لحاظ جمعیت دامی بویژه دام سبک یک انباشتگی و تعداد زیادی داریم که برای ایجاد تعادل بین منابع علوفه ای و نیاز دامی یک تغییری در کاهش جمعیت دامی و افزایش بازده در دستور کار است.

وی افزود:از سال گذشته صادرات دام سبک به کشورهای حاشیه خلیج فارس را آغاز کرده ایم و سال قبل ۶۰۰ هزار  راس دام سبک به کشورهای حوزه خلیح فارس به ویژه کویت صادر شد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: معمولا یک سابقه دیرینه در این زمینه وجود دارد و چون ذائقه عرب ها با گوسفند ایرانی سازگارتر است حاضرند با مزیت قیمت دام ایرانی را خریداری کنند که فرصتی برای صادرات کشور ما در این بخش است.

قزوین وزیر جهاد

رکنی بیان کرد: از طرفی بر اساس قانون بالا دستی موظف هستیم جمعیت دام را تعدیل کنیم تا بین دام و مرتع تعادل برقرار شود که صادرات فرصتی برای دستیابی به این هدف است.

وی یادآورشد: برنامه ای برای تنظیم شرایط خود داریم تا به هدف برسیم لذا باید بازده دام های موجود را افزایش دهیم به همین دلیل روی نژادهای معروف دنیا مطالعه شد و سال گذشته چند نژاد شاخص دنیا را وارد کشورکردیم.

رکنی گفت: استفاده از دستاوردهای ژنتیکی جدید دنیا در صورت استفاده می تواند به ما کمک کند زیرا دامهای وارداتی ویژگی مادری ممتازی دارد از جمله این که تعداد بره بیشتری می دهد، طول ماندگاری و اصالت بیشتری دارد بنابراین ویژگی دامها به گونه ای است که برای دامداران ما مزیت اقتصادی دارد.

 معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: علاوه بر آن تعدادی بز شیری وارد کرده ایم که عمدتا از نوع «سانن و الپاین» است که در برخی مناطق به صورت گله خالص نگهداری خواهیم کرد و با دو رگ گیری اقدام می کنیم.

وی بیان کرد: در برخی استانها مانند یزد سابقه استفاده از بز سانن را داریم و خوشبختانه دو رگه این بز با بز بومی جواب داده که سه کیلو تولید روزانه دارد که اقتصادی است و آنچه از دام بومی استحصال می شود در میش کمتر از نیم کیلو و در بز حدود یک کیلوگرم در روز داریم که قابل قبول است.

گاوداری خانگی در سمیرم

به گفته رکنی برنامه اصلاح نژادی هم در جمعیت دامی شروع شده است که با جمعیت کمتر بازده بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: در دام های سنگین به دنبال ایجاد تنوع ژنی در واحدهای دامداری صنعتی هستیم و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد دام اصیل ما از نژاد هولشتاین است که تولید خوبی دارد اما از نظر تغذیه ای پرتوقع است که ما هم دنبال این هستیم تا از نژادهای دو منظوره دنیا استفاده کنیم که شیر با کیفیت بدهد.

رکنی گفت: متوسط چربی شیر دام هولشتاین سه تا ۳.۲ درصد است در حالی که در دامهای دو منظوره بیش از ۳۰ درصد چربی بالاتری دارد و از نظر تولید گوشت هم بالاست و چون بخشی از گوشت را از خارج وارد می کنیم در بلند مدت می توان نیاز گوشت قرمز را با این روش در داخل تامین کرد.

وی در خصوص کیفیت کشتارگاه های کشور هم بیان کرد: استاندارد تولید درکشتارگاهها در بخش طیور و گوشت قرمز بالاست و در حال حاضر از نظر تعداد کشتارگاه هیچ کمبودی نداریم اما به لحاظ پراکندگی با مشکلاتی مواجهیم و نقص داریم.

رکنی بیان کرد: شاید یک استان کشتارگاه کم داشته باشد و یک استان زیاد که در بازنگری برنامه ای تنظیم شده که از احداث کشتارگاه به صورت زنجیره ای حمایت شود تا ضمن بهبود صنعت کسب و کار شرایط مطلوبی برای تولید کننده تامین شود و هزینه مصرف کننده را کم کند لذا کشتارگاههایی که در زنجیره تولید قرار بگیرند حمایت می شوند.

کشتارگاه

دام های کشور شناسنامه دار می شود

وی در خصوص اولویت برنامه های امسال وزارت جهاد کشاورزی در بخش دام گفت: یکی از برنامه های اولویت دار معاونت وزارت جهاد در سال جاری هویت دار کردن دام هاست تا با اصلاح نژاد و نظارت پرورشی بتوانیم درست عمل کنیم.

رکنی یادآورشد: باید نژادهای دامی هویت داشته باشد لذا با شناسنامه دار کردن دامها شرایط رصد و نظارت بیشتر شده و مسائل بهداشتی، تولیدی، طول عمر دامها  کنترل می شود و در کنار آن افزایش میزان تولید گوشت را در برنامه محقق خواهیم کرد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: درسال گذشته بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن شیر در واحدهای دامی تولید شد و امسال حدود ۹ میلیون و۳۰۰ هزار تن شیر در دستور کار است تا تولید شود.

کد خبر 2883336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha