به گزارش خبرنگار مهر، «خدا کنه زلزله نیاد»، جدیت و تاکید ماشالله قاسمی مدیرکل نوسازی مدارس استان هرمزگان بیانگر نگرانیش از دو هزار و ۵۰۰ کلاس درس ۱۰۰ درصد تخریبی در استان هرمزگان است. کلاس های درسی که یک سوم کلاسهای استان را تشکیل می دهد. نگرانی که اگر توجه جدی به آن نشود به یک فاجعه هولناک تبدیل خواهد شد. اما داستان کلاس های تخریبی در کشور چگونه است.
به طور متوسط دو سوم مدارس کشور ایمن هستند و با استانداردهایی که در کشور تدوین شده، انطباق دارند. فقط یک سوم مدارس با استانداردها فاصله دارند که از این بین بخش بیشتری نیازمند مقاوم سازی و بخش کمتری از آن نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
سرانه فضاهای آموزشی در استانها بسیار مهم است، به طور متوسط تا پایان سال ۱۳۹۳ به ازای هر دانشآموز در کشور حدود ۵ متر مربع فضای آموزشی داشتیم. مدارس کهنه و تخریبی عمدهترین مشکلات آموزش و پرورش است، تعداد هزار و ۱۹۲ مدرسه تخریبی در کشور موجود است و هزار و ۲۶۸ مدرسه نیز نیاز به مقاوم سازی دارد. محدودیت منابع مالی، نبود امکانات و تجهیزات و مدارس مناسب، آموزش و پرورش را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است. در شرایط آزمون و خطا نیستیم و نباید به خاطر سلیقهای عمل کردن برخی مدیران هزینه گزافی را پرداخت کنیم.
بر اساس برآوردها در حال حاضر دو سوم دانشآموزان کشور در مدارس کاملا ایمن تحصیل میکنند و فضاهایی که در اختیار این تعداد از دانشآموزان قرار دارد، در مقابل زلزله ایمن هستند اما یک سوم دانشآموزان در فضاهای آموزشی مشغول به تحصیلند که نیازمند تخریب، بازسازی و مقاومسازی است.
فضاهایی که در اختیار آموزش و پرورش استان هرمزگان، را می توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول مدارسی هستند که کاملا مستحکم بوده و از مقاومت بالایی در برابر زلزلههای شدیدبرخوردارند. دسته دیگر مدارسی هستند که فرسودهاند و از نظر مهندسی نیازمند تخریب و بازسازیاند و بخش دیگری از مدارس علیرغم اینکه تخریبی نیستند، اما نیازمند مقاومسازی هستند.
ماشاالله قاسمی پیش ازظهر دوشنبه در نشستی خبری که در سالن اجتماعات اداره کل نوسازی مدارس برگزار شد، با ابراز نگرانی از وجود دو هزار و ۴۰۰ کلاس درس تخریبی در استان هرمزگان، بیان کرد: برای نوسازی و ساخت دو هزار و ۵۰۰ کلاس درس تخریبی در استان هرمزگان بیش از چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه وقوع زلزله در زمان حضور دانش آموزان در مدارس غیرایمن فاجعه ای بزرگ خواهد بود، بیان داشت: امیدوارم هیچگاه زلزله نیاید. برای تخریب کلاس های درس غیرایمن و بازسازی آنها نمی توان به اعتبارات دولتی چشم دوخت باید از ظرفیت خیرین هم در امر مدرسه سازی بهره برد.
قاسمی بیان کرد: در گذشته برچیده شدن مدارس کپری دغدغه مدیران بود. اما حالا بزرگترین دغدغه و معضل در استان کلاس های درس تخریبی است. متاسفانه در سالهای گذشته هر ساله شاهد کاهش اعتبارات نوسازی مدارس بوده ایم. تنها در سال ۹۳، ۶۱۰ میلیارد ریال اعتبار ک در بین تمامی سالها بیشترین اعتبار به این اداره تخصیص داده شد.
وی در مورد ساخت مدارس مشارکتی عنوان کرد: ۲۰ مدرسه طی یک سال اخیر با مشارکت خیرین و اعتبارات بنیاد برکت در استان ساخته شده است. بنیاد برکت از سال ۸۹ در استان اقدام به ساخت مدرسه کرد. تا کنون ۷۱ کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۴۲ میلیارد ریال به اتمام رساند. همچنین ۲۲ مدرسه با ۹۸ کلاس درس و اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در دست احداث است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان بر مشارکت خیرین تاکید کرد و افزود: پیش از این خیرین اقدام به ساخت می کردند اما به دلیل کمبود اعتبارات نوسازی مدارس نمی توانستیم در امر اتمام پروژه ها سهم مناسبی داشته باشیم. اما طی دو سال اخیر توانسته ایم سهم نوسازی را به طور کامل در مدارس مشارکتی پرداخت کنیم.
نظر شما