به گزارش خبرنگار مهر، بخشدار معمولان ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران شهرستان پلدختر در این رابطه گفت: ساعت ۱۱ ظهر روز یک شنبه هفته جاری آتش سوزی در کوه باغله مرز بین شهرستان پلدختر و شهرستان دوره چگنی آغاز شد که دامنه آن به کوه های معمولان کشیده شد.
عباس محمودی افزود: نیروهای مردمی و ستاد اطفای حریق شهرستان پلدختر، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و دهیاران به منطقه اعزام شدند که با تلاش انجام شده آتش ساعت چهار صبح امروز (سه شنبه) مهار شد ولی متاسفانه به علت وزش شدید باد آتش دوباره ساعت هفت صبح آغاز شده و هم اکنون با حجم وسیعی همچنان در حال پیشروی است.
وی گفت: نیروهایی از پلدختر، معمولان و ۸۰ نفر از دهیاران و جهاد کشاورزی و لشگر ۸۴ خرم آباد وارد منطقه شده و کار اطفای حریق را انجام می دهند.
وی با بیان این که علت وقوع این آتش سوزی هنوز مشخص نشده است افزود: سخت گذر بودن منطقه، گرمای طاقت فرسای تابستان و وزش باد و نبود امکانات اطفای حریق کار خاموش کردن آتش را در منطقه معمولان با مشکل مواجه کرده است.
وی گفت: سخت گذر بودن منطقه باعث شده که نیروهای اطفای حریق برای رسیدن به محل آتش سوزی چهار ساعت پیاده روی کنند.
محمودی وسعت منطقه حریق را نامعلوم دانست و گفت: هنوز از میزان دقیق خسارت واردشده از این آتش سوزی به جنگل ها و مراتع معمولان از توابع شهرستان پلدختر اطلاعی در دست نیست که پس از مهار آتش سوزی وسعت منطقه آتش گرفته مشخص و اعلام می شود.
بخشدار معمولان، ضمن قدردانی از تلاش های مردم در راستای اطفای حریق جنگل های این منطقه از آنان خواست در صورت مشاهده آتش سوزی در کمترین زمان آن را به دستاه های مربوطه اطلاع دهند.
بنابراین گزارش آتش سوزی های گسترده در جنگلها و مراتع استان لرستان در حالی رخ می دهد که طی چهار سال اخیر بخش عمده ای از عرصه های جنگلی استان به دنبال آتش سوزی های متعدد از دست رفته است.
مطابق آمار اعلامی از سوی استاندار لرستان در سال ۹۰ شش هزار و ۸۴۲ هکتار، در سال ۹۱ حدود هزار و ۲۵۶ هکتار، در سال ۹۲ حدود دو هزار و ۶۱۹ هکتار و طی سال گذشته نیز ۵۸۱ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شده اند.
همچنین میزان خسارت به جنگلهای لرستان بر اثر آتش سوزی طی امسال را هزار و ۷۱۴ هکتار بوده تا به طور میانگین سالانه دو هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شوند.
این سخنان در حالی مطرح می شود که وقوع آتش سوزی های گاه و بیگاه در عرصههای جنگلی و مرتعی، چرای بیرویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربریها، خسارات خشکسالی و ریزگردها، اجرای پروژه های عمرانی و غیرکارشناسی هر کدام زخمی را بر تن زاگرس زدهاند تا به گفته سید محمد قاسمی دبیر کارگروه صیانت از جنگلهای لرستان سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای لرستان نابود شود.
مطابق بررسی های صورت گرفته عامل انسانی در صدر دلایل آتش سوزی جنگلهای لرستان قرار دارد به طوریکه به گفته مدیرکل منابع طبیعی لرستان ۹۰ درصد آتش سوزی ها توسط عامل انسانی در جنگلهای لرستان رخ می دهد.
بنا بر بررسی های صورت گرفته سه دلیل اختلاف کشاورزان و دامداران، بیاحتیاطی گردشگران و آتش زدن «پس چر» مزارع از عوامل آتش سوزیها در سطح جنگلها و مراتع استان لرستان است.
این وضعیت در حالیست که فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع گفته است که میزان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور در بهار سال جاری در استانهای فارس، کرمان و لرستان بیشتر از سایر مناطق کشور رخ داده است.
استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در غرب کشور است که از لحاظ وسعت جنگل بعد از استان های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرار گرفته است.
همچنین جنگلهای استان لرستان در بین استانهای زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد.
نظر شما