به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری ستاد امور بینالملل سیزدهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز سهشنبه (۲۷ مرداد ماه) با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاونین این سازمان برگزار شد.
ابراهیمی ترکمان در این نشست خبری با اشاره به اینکه جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) تا سال ۸۷ در سطح ملی برگزار میشد و از این سال تاکنون به مدت شش سال بعد بینالمللی پیدا کرده است، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئول بخش بینالملل جشنواره امام رضا (ع) بوده و امسال هم هفتمین دورهای است که این مسئولیت را بر عهده دارد.
وی افزود: بخش بینالملل جشنواره امام رضا (ع) در بیش از ۷۹ کشور و ۲۰۰ نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشورها با همکاری نهادهایی مانند جامعه المصطفی و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار میشود. البته سازمان متولی برنامههای جشنواره امام رضا (ع) در ۴۰ کشور است و مسئولیت اجرای برنامهها را در ۳۹ کشور دیگر، نهادهای دیگر بر عهده دارند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: امسال دو اتفاق در بخش بینالملل جشنواره امام رضا (ع) افتاده است؛ اول اینکه تمام کسانی که در طول سالهای گذشته یعنی از سال ۱۳۸۷ به این طرف به عنوان خادم رضوی معرفی شدهاند، برای شرکت در جشنواره سیزدهم به کشورمان دعوت شدهاند تا مجمع خادمان رضوی را در سراسر جهان تشکیل دهند. همچنین ما شاهد تشکیل مجمع بانوان خادم رضوی در این دوره از جشنواره امام رضا (ع) خواهیم بود.
به گفته ابراهیمی ترکمان، حدود ۴۰ میهمان خارجی در جشنواره امام رضا (ع) حضور دارند که غالباً از نخبگان عرصههای مختلف در سطح جهان هستند و افرادی را شامل میشوند که کاری شاخص درباره امام رضا (ع) در کشور خودشان انجام دادهاند.
وی افزود: ما سه میهمان ویژه هم داریم؛ یکی از این افراد پرفسور ویکتور الکک از لبنان است که به دلیل قصیده بلندی که برای امام رضا (ع) سروده، به این جشنواره دعوت شده و از او تقدیر به عمل میآید. همچنین شیخ زاکزاکی رهبر شیعیان نیجریه که در روز قدس امسال سه فرزندش به شهادت رسیدند، از جمله کسانی است که در جشنواره امسال امام رضا (ع) از او تقدیر میشود. همچنین مرحوم آیتالله آصفی جزو تقدیرشدگان جشنواره امام رضا (ع) بودند که متاسفانه قبل از شروع جشنواره به رحمت خدا رفت اما از ایشان هم که نماینده ولی فقیه در عراق و صاحب تالیفات فراوانی درباره اهلبیت بوده است، تقدیر میشود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین گفت: برنامههای بخش بینالملل سیزدهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) ساعت ۹ صبح روز شنبه (۳۱ مرداد ماه) در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با حضور میهمانان داخلی و خارجی آغاز به کار میکند و در این مراسم از شش کتاب تالیفی در رابطه با امام رضا (ع) رونمایی میشود.
ارسال اقلام فرهنگی با موضوع «امام رضا (ع)» به رایزنیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور ارسال میشود که شامل حدود ۲۰ عنوان فیلم مستند، سرودهها و نماآهنگهایی مربوط به جشنهای رضوی، بیش از ۲۰۰ قطعه عکس از حرم رضوی و همچنین کتابخانه دیجیتال آثار رضوی، سه ویژهنامه پیرامون امام رضا (ع) به زبانهای انگلیسی، عربی و اردو از نشریات ECO OF ISLAM، ایران نوین و توحید است، از دیگر مواردی بود که ابراهیمی ترکمان به عنوان بخشی از برنامههای بخش بینالملل جشنواره امام رضا (ع) از آنها نام برد.
به گفته وی، مجمع بانوان خادم رضوی هم در روز اول شهریور ماه تشکیل میشود و علاوه بر آن در شهرهای شیراز، مشهد و قم هم، میهمانان خارجی شرکتکننده در این جشنواره به ارائه مقاله میپردازند؛ این در حالی است که معاونت امور زنان نهاد ریاست جمهوری و ۱۵ نهاد داخلی دیگر به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این زمینه کمک کردهاند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: از میان ۴۰ میهمان خارجی دعوت شده از ۱۵ کشور جهان به جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، ۲۱ نفر خادم رضوی هستند، ۱۰ نفر برای شرکت در جشنها دعوت شدهاند و ۹ نفر هم بانوان خادم رضوی هستند که از کشورهایی مانند اسپانیا، مالزی، افغانستان، پاکستان و آذربایجان به ایران خواهند آمد.
ابراهیمی ترکمان همچنین با اشاره به اینکه امام رضا (ع) اولین بار در شهر مرو نزول اجلال کردهاند، از برگزاری جشن میلاد امام رضا (ع) در این شهر سنینشین کشور ترکمنستان خبر داد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تلاش میکند تا فرهنگ اهلبیت و به ویژه امام رضا (ع) را در سراسر جهان ترویج کند که البته در این زمینه وزارت ارشاد، بنیاد امام رضا (ع) و آستان قدس رضوی هم به ما کمک میکند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که پرسید با توجه به تجلیل از سیروس مقدم کارگردان سریال تلویزیونی «پایتخت» در دوره دوازدهم جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، آیا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برنامهای برای ترجمه و پخش این سریال که به نوعی ادای احترام به ساحت امام هشتم شیعیان است، دارد؟ گفت: در حال حاضر شبکه «آیفیلم»، این سریال را دوبله میکند و از طریق شبکه جهانی سحر به زبانهایی که این شبکه دارد، از جمله در کشور آذربایجان پخش میشود و تا جایی هم که من میدانم مورد توجه مردم این کشورها قرار گرفته است.
نظر شما