آيت الله حائري : مرداني " سعدي " را مي ديد و جوان " مرداني " را مي بيند
آيت الله حائري شيرازي - نماينده ولي فقيه و امام جمعه شيراز ، درباره زنده ياد نصرالله مرداني - شاعر معاصر ، معتقد است : " ارزش آقاي مرداني در اين است كه به هرزباني ، شعر گفته است و رد پاي اشعارش را مي توان از كتابهاي دبستان تا دانشگاه دنبال كرد . "
آيت الله حائري در ادامه به مهر تصريح مي كند : " اگر كسي بتواند مطلبي را در قالب شعر، سهل و ممتنع بسرايد كه كودكان ابتدايي هم آن را بفهمند ، كار بزرگي كرده است و آقاي مرداني از جمله شاعراني بود كه اين كار را به خوبي انجام داد . "
در بخش ديگري ازسخنان وي اين نكته به چشم مي خورد كه : " بايد ياد مرداني را زنده كرد تا ديگران هم بتوانند مرداني باشند و بايد ياد مرداني را زنده كرد تا ياد سعدي نيز زنده شود . چون مرداني ، سعدي را مي ديد و جوان مرداني را مي بيند ... "
قزوه : " نصرالله مرداني " و حرفي تازه در شعر
علي رضا قزوه شاعر معاصر و سراينده مجموعه شعرهايي چون : " شبلي و آتش " ، " از نخلستان تا خيابان " و " عشق عليه السلام " درباره جنبه هاي شعري مرحوم نصرالله مرداني به مهر ، مي گويد : " مرداني " شاعري مسلط بود كه به غزل ، رنگ و بوي حماسه داد ، در شعرهاي او هميشه علاوه بر داشتن سخاوت زباني و آرايه هاي ادبي ، حرفي تازه براي گفتن بود .
غلامرضا كافي - شاعر و رئيس حوزه هنري فارس ، نيز مي گويد : شخصيت مرداني را نبايد در قالب يك شخص ديد . او بايد نمونه اي باشد از مجموعه هنرمندان و مخصوصا شاعراني كه مثل او درگوشه و كنار كشور باليده اند .
عسكري - شهردار كازرون به بازگويي اطلاعات و مطالبي از مقبره زنده ياد نصرالله مرداني و پروژه بوستان مرداني مي پردازد : طرح مقبره برگرفته از اشعار و معماري تاريخي كازرون است ، پروژه بوستان نيز به فضاي حدود دوازده هكتار نياز دارد و شامل يك فضاي پارك مانند با عنوان بوستان و فرهنگسراي مرداني است .
شهردار كازرون ( زادگاه مرداني ) درباره ي مدت زمان اجراي اين پروژه مي گويد : اگر تنها شهرداري كازرون متولي اين امر باشد ، بناي فرهنگسرا و سامان دهي بوستان و مقبره ممكن است حتي ده سال به طول بيانجامد ، اما اگر مساعدت هايي از طرف استان و دولت صورت بگيرد ، كار با سرعت بيشتري به پيش مي رود .
پيش نمازي - مدير كل صدا وسيماي استان فارس نيز درباره اشعار نصرالله مرداني مي گويد : "طبع لطيف و باورهاي معنوي آن مرحوم دستمايه اصلي سروده هاي اوست " ، او در جمله اي ديگر، از ستيغ سخن مي گويد: كنگره « ستيغ سخن » به مدد « چهارده نور ازلي » ، « خون نامه خاك » را در پرتو « آتش ني » باز خواني مي كند تا « گل باغ آشنايي » با « سمند صاعقه » ، « قانون عشق » را به نسل فردا برساند . شايد بتواند « قيام نور » را در« الماس آب » جستجو كند .
پيش نمازي درباره ي پايان و فوت مرداني به اين شعر او اشاره مي كند :
" فرياد كه پايان من آغاز سكوت است يعني كه ازل تا به ابد راز سكوت است
رفتيم و رسيديم به سرچشمه خورشيد آنجا كه افق گستره باز سكوت است ...
حجه الاسلام زكريا اخلاقي - شاعر معاصر در بخشي از خاطرات خود از نصرالله مرداني مي گويد : هرگاه شروع به خواندن غزلي مي كرد ، من آن را تا پايان ، از حفظ مي خواندم و شيفتگي من به مرداني در حدي بود كه غزلهايم درآن دوره ، شديدا تحت تأثيرغزلهاي او قرار داشت .
از نظر او غزلهاي مرداني داراي صور خيال ، تصويرهاي ناب ، تركيب هاي تازه و زباني لطيف وروان است و او با لطافتي خاص، تلميحات ديني و تاريخي را با جلوه هاي زيباي طبيعت مي آميخت و آثاري دلپذير به وجود مي آورد .
اين شاعر معاصر مي افزايد : مطالعه عميق مرداني در منظومه هاي عاشقانه و آشنايي گسترده اش با قهرمانان شاهنامه ، به پيدايش پديده خجسته " غزل - حماسي " در آثار او انجاميد .
حميد سبزواري : تا امروز مخالفان هنر و ادبيات متعهد حمايت شده اند ... / حق مرداني ادا نشد
حميد سبزواري - شاعر، نيز معتقد است كه بايد در زمان حيات نصرالله مرداني چنين كنگره ي گسترده اي برگزار مي شد.
خالق نغمه ها و سرودهاي ماندگار انقلاب اسلامي و دفاع مقدس به مهر ، تصريح مي كند : واقعيت امر اين است كه ادبيات انقلاب و دفاع مقدس مغفول مانده است و تا امروز نگاه جدي به فعالان و كوشندگان اين حوزه نشده است .
اين شاعر مي افزايد : منظور من مسائل مادي و جايزه و بزرگداشت و ... نيست ، هرچند اين امور هم بي تاثير نيستند ، اما بايد ديد درسالهاي گذشته تا چه اندازه براي شعر متعهد و دردمند ما كه نصرالله مرداني يكي از خادمان واقعي اين حوزه بود ، سرمايه گذاري فرهنگي و مادي شده است ، متاسفانه در اين زمينه بيشتر شعار داده شده است ، تا اين كه عمل شود .
سراينده " برخيزيد اي شهيدان راه خدا " خاطرنشان مي كند : اگر دقت كنيم ، مي بينيم كه مخالفان اسلام و انقلاب ، روي فرهنگ ، هنر و ادبيات سرمايه گذاريهاي عجيبي مي كنند و تلاش در جذب جوانان و نخبگان ما دارند ، در حالي كه خود ما هم فرهنگ و هنر و ادبيات را در اختيار داريم ، اما متاسفانه يا حمايت اساسي نيست و يا از كساني حمايت مي شود كه اساسا با هنر و ادبيات متعهد ، بيگانه يا مخالف هستند ! به نمايشگاه هاي كتاب ، برنامه هاي سراي اهل قلم ، جايزه هاي كتاب سال در سال گذشته ، برنامه ريزي حوزه نشر در وزارت ارشاد در سالهاي گذشته و ... نگاه كنيد تا اين كاستيها مشخص شود . به راستي آيا نصرالله مرداني يا امثال اين شاعر متعهد در اين جايگاه نبوده اند كه وزارت ارشاد براي آنها سرمايه گذاري جدي كند ؟
به گزارش مهر ، كنگره " ستيغ سخن " يادواره زنده ياد نصرالله مرداني - شاعر معاصر اسفندماه سال جاري در شيراز و كازرون برگزار مي شود .
نظر شما