به گزارش خبرنگار مهر، نخستین جشن تجلیل از مولودی خوانان پیشکسوت از سری برنامه های دهه کرامت ظهر امروز پنج شنبه مصادف با پنجم ذی القعده که به نام امامزادگان، علمداران معارف اسلامی، مامن فعالیت های اصیل فرهنگی نامیده شده، به همت اداره فرهنگ وارشاد اسلامی سنندج و بخشداری حسین آباد در مسجدجامع روستای باینجوب از توابع شهرستان سنندج برگزار شد.
مراسم ها و همایش ها همواره در شهرها به ویژه مرکز استان ها برگزار شده ولی این بار مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تصمیم گرفتند که در یکی از روستاهای سنندج اقدام به برگزاری یکی از مراسم های ویژه دهه کرامت کنند تا بدین وسیله فرصتی برای برقراری ارتباط نزدیک میان مسئولان و مردم روستا فراهم شود و این قشرزحمت کش نیز از برگزاری چنین مراسم هایی بهره گیرند.
مسئولان و مدیران بسیاری از ادارات و نهادهای دولتی استان به این مراسم دعوت شده بودند که تنها مدیرعامل شرکت مخابرات استان به این دعوت لبیک گفته بود و درپایان مراسم نیز ۶۰ عنوان کتاب به کتابخانه روستای باینجوب هدیه کرد.
جلال جلالی زاده از اساتید دانشگاه و غریب سجادی یکی از اعضای شورای اسلامی شهرسنندج از دیگر دعوت شدگانی بودند که در این مراسم شرکت کرده بودند.
قبل از آغاز این برنامه مدعوین با همراهی مردم روستا در بارگاه عالم ربانی و عارف وارسته کردستانی سید باباشیخ احمدباینجوب که از نوادگان امام علی النقی(ع) و مزار ابراهیم ستوده از نویسندگان وادبای مطرح کشور حاضرشدند و مداحان در این مکان معنوی به ذکر و مولودی خوانی پرداختند و بزرگان و علمای حاضر در این بارگاه نیز به بیان مطالبی در خصوص شخصیت و جایگاه باباشیخ احمد پرداختند.
نکته جالب توجه این است که باوجود اینکه این فصل، اوج کار کشاورزی درروستاهاست، ولی مردم روستای باینجوب به عشق اهل بیت(ع) دست از کارکشیدند و در مسجد روستا گردهم آمدند و در این برنامه معنوی شرکت کردند.
زنان روستا هرچند به این مراسم دعوت نشده بودند ولی از بلندگوی مسجد گوش به نوای دل انگیز دف و ذکر مداحان و همچنین سخنرانی مسئولان سپرده بودند و عده ای هم به جلوی درب خانه های نزدیک مسجد آمدند تا بهتر آهنگ دلنواز و معنوی دف را بشنوند.
سماع از مهمترین اصول تربیتی در برنامه های عرفان و تصوف است
مسئول کمیته علمی جشنواره سراسری مولودی خوانی رضوی در ابتدای این مراسم جشن تجلیل از مولودی خوانان پیشکسوت در مسجدجامع باینجوب با اشاره به اینکه «سماع» یکی از بحث برانگیزترین مباحث معنوی است، گفت: ذکرقیام یا سماع به عنوان رکن اصلی و اساسی تصوف و طریقت است.
مختار هاشمی ادامه داد: سماع در عرفان و تصوف دریافت جدیدی از حال و هوای روحانی است که در گذر زمان به صورت آیینی هدف دار در طریقت نقشبندی و قادری مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سماع به معنای شنیدن و سرور مجاز است، عنوان کرد: یکی از مهمترین مناسک مذهبی در طول تاریخ بشریت این نوع رقص سماع است.
وی به کارکردهای سماع در جوامع بشری اشاره کرد و اظهارداشت: سماع باعث نزدکی مردم در بعد روحانی و معنوی می شود.
مسئول کمیته علمی جشنواره سراسری مولودی خوانی رضوی از دیگر کارکردهای سماع را ذکر خواند و افزود: ذکر نقش اساسی و مهمی در سیره و سلوک یک سالک دارد چراکه پدیدآمدن حالت وتغییر و تحول درونی مدیون ذکر است.
هاشمی با اشاره به اینکه طبل و دف از ارکان سماع به شمار می رود، گفت: سماع یکی از مهمترین اصول تربیتی در برنامه های عرفان و تصوف است و دارای ابزارهای کلامی مانند اشعار و مداحی که توسط مداحان قرائت می شود و ابزار غیرکلامی که شامل حالات درونی که برای انسان ایجاد می شود، است.
وی با اشاره به اینکه از جمله کارکردهای مناسک طریقت نقشبندی و قادری تقویت همبستگی گروهی و باورهای اجتماعی است، بیان کرد: عرفان و تصوف می تواند زمینه ای برای همدلی و وحدت بین مسلمانان باشد و این مهم باید در جامعه تقویت شود.
تفکرعرفانی و تصوف بهترین مانع برسرراه نشرعرفان های کاذب است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این مراسم گفت: در ایام دهه مبارک کرامت که با میلاد حضرت معصومه(س) آغاز و با میلاد امام رضا(ع) خاتمه می یابد، می توان ادعا کرد این مراسم به لحاظ کیفی جزو بهترین محافلی است که در این دهه تاکنون در کشور برگزار شده است.
حجت الاسلام رحیم جعفری ادامه داد: اگرچه این روستا از نظر جغرافیایی کوچک است ولی به لحاظ داشتن شخصیت های بزرگ وعالمان وارسته در منطقه شناخته شده است.
وی عنوان کرد: تفکر عرفان وتصوف در طریقت نقشبندی و قادری فضای معنوی و عرفانی را بین مسلمانان به ویژه اهل سنت بخصوص در کردستان فراهم کرده است.
وی ادامه داد: تفکر مذکور یکی از ابعاد روحانی شخصیت انسانی بوده که در برقراری ارتباط با دل، روح و روان بسیار تاثیرگذار است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه اساس شخصیت انسان روح است، بیان کرد: با خارج شدن روح از بدن، جسم خاصیت خود را ازدست می دهد لذا اساس و پایه شخصیت انسان روح اوست.
حجت الاسلام جعفری عنوان کرد: به هر میزان که این تفکر و اندیشه تقویت شود روح انسانی تقویت و جسم نیز راحت تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه عرفان های کاذب انحراف های فراوانی ایجاد کرده است، بیان کرد: وجود تفکر عرفان و تصوف که در مسیر خدا وآموزه های قرآنی و سنت پیامبر اکرم(ص) قراردارد یکی از مهمترین جریان های مقابله با عرفان های کاذب به شمار می رود.
وجود پیامبر اکرم(ص) مایه وحدت و سربلندی و رستگاری بشراست
جلال جلالی زاده یکی از اساتید دانشگاه هم در این مراسم با تقدیر از برگزارکنندگان آن، گفت: وجود مقدس رسول الله مایه وحدت، سربلندی و نجات و رستگاری بشر در دنیا و آخرت است و باید همه قدر این نعمت بزرگ را بدانیم.
وی با اشاره به اینکه سوره حجرات سوره ای اخلاقی است، اظهارداشت: هر فرد مسلمانی که آیات مبارک این سوره را قرائت کند نکات مهم اخلاقی فراوانی از آن برداشت می کند.
وی عنوان کرد: اگر مسلمانان محبت و علاقه و الفتی نسبت به پیامبر اکرم(ص) در دل داشته باشند هیچگاه نسبت به دیگر همنوعان خود کینه نخواهند داشت و ارادت ویژه ای هم نسبت به اهل بیت(ع) رسول الله خواهند داشت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه احترام به اهل بیت(ع) بر تمامی مسلمانان واجب است، ادامه داد: اهل بیت متعلق به تمامی مسلمانان هستند و همه ما عشق و ارادات خاصی نسبت خاندان رسول گرامی اسلام داریم.
بعد از سخنرانی مسئولان یکی از اهالی روستا که طبع شعر خوبی هم داشت به پشت تریبون آمد و قطعه شعری را قرائت کرد.
طی این برنامه چندگروه مولودی خوانی هم به ذکر و نیایش پرداختند و مردم نیز با شوق و علاقه فراوان گوش جان به آن سپرده بودند و تعداد زیادی هم با موبایل های خود از این برنامه فیلمبرداری کردند.
در پایان این مراسم از مولودی خوانان پیشکسوت شامل سید شمس الدین بختیاری، سیدزبیر رشیدی، شمس الدین احمدی، موسی حسن نژاد، سید هادی نقشبندی، خلیفه نبی فاتحی و خلیفه جلال زندسلیمی با دادن هدایا و لوح تقدیری تجلیل به عمل آمد.
روستای باینجوب از توابع بخش حسین آباد سنندج و در ۷۰ کیلومتری این شهر واقع است.
نظر شما