۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۱۹

در سه ماهه ابتدای سال جاری؛

افزون بر ۱۳ هزار تخلف زيست محيطی در مشهد ثبت شد

افزون بر ۱۳ هزار تخلف زيست محيطی در مشهد ثبت شد

مشهد-مدیر محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری مشهد گفت: در سه ماه نخست امسال ۱۳ هزار و ۸۶۶ پرونده تخلفات زیست محیطی مربوط به مناطق مختلف شهر مشهد ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد پذیرا ظهر یكشنبه در نشست خبری كه در مركز پالایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد برگزار شد با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت محیط زیست اظهار كرد: در سه ماه نخست امسال ۱۳ هزار و ۸۶۶ پرونده گزارش تخلفات زیست محیطی اعلام شد كه مربوط به مناطق مختلف مشهد بوده و شامل رها سازی پساب های خانگی در معابر عمومی، ‌صنوف و مشاغل آلاینده و مزاحم،   آلودگی های نوری، ‌صوتی و پسماند بوده است.

وی افزود:تمامی مسوولان و مدیران شهری به همراه شهروندان باید در حوزه محیط زیست ورود پیدا كنند و حفظ آن را از جمله دغدغه های خود قرار دهند.

مدیر محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری مشهد ابراز كرد: با توجه به حجم جمعیت و زائری كه سالانه در مشهد رفت و آمد می كنند تاسیس مركز پالایش آلاینده های زیست محیطی شهری مشهد در دستور كار قرارگرفت و در سال ۹۳ با حضور معاون رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

وی عنوان كرد: براساس آمار بدست آمده از ۱۵۶ روز گذشته در مشهد، ۲۱ روز هوای پاك، ۱۲۷ روز هوای سالم و ۸ روز نیز هوای ناسالم در شهر گزارش شده است.

افزايش هوای ناسالم در شش ماهه دوم سال

وی با بیان اینكه بیشترین هوای ناسالم در شش ماه دوم سال است، ‌ ادامه داد: از دیگر اقدامات این مركز اندازه گیری میزان آلودگی صوتی شهر مشهد بوده كه باعث ایجاد مشكلاتی در زندگی شهری شهروندان از جمله ایجاد احساس خستگی و بیماری های خاص در بلند مدت است، ‌ می شود.

پذيرا بيان كرد: مرحله نخست اجرای طرح پایش آلودگی صوتی در اطراف مراكز درمانی و آموزشی است كه با دستگاه های سیار ثبت شده و توسط شهرداری هر منطقه به مركزپالایش آلاینده های زیست محیط شهرداری مشهد ارسال می شود.

وی عنوان كرد: در دهه كرامت گشت های ثبت آلاینده های صوتی را در مقابل بیمارستان ها مستقر كردیم كه با مواردی كه صداهای نابهنجار تولید می كنند، برخورد لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به رتبه ششم ایران در تولید گازهای گلخانه ای در دنیا گفت: چنانچه نتوانیم این مشكل را رفع كنیم در سال های آینده به علت تولید كربن بیش ازاندازه باید به سایر كشورها كه تولید گاز كربن كمتری دارند ‌جریمه پرداخت كنیم.

مدیر محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری مشهد با بیان اینكه مناطق رسالت و خیام بیشترین آلودگی را در مناطق شهری مشهد دارند، اظهار داشت: یكی دیگر از آلاینده های نوظهور در محیط شهری، آلاینده های نوری هستند كه به منظور مقابله و كنترل با آن گشت هایی از سوی معاونت خدمات محیط زیست شهرداری در سطح شهر مستقر شده اند.

وی افزود: البته در گام نخست سعی می شود با اطلاع رسانی به اتحادیه ها و اصناف مواردی كه مرتبط با آلاینده های محیط ریستی هستند اعلام شود و بعد فرهنگ سازی در بین عموم مردم جهت مطالبه محور بودن در این حوزه به صورت جدی با متخلفین برخورد خواهد شد.

برخورد با ۷ هزار متخلف در حوزه آلايندگی زيست محيطی

وی یادآور شد: در چهار ماهه نخست امسال با ۷ هزار و ۶۰۰ مورد كه آلایندگی زیست محیطی داشتند با تشكیل پرونده به صورت قانونی برخورد شد.

 پذیرا تخلفات دارندگان این پرونده ها را آلودگی نوری یعنی استفاده از نورافكن یا نورخیره كننده در وسیله نقلیه، ‌ تخلیه نخاله های ساختمانی و فاضلاب در نقاط غیر مجاز، ‌ وسایل نقلیه دودزا، ‌ بوق زدن در محل های ممنوعه و نداشتن معاینه فنی خودرو اعلام كرد.

وی از آماده شدن طرح سامانه دیده بان سبز خبر داد و گفت: این طرح پس از انجام هماهنگی های لازم در سطح شهر اجرا خواهد شد و شهروندانی كه تمایل دارند به صورت داوطلبانه در حفظ محیط زیست فعال باشند بعد گذراندن یك دوره آموزشی می توانند تخلفاتی كه از سوی سایر شهروندان انجام می شود را گزارش كنند.

کد خبر 2892200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha