به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، وزير راه و ترابري ايران در مراسم افتتاحيه دومين اجلاس حمل و نقل بين المللي جاده اي آسيا - اروپا( ا يرو) با بيان اين مطلب گفت: شيوه اصلي حمل و نقل كشور جاده اي است و بيش از 90 درصد از حجم جابجايي كالا ومسافر را به خود اختصاص داده است.
احمد خرم افزود: 298 ميليون تن كالا، 390 ميليون نفر مسافر چهار ميليون و هشتصد هزار تن كالاي ترانزيتي درسال 1381 توسط بخش حمل و نقل جاده اي كشور جا به جا شده كه در مقايسه با سال قبل از آن از رشد چشمگيري برخوردار بوده است.
وي تصريح كرد: روند نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده اي بار و مسافر در ايران از چند سال پيش آغاز و تحولات مهمي در اين بخش ايجاد شده است و زيرساختهاي جاده اي كشور به ويژه در چارچوب كريدور شمال- جنوب در دست توسعه و تكميل است.
وي استفاده از موقعيت جغرافيايي كشور در افزايش ميزان ترانزيت وهمكاري هاي منطقه اي و بين المللي، خصوصي سازي و مشاركت سرمايه هاي داخلي و خارجي در فعاليت هاي مختلف حمل ونقل و تاسيسات زيربنايي، ارتقاي سطح ايمني و برقراري تسهيلات لازم در زمينه حمل ونقل داخلي و بين المللي و بهبود كيفيت خدمات را از سياستهاي راهبردي در توسعه حمل ونقل برشمرد.
خرم، اولويت دادن به نگهداري و بهسازي زيربناها، گسترش فعاليتهاي تجاري و بازاريابي در بخش حمل ونقل بين المللي، گسترش حمل و نقل چند وجهي تركيبي و كانتينري و نوسازي ناوگان با استفاده از تجهيزات و فناوري جديد در بخشهاي مختلف حمل و نقل را نيز از جمله اين سياستها ذكر كرد.
به گفته وي، توسعه نقش مناطق آزاد ويژه اقتصادي و افزايش نقش آنها در ترانزيت بار و مسافر درحال حاضر وظيفه حمل و نقل جاده اي ، ارايه خدمات سريع ، ارزان، مطمئن با استفاده از كاميونهاي پيشرفته و فن آوري جديد به مشتريان است.
وي افزود: برگزاري اين همايش با توجه به موقعيت ايران به عنوان شاهراه تعامل تمدنهاي ملل شمال، جنوب، غرب و شرق مي تواند در تبادل اطلاعات و تجارب و دستاورد هاي كشورها دربر پايي فضاي همكاري و تعاون نقش مهم و اساس ايفا كند و اميد است با همكاريهاي ايرو وضعيت حمل و نقل جاده اي در كشورهاي در حال توسعه در منطقه گسترش يابد .
بخش حمل و نقل جاده اي كشور در حال حاضر 7/9 درصد از سهم ارزش افزوده حمل و نقل كل كشور را در اختيار دارد و 5/1 ميليون نفر در اين بخش شاغل هستند.
کد خبر 28929
نظر شما