۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۰۸

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:

مناظرات رضوی باعث رشد تمدن اسلامی شد/ آزاد اندیشی امام رضا(ع)

مناظرات رضوی باعث رشد تمدن اسلامی شد/ آزاد اندیشی امام رضا(ع)

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در در همایش ترویج از بانوان مروج فرهنگ رضوی گفت: مناظرات رضوی باعث رشد تمدن اسلامی شد. آزاد اندیشی امام رضا(ع) الگوی مردم سالاری دینی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در همایش ترویج از بانوان مروج فرهنگ رضوی که در حسینیه الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور جمعی از بانوان مروج فرهنگ رضوی برگزار شد، گفت:‌ امام رضا(ع) برای ترویج منابع دینی از روش مناظره و آزاد اندیشی بهره لازم را بردند و برای رسیدن به مردم سالاری دینی این روش می‌تواند به عنوان یک شاخص و الگو مطرح شود.

وی با تبریک ایام دهه کرامت و ولادت امام رضا (ع) اظهار کرد: ما اگر می‌خواهیم فرهنگ رضوی را ترویج دهیم باید ویژگی‌ها و مختصات آن را به درستی بشناسیم و سپس آن را ترویج دهیم. فرهنگ در مورد ائمه اطهار (ع) اعم است از سیره و اقوال. یعنی گفته‌هایی که از ائمه (ع) به ما رسیده است.

وی ادامه داد: همه ما به این اقوال دسترسی داشته ایم. یکی از ویژگی‌هایی که در اقوالی که از امام رضا (ع) به ما رسیده است پرهیز از دنیا و ساده زیستی و پرهیز از تکاثر بسیار پررنگ و برجسته است. اما چند ویژگی‌ مهم را برای ترویج فرهنگ رضوی نیاز داریم که باید به آن توجه کنیم. که من به عنوان مثال به چند مورد از آنها اشاره می‌کنم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد:‌ یکی از این ویژگی‌ها لقب آن حضرت است که به نام رضا (ع) است. این لقب حضرت را از سایر ائمه متمایز می‌کند. پس از بررسی‌هایی که داشتیم و طبق نقل‌هایی که از امام جواد (ع) به ما رسیده، دریافتیم که دلیل این لقب آن است که آن حضرت علاوه بر این که مورد تایید دوستان خود بود دشمنان هم از ایشان راضی بودند. به همین سبب رضا نامیده شدند.

مولاوردی تاکید کرد: ویژگی بعدی امام رضا(ع) این بود که عالم آل محمد (ص) است. امام رضا (ع) در عصری که زندگی می‌کرد از مقام علمی بسیار بالایی برخوردار بود. برحسب اقوالی که داریم عصر امام رضا (ع) عصر شکوفایی علم بوده است. در این زمان با پیشرفت علوم، عقاید و فرقه‌هایی رواج یافته و امام رضا (ع) در تبیین عقاید اسلامی نقش بسیار مهمی داشته‌اند و با روشی که داشتند به بقای آموزه های دینی کمک اساسی کردند.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی بعدی امام رضا (ع) تاکید کرد: رأفت و مهربانی یکی دیگر از ویژگی‌های این امام همام است که امیدواریم ما هم از این ویژگی برخوردار باشیم. ویژگی بعدی ایشان تاثیر سبک زندگی و شیوه‌ رفتاری و ارتباط گیری ایشان با سایرین است. همواره اتفاقات زمانه را رصد می‌کردند و همین ویژگی بسیار تاثیر گذار بود. مهمترین ویژگی‌ که ایشان داشتند و به آن اشاره کردند عصر شکوفایی علم و معارف اسلامی بود که آن حضرت در آن زمان زندگی می‌کردند. علاوه بر تربیت شاگردان بزرگ می‌بینیم که در توسعه علم و ایجاد فضای علمی موثر، طرح اندیشه‌های مخالف را فراهم می‌کردند و پس از مطرح شدن اندیشه‌های مخالف آنها را نقد و بررسی می‌کردند وهمین شیوه سبب رشد و ترویج تمدن اسلامی شد.

وی ادامه داد: اگر ما امروز تشابه جامعه را با جامعه‌ی معاصر زمان امام رضا (ع) در نظر بگیریم به اهمیت این موضوع بیشتر از پیش پی می‌بریم. روش امام رضا (ع) بهترین روش برای نشر معارف تبلیغی و ناب است. در بستر شرایط سیاسی فکری و متلاطم بحث آزاد اندیشی بسیار تاثیر گذار است که مقام معظم رهبری هم بر این امر تاکید داشتند. ما برای رسیدن به این فضا در جامعه نیازمند الگو هستیم و بهترین الگوی ما هم می‌تواند امام رضا (ع) باشد. که روش منطقی را برای این آرمان داشتند.

مولاوردی عنوان کرد: فضای باز سیاسی عصر امام رضا (ع) در مقایسه با سایر ائمه (ع) و تجمع افکار و فرقه‌های انحرافی که بود باعث شد امام رضا(ع) برای ترویج منابع دینی از روش مناظره و آزاد اندیشی بهره لازم را بردند و برای رسیدن به مردم سالاری دینی این روش می‌تواند به عنوان یک شاخص و الگو مطرح شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یاد آور شد: ما نمی‌توانیم از فرهنگ رضوی سخن به میان بیاوریم و از کریمه اهل بیت (ع) یادی نکنیم. ایشان پرورش یافته همین مکتب است و آن مهاجرتی که داشتند و نوع رفتار ایشان می‌تواند برای ما الگو باشد. امیدواریم با این گونه برنامه‌ها بتوانیم برای ترویج این فرهنگ و آموزه‌های اصیل معرفت اهل بیت (ع) در جامعه گام برداریم و هر کدام با تلاش علمی و عملی خود بتوانیم در زندگی خود و در جامعه سیره ائمه (ع) را ساری و جاری کنیم. تمام ما وظیفه داریم که بانوان مروج این فرهنگ را شناسایی و آنها را در سطح بین‌المللی معرفی کنیم. برای ترویج فرهنگ رضوی علم و عمل هر دو با هم لازم است.

کد خبر 2893396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha