۲ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۰۴

عضو هیئت علمی دانشگاه وین:

شرایط سخت زیست محیطی ایران/ رودخانه تلار خروشان می میرد

شرایط سخت زیست محیطی ایران/ رودخانه تلار خروشان می میرد

سوادکوه - عضو هیت علمی دانشگاه وین با بیان اینکه ایران در شرایط سخت زیست‌محیطی بسرمی برد، پیشگیری را مهم‌ترین امر در حفظ عرصه‌های زیستی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پرفسور عطاالله قبادیان یکشنبه شب در جمع جامعه پزشکی سوادکوه که به مناسبت روز پزشک گردهم آمده بودند ابراز داشت: تلاش پزشکان در منطقه‌ای همچون سوادکوه که دارای حداقل امکانات است بسیار ستودنی است.

وی افزود: درهرحال طبقه دانش‌آموخته باید تمامی ناملایمات را برای انجام رسالت خطیر خود تحمل کنند و با محرومیت‌ها بجنگند.

دانشمند علوم زمین در ادامه سخنانش از فاجعه زیست‌محیطی در عرصه‌های زیستی ایران خبر داد و اعلام داشت: آلودگی محیطی و شرایط سخت زیست‌محیطی کشور را احاطه کرده است.

وی گفت: آلاینده‌های زیستی شرایط مرگباری را در بلندمدت برای کشور رقم خواهد زد به‌طوری هم‌اکنون یک‌چهارم عرضه‌های طبیعی و زیستی ما در معرض نابودی همین آلاینده‌هاست.

عضو نخبگان علمی آلمان افزود: پزشکان که کارشان با بهداشت و درمان عجین شده است همواره باید مدنظر داشته باشند که محیط سالم یک جامعه سالم را به وجود می‌آورد.

وی اظهار داشت: بهداشت و درمان یعنی همان پیشگیری و پیشگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌تواند سلامت جامعه را به‌نوعی تضمین می‌کند، به همین خاطر جامعه پزشکی همواره باید حامی زیست‌بوم‌های سالم بوده و برای ایجاد چنین عرصه‌هایی اهتمام ویژه داشته باشند.

پرفسور قبادیان همچنین خطاب به مسئولان کشوری ابراز داشت: عرصه‌های طبیعی و زیستی بابی توجهی در حال نابودی است و برای جلوگیری از این فاجعه لزوم تدوین و اجرای طرح پیشگیری روند تخریب و ویرانی عرصه‌های زیستی ایران امری اساسی است.

وی افزود: با تدوین و اجرای این طرح زنگ‌های هشدار خطر زیست‌محیطی در کل جهان نواخته می‌شود و گروه‌های مردم‌نهاد برای پیشگیری وارد میدان می‌شوند.

پرفسور قبادیان مازندران را نمونه بارز میدان رقابت آلودگی و تخریب دانست و اذعان داشت: منابع طبیعی، اراضی جنگلی، آب و عرصه‌های زیستی این خطه بابی توجهی‌ها در حال از بین رفتن است و اگر وضع به همین روال ادامه یابد حتی تلار خروشان نیز می‌میرد و کم آب می‌شود.

وی تصریح کرد: باید تمامی گروهها با همکاری هم جلوی روند نابودی را بگیرند و حداقل اعتباری برای پیشگیری در اختیار متولیان امر حفاظت قرارگیرد تا با مشورت جامعه علمی طرح‌های کاربردی برای حفظ عرصه‌های زیستی تهیه شود.

کد خبر 2893645

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha