به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل ایدنی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: حوزه سلامت در کشور با توجه به سیاست های بالادستی که در کشور وجود دارد، مورد توجه ویژه ای قرار گرفت. سند چشم انداز ۱۴۰۴، سفارشات مقام معظم رهبری و همچنین برنامه پنجم توسعه همه برای گسترش و بهبود وضعیت سلامت بوده و هدفگذاری شده تا ایران در سال ۱۴۰۴ به بالاترین سطح سلامت در مدیترانه شرقی برسد.
وی افزود: تأمین بهداشت و سلامت به عنوان اولویت اول کشور قرار داده شده و فاصله بسیار عمیقی هم بین سیاست ها و آن چیزی که با آن مواجهیم، وجود دارد. در تحقیقاتی که سال ۲۰۱۰ انجام شده ایران در امید به زندگی رتبه ۱۲، در میزان مرگ و میر نوزادی رتبه ۱۳، میزان مرگ شیرخواران زیر یک سال رتبه ۱۲، میزان مرگ کودکان زیر پنج سال رتبه ۱۲ و میزان مرگ بالغان ۱۵ تا ۶۰ سال نیز رتبه ۱۱ را دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: شاخص امید به زندگی سالم در کشور ۶۳ سال بوده و فاصله ای ۱۰ ساله نسبت به سایر کشورها داریم. هر چه فاصله بین زندگی و امید به زندگی کوتاه تر شده میزان معلولیت و ناتوانی هم کاهش پیدا خواهد کرد.
بیشتر مشکلات موجود در کشور ساختاری بوده و نیاز به سرمایه گذاری های سنگینی دارد
ایدنی با اشاره به اینکه کشور کویت با میانگین سنی ۷۰ سال در حوزه زندگی سالم بهترین کشور در منطقه است، گفت: در شاخص تراکم پرستار و ماما رتبه چندان خوبی نداشته و متأسفانه به ازای هر یک هزار بیمار یک و هفت دهم تخت بیمارستانی وجود دارد.
وی عنوان کرد: بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۰ انجام شده بود، در ۵۰ درصد کشورهای جهان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از هزینه های سلامت از جیب مردم پرداخت می شود. طبق این تحقیقات فقط ۳۷ کشور بیش از ۵۰ درصد هزینه های سلامت از جیب مردم پرداخت شده که ایران هم در آن زمان جزو این کشورها بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در سال ۹۰ از کل هزینه سلامت ۱۸ درصد را دولت، ۱۶ درصد را بیمه پایه، هشت درصد را بیمه تکمیلی و در نهایت ۵۶ درصد را مردم پرداخت می کردند.
ایدنی ادامه داد: در حقیقت یکی از شاخص های عدالت در سلامت، پرداختی از جیب مردم است. طبق اسناد بالادستی بر اساس برنامه چهارم و پنجم توسعه باید پرداختی از جیب مردم کمتر از ۳۰ درصد می بود.
وی یادآور شد: تمامی این آمار ارائه شده برای شفافیت موضوع بود تا همه بدانند که دولت یازدهم در چه شرایطی مدیریت کشور را به دست گرفته است. از زمان به دست گرفتن این مدیریت تا به حال معلوم شده که بیشتر مشکلات موجود در کشور ساختاری بوده و نیاز به سرمایه گذاری های سنگینی دارد.
کاهش پرداخت از جیب مردم یکی از اهداف مهم طرح تحول نظام سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تأکید کرد: با پیشرفت هایی که در بهداشت کشور به تبع سایر کشورهای جهان به وجود آمده شاهد کاهش بیماری های عفونی بوده ولی این کاهش به شیوع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی و سوانح تبدیل شده است.
ایدنی اضافه کرد: بخش فراوانی از مشکلات حوزه سلامت ناشی از غفلتی بوده که در دولت های قبلی رخ داده و دولت یازدهم در شروع کار خود با بار سنگینی از هزینه های سلامت و بیماری ها روبرو بود.
وی بیان کرد: در سال ۹۰ میزان پرداختی از جیب مردم برای خدمات بیمارستانی ۴۵ درصد، برای خدمات سرپایی ۳۱ درصد، و ۲۲ درصد برای داروخانه ها و کالاهای طب و یک و ۶ دهم درصد نیز برای سایر هزینه ها بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: اگر پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا کند، آنها از مراجعه مستقیم جهت دریافت خدمات انصراف داده، در محل پیشرفته تر شدن بیماری و پرهزینه تر شدن آن مراجعه کرده و در نهایت نیز باعث ایجاد رابطه مالی مستقیم پزشک و بیمار می شود. بنابراین یکی از مهمترین اهداف در اجرای طرح تحول نظام سلامت کاهش پرداخت از جیب مردم است.
کسب مقام اول کشوری توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز
ایدنی تصریح کرد: باید به گونه ای حرکت کنیم که بیمار به دلیل هزینه های سلامت هزینه های دیگر زندگی خود را کاهش نداده، از خدمات سلامت انصراف نداده و همچنین به زیر خط فقر نرود.
وی اظهار کرد: شاخص های حفاظت مالی بیماران در طرح تحول نظام سلامت به دلیل هزینه های کمر شکن (فاجعه بار) سلامت و فقر ناشی از هزینه های سلامت است. متأسفانه تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت سه درصد از مردم به دلیل هزینه های بالای سلامت به زیر خط فقر می رفتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بهبود پرداخت از جیب مردم، کاهش هزینه بیماری های خانمان سوز، عدالت در سلامت و ارتقای کیفیت خدمات درمانی از جمله اهداف اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت هستند.
ایدنی افزود: بسته های بخش درمان، بهداشت، ابلاغ کتاب ارزش های نسبی کتاب سلامت و تحول در حوزه آموزش و تقویت نیروی انسانی از جمله گام های مهم و اساسی در تحول نظام سلامت هستند.
وی بیان کرد: متأسفانه سال گذشته با وجود نیاز به نیروی پرستار ولی تنها ۴۵۰ نفر متقاضی نسبت به تکمیل پرونده اقدام کردند. به ازای هر یک هزار نفر ۸۹ صدم پزشک وجود داشته و لازم است که مأموریت های طوری تغییر پیدا کند که نیروهای مورد نیاز حوزه سلامت را تأمین کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: سال گذشته مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مقام اول کشور را به خود اختصاص داد. کسب این مقام نشان دهنده انجام کار آکادمیک و منظمی بود، که توسط این معاونت انجام شد. این معاونت دارای آزمایشگاه بسیار خوب به همراه نیروی انسانی با توان علمی بالایی است.
ایدنی ادامه داد: راه اندازی و طراحی داشبور دارو (باعث صرفه جویی یک و نیم میلیارد تومانی در هزینه های دارو شده)، داشبور تجهیزات پزشکی و همچنین سامانه هشدار بحران غذایی از جمله کارهای معاونت غذا و داروی این دانشگاه بوده که همگی برای اولین بار در کشور انجام شده اند.
وی تصریح کرد: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز موفق شده تا سامانه نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، سامانه نظارت بر امور داروخانه و همچنین سامانه نظارت بر توزیع دارو و مواد مخدر را برای اولین بار در کشور راه اندازی کند.
افتتاح ۵۰ پروژه بهداشت و درمان با اعتبار ۵۷ میلیارد ریالی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ارتباط با پروژه های افتتاحی در هفته دولت گفت: بیش از ۵۰ پروژه بهداشت و درمان در خوزستان آماده بهره برداری بوده که برای ساخت و تکمیل این پروژه ها بالغ بر ۵۷ میلیارد ریال هزینه شده است.
ایدنی عنوان کرد: این پروژه ها شامل بهره برداری از ۱۹ خانه بهداشت در شهرستان های باغملک، اندیکا، هویزه، شوشتر، ایذه، دشت آزادگان و حمیدیه و پنج پروژه آزمایشگاهی از جمله آزمایشگاه مرجع آب، آزمایشگاه سم شناسی، آزمایشگاه فارماکوگنوزی آزمایشگاه مرکزی ویس و آزمایشگاه مرکز شماره چهار شهری اهواز، باوی و شوشتر است.
وی بیان کرد: راه اندازی مرکز دندانپزشکی ویژه بیماران مبتلا به ایدز و کلینیک دندانپزشکی درمانگاه امام جعفر صادق (ع) در اندیمشک، درمانگاه ترک اعتیاد (MMT) بیمارستان سینا در شهرستان کارون، دو مرکز بهداشتی، درمانی در شوشتر، بهره برداری از اورژانس بیمارستان مادر رامهرمز و اورژانس بیمارستان الهادی شوشتر و ساختمان ستاد شبکه بهداشت و درمان هویزه از جمله دیگر پروژه های آماده بهره برداری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان تأکید کرد: بهره برداری از ۱۹ پروژه شامل بخش بیمارستانی، تعمیر و تجهیز مرکز بهداشتی، درمانی در شهرستان های اهواز، ایذه، لالی و شوشتر نیز از دیگر پروژه های هفته دولت در بخش بهداشت و درمان خوزستان است.
به گزارش خبرنگار مهر، غبار روبی مزار شهدای گمنام و تجدید میثاق با شهدا، آیین گرامیداشت روز پزشک و داروساز و بازدید و حضور سرزده رئیس و معاونان دانشگاه از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی از جمله برنامه های اجرایی این دانشگاه به مناسبت هفته دولت در خوزستان است.
نظر شما