به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان، احمد مستخدمی در این باره اظهارداشت: سطح زیر کشت باغات فندق استان حدود ۳ هزار و ۱۵۸ هکتار بوده و پیشبینی میشود امسال از هر هکتار بیش از یکهزار و ۵۰ کیلوگرم محصول برداشت گردد.
وی افزود: کشت عمده این محصول در استان در بخشهای الموت غربی و شرقی شهرستان قزوین بوده که روستای یارود در منطقه رجاییدشت و آکوجان در بخش رازمیان قطبهای فندقکاری استان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: باغداران استان از اواخر مردادماه تا اواخر شهریورماه فندق برداشت میکنند.
به گفته مستخدمی، استان قزوین رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید محصول فندق را در کشور دارد.
وی خاطرنشان کرد: فندق موجود در منطقه شامل ژنوتیپ گرد و شصتک بوده که ژنوتیپ گرد حدود ۷۰ درصد باغات را زیرپوشش قرار داده است.
آغاز برداشت زغال اخته از باغات استان قزوین
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام اینکه عملیات برداشت ذغال اخته از باغات استان آغاز شده است، سطح زیر کشت باغات زغال اخته استان را ۷۰۰ هکتار با عملکرد ۴ هزار کیلوگرم در هکتار برآورد کرد.
مستخدمی پیش بینی کرد: با توجه به وجود سرمازدگی بهاره در زمان تشکیل گل میزان عملکرد محصول نسبت به سال گذشته کمی افت داشته باشد.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت این محصول در شهرستان قزوین و مناطق الموت و طارم سفلی اعلام کرد.
ارایه ۱۳۰۰ نفرروز آموزشهای فنی و حرفهای به کشاورزان قزوین
جهانگیری کاووسی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این باره اظهار داشت: در پنج ماه نخست سال جاری بیش از یکهزار و ۳۰۰ نفرروز از بهرهبرداران بخش کشاورزی تحت آموزشهای فنی و حرفهای غیررسمی قرار گرفتند.
وی افزود: آموزشهای فنی و حرفهای غیررسمی در زیر بخشهای زراعت، باغبانی، دام و طیور، آفات، بیماریها و منابع طبیعی در زمینههای تربیت زنبوردار ماهر، اصول بهداشتی استخرهای پرورش ماهیان سردآبی، سبزیکاری و گلکاری در منازل، زراعت زعفران و پرورش قارچ دکمهای انجام شده است.
به گفته کاووسی مخاطبان اصلی این دورهها بهرهبرداران سطح یک، کشاورزان پیشرو، مددکاران و تسهیلگران زن روستایی بودند که در پایان دوره برای فراگیران گواهینامه فنی و مهارتی صادر شد.
نظر شما