به گزارش خبرنگار مهر، فریدون سید مصطفوی ظهر سه شنبه در دیدار مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه یافته و عشایر وزارت آموزش و پرورش با مدیران آموزش و پرورش آذربایجان غربی با بیان اینکه شرایط مرزی و محرومیت موجود در این استان توجه ویژه مسوولان وزارت آموزش و پرورش را میطلبد افزود: ۳۲۱ مدرسه تک کانکسه در استان وجود دارد که درصدد کاهش این مدارس هستیم.
وی با بیان اینکه تراکم دانش آموزی استان وضعیت مطلوبی ندارد، اضافه کرد: آذربایجان غربی از نظر تراکم دانش آموزی رتبه ۲۴ کشوری در مقطع ابتدایی و در مقطع متوسطه اول و دوم رتبه ۲۸ کشوری را دارد.
سید مصطفوی با اعلام اینکه آذربایجان غربی در امر سوادآموزی جزو سه استان آخر کشور است گفت: هم اکنون ۱۸۳ هزار بیسواد در استان شناسایی شده است که ریشه کن شدن این معضل نیازمند مشارکت همگانی است.
وی با بیان اینکه فضای آموزشی استان نیز چندان رضایت بخش نیست و در این راستا شاهد وجود ۵۰۰ کلاس درس به صورت کانکس هستیم افزود: توسعه فضای آموزشی و علمی استان نیازمند تلاش هر چه بیشتر خیرین است تا بتوانیم زیرساختهای مورد نیاز در راستای ارتقای شاخصههای آموزشی را ایجاد کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی به علل بالا بودن آمار تعداد بی سوادان در استان اشاره کرد و ادامه داد: نداشتن اطلاعات و آمار دقیق از تعداد بیسوادان، عدم احساس نیاز در بیسوادان برای کسب سواد و دانش با توجه به شرایط موجود، مرزی بودن استان و وجود روستاهای پراکنده و صعبالعبور از دلایل بالا بودن تعداد بیسوادان در استان است.
مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه یافته و عشایر وزارت آموزش و پرورش نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ارتقای کیفی آموزش و پرورش نیازمند همکاری تمامی دستگاهها است گفت: برنامه اصلی و هدف کاری ما جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان عشایری و روستایی است.
علی نقی یزدان پناه افزود: آموزش و پرورش با اعطای خودرو ون به روستاها و تسهیل در ایاب و ذهاب دانش آموزان در صدد جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان عشایری و روستایی است.
وی ادامه داد: نگاهی به آمار بالای دانش آموزان بازمانده از تحصیل در مناطق محروم کشور بیانگر لزوم ارائه راهکارهایی برای رفع این مشکل در کشور است که روستا مرکزی و ایجاد مراکز شبانه روزی از مهمترین راهکارهای رفع این معضل است.
یزدان پناه با تاکید بر توجه به مشکل ریشه کن شدن بیسوادی در کشور اظهارداشت: محرومیتهای موجود در بخش مدارس عشایری توجه بیشتر به این بخش را میطلبد و در این راستا در امر تجهیز و هوشمندسازی مدارس عشایری به خصوص در استان آذربایجان غربی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه یافته و عشایر وزارت آموزش و پرورش یاد آور شد: ضرورت آسیب شناسی محدودیتها و مشکلات در مناطق محروم کشور امری بدیهی است و ارتقای شاخصهای دورنی آموزش و پرورش وظیفه اصلی مسوولان و کارکنان در این مجموعه است.
نظر شما