۲۳ بهمن ۱۳۸۴، ۱۳:۳۱

رضا عابديني، گرافيست:

آويني معتقد بود با تغيير فيلمنامه فارسي، نمي توان به سينماي ملي رسيد

در نشستي تخصصي، چهارمين دوسالانه آثار طراحان گرافيست قم كه همزمان با دهه مبارك فجر در استان قم با عنوان "گرافيك معاصر ايران و انقلاب" برپا شد، مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"، "رضا عابديني"، هنرمند گرافيست كشور، در مورد آثار به نمايش درآمده در اين دوسالانه، گفت : كيفيت نمايشگاه ها در شهرستان ها تباعي از جريان كل گرافيك ايران است اما دوسالانه قم از لحاظ سطح كارها با بي ينال كشوري برابري مي كند.

اين گرافيست، در مورد تفكر خود در مورد پوسترها گفت: مجموعه كارهايي كه از هنرستان هنرهاي تجسمي آموخته ام و كارهاي موفق و ناموفقي كه در طول زمان انجام داده ام، مجموعه تفكر من را در مورد پوستر مي سازد. من در طراحي پوستر به تعداد و نوع مخاطبان پوستر توجه مي كنم و فكر مي كنم نسبت به گذشته ها اكنون منضبط تر و دقيق تر كار مي كنم و با حساسيت بيشتري تمام عوامل كارم را كنترل مي كنم.

عابديني، درباره تاثير هنر سنتي ايران بر گرافيك مدرن گفت: من تنها مي توانم تجربه هاي خودم را در اين باره بيان كنم. من معتقدم تاريخ گرافيك ايران كه البته بسيار درخشاني نيز دارد يك اشكال كلي دارد و آن اينكه ساختار آن كاملا غربي است و چون يك چيز جديد و وارداتي است به زمان احتياج دارد تا به صورت بومي درآيد. بنابراين سعي كردم پوستري با فضاي ايراني به لحاظ ساختار نه ظاهر ايجاد كنم. البته گفتگو هاي من با شهيد آويني هم بي تاثير نبود چرا كه ايشان هم معتقد بود كه سينما ساختاري غربي دارد و با تغيير دادن پوشش يا فيلمنامه فارسي نمي توان به سينماي ملي رسيد. بنابراين به سمت هنرهاي سنتي و تصويري گذشتگان رفتم و آنها را مطالعه كردم و سعي كردم كه هنر گرايك و تكنولوژي چاپ را به گونه اي مورد استفاده قرار دهم كه نتيجه آن كاملا بومي باشد.

وي در خصوص مقوله تايپوگرافي گفت: تايپوگرافي، يعني تلاش براي هر گونه تصويري كردن كلمات. تايپوگرافي به معني به هم ريختن كلمات نيست و اينقدر اين بحث مورد كج فهمي وهجوم قرار گرفته كه مفهوم تايپوگرافي براي افراد با سابقه هم گنگ شده است.

من در مورد تايپوگرافي هرچه بيشتر مطالعه مي كنم به اين نتيجه ميرسم كه در گنجينه خوشنويسي هنر ايراني، به اندازه تمام تاريخ هنر مطلب هست كه هنوز كشف و استفاده نكرده ايم. و البته بهتر آن است كه به ظاهر خوشنويسي اكتفا نكنيم بلكه روابط بصري خوشنويسي را درك و در هر كاري متناسب با فضاي هر كاري آن را بازآفريني كنيم. در وقع در هر كاري اگر ما رابطه صحيح نوشته با تصوير را درك كنيم مي توانيم آثار هنري زيبايي خلق كنيم و من موافق با دسته بندي و گذاشتن مرز براي كارهاي هنري نيستم.

گفتني است، چهارمين دوسالانه آثار طراحان گرافيك استان قم با دو گرايش طراحي جلد و پوستر از 25 دي لغايت 17 بهمن ماه جاري در نگارستان اشراق و نگارخانه فرهنگ برپا شد.

کد خبر 289548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha