به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن جلیلی در مراسم افتتاحیه باغ سیب مالینگ، با بیان اینکه باید بتوان از پتانسیل های منطقه بهره کافی را برد، افزود: استان کردستان علی الخصوص شهرستان قروه، منطقه مستعدی برای کاشت گیاهان دارویی است لذا باید یک کار اساسی و محوری ایجاد کرد
به گفته وی مجتمع در قالب سه طرح ویژه کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری و صنایع وابسته به بخش کشاورزی در حال فعالیت و استفاده بهینه از سرمایه های موجود در منطقه است.
جلیلی سرمایه گذاری انجام شده در بخشهای فعال مجموعه را بالغ بر ۹ میلیارد ريال و در بخشهای توسعه ای بالغ بر ۷ میلیارد ريال بابت ملزومات زیربنایی اعلام کرد.
وی با اشاره به وضع بحرانی آب منطقه، بیان کرد: باید با راه اندازی راندمان صحیح در بخش کشاورزی استفاده بهینه از آب منطقه کرد لذا توجه به تمامی ارکان طرح های مدنظر لازم و ضروری است.
محمد حسن جلیلی رعایت اساسی و قانونی زنجیره تولید را لازم دانست و عنوان کرد: همیشه در همه جا تولید کننده در تمامی موارد کمترین سود را می برد و این توزیع کننده است که بیشترین سود حاصل از محصول را نصیب خود می کند و در این میان مصرف کننده و تولید کننده همیشه متضرر بوده اند بنابراین زنجیره تولید و مصرف باید با رعایت مراحل قانونی شکل گیرد.
به گفته وی حمایت از تولید کننده در تمامی زمینه ها چه از لحاظ مالی و چه از نظر معنوی باعث تشویق ویژه جهت انجام ادامه کار می شود.
جلیلی مجتمع را با ۶ زیرمجموعه دانش بنیان تحت حمایت پارک علم و فناوری دانست و تصریح کرد: امروزه باتوجه به وضعیت موجود در جامعه اساس اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است.
وی با اشاره به اینکه کارگروه کشاورزی و پارک علم و فناوری کردستان از قروه می باشد تأکید کرد: مرکز رشد یکی از اساسی ترین مؤلفه های حمایتی است که به زودی در قروه باتوجه به کارهای اقداماتی صورت گرفته افتتاح می شود.
جلیلی از اعلام آمادگی ۲۰ شرکت برای عضویت در مرکز قروه خبر داد و یادآور شد: در نظر داریم مرکز رشد تخصصی پارک علم و فناوری کردستان را به قروه انتقال دهیم.
مسئول مجتمع کشت و صنعت زرع دشت کردستان اظهار داشت: در بحث گیاهان دارویی با جدیدترین متدها که همان کشت بافت است عمل می کنیم و در حال حاضر ۶ هزار گیاه دارویی در ایران وجود دارد که از این مقدار ۲ هزار و ۱۰۰ گیاه ان در منطقه کردستان شناسایی شده است.
به گفته جلیلی شناسایی داروهای بومی با حفظ ژنو یعنی نگهداری از خود گیاه و داروی آن با کشت بافت به صورت فریز کردن در دستور کار مجتمع قرار دارد.
وی با ابراز تأسف از چرای بیش از حد دام در مراتع منطقه که باعث از بین رفتن گیاهان دارویی می شود، تصریح کرد: در کردستان یک میلیون و ۴۴۰ هکتار مرتع با ظرفیت ۲ میلیون دام وجود دارد اما آنچه مشاهده می شود چرای بالای ۳ میلیون دام در مراتع است که به صورت غیرقانونی صورت می گیرد.
جلیلی از جمع آوری و شناسایی گیاهان بومی منطقه خبر داد و عنوان کرد: برای رسیدن به اقتصاد دارویی باید تمامی مراحل علمی را مدنظر قرار دهیم.
به گفته وی مرکز رشد دانشگاه کردستان در حال کار بر روی داروهای گیاهی است که از لحاظ سنخیت بازار، بسته بندی، فرآوری و تولید محصول، وضعیت را سنجیده و برنامه هایی را در دست اقدام دارد.
این مقام مسئول افزود: بیش از ۱۰۰ طرح توسعه و تحقیقی در بخش کشاورزی قبل و بعد از برداشت خواهیم داشت.
نظر شما