به گزارش خبرنگار مهر، صبح چهارشنبه در مراسم افتتاحیه این همایش سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی زبان و ادب فارسی را گسترده ترین پلی دانست که کشورهای بسیاری را به هم پیوند داده است.
گودرز صادقی با تاکید به اینکه اسلام به عنوان اعتقاد دینی عمیق ترین اخوت را ایجاد کرده است، اضافه کرد: در عین حال زبان فارسی در خود کشور زمینه پیوند و انسجام اقلیت های دینی را موجب شده است.
وی نگه داری و پاسداری از زبان فارسی را به عنوان یک هویت وظیفه تک تک آحاد جامعه دانست و تاکید کرد: نابودی زبان و تضعیف زبان ملی که برخی مقرضانه زبان رسمی می گویند، مقدمه ای بر هجوم بر کلیت مملکت ما است.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی با ذکر مثالی به دو شاعر ترک زبان که خدمت شایانی به ادب فارسی کرده اند، اضافه کرد: شهریار از میان مردان و پروین اعتصامی از میان زنان دو شاعری هستند که هر چند به ترک زبان هستند خدمات شایانی به ادبیات فارسی کرده اند.
صادقی متذکر شد: یونسکو اعلام کرده هر زبان از بین برود اهمیت آن کمتر از، از بین رفتن یک گونه گیاهی یا جانوری نیست و با وجود اینکه ما برای از بین رفتن یک گونه جانوری به جد متاسف می شویم نسبت به از بین رفتن سرمایه زبان بی تفاوتیم.
وی با طرح این پیشنهاد که همایش هایی از این دست نیازمند پنل تخصصی سایر زبان ها و فرهنگ های ایرانی است، ادامه داد: همانگونه که غرب از زبان خون پاسداری کرده و آن را می فروشد ما نیز باید برای احیای زبان اقدام کنیم.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی اقدام غرب را در حالی دانست که بی توجهی ها موجب شده روز به روز زبان فارسی کارایی خود را از دست بدهد و باید با ممانعت از این اتفاق زبان به روز شده و اجازه ضربه دیدن آن فراهم نشود.
صادقی از پیگیری طرحی مبنی بر ایجاد آکادمی زبان و فرهنگ ها در دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد و افزود: تشکیل این آکادمی هنوز به فرجام نرسیده و ضرورت شکل گیری آن به دلیل وجود اقوام مختلف از جمله تات، کرد و تالشی احساس می شود.
وی تاکید دارد که به عنوان هر ایرانی از هر زبانی باشیم پاسداری از زبان ملی وظیفه ما است و حتی مردمانی که فارس زبان نیستند وظیفه حمایت از این زبان را دارند.
در این مراسم استاندار اردبیل نیز به اقدام قابل توجه شاه اسماعیل صفوی در ایجاد حکومت واحد در ایران اشاره کرد و متذکر شد: شاه اسماعیل صفوی در مقابل امپراتوری عثمانی که محور تمدن را زبان ترکی قرار داده بود، زبان فارسی را به عنوان زبان رسمی و ملی اعلام کرد.
مجید خدابخش این اقدام شاه صفی را پیوند دهنده اقوام و ملیت های مختلف عنوان کرد و افزود: امید می رود اقداماتی نظیر این همایش در استان رونق بگیرد.
در این مراسم پیام رئیس جمهور به دهمین همایش ترویج زبان و ادب فارسی توسط استاندار اردبیل قرائت شد.
نظر شما