۲۴ بهمن ۱۳۸۴، ۸:۴۱

گزارش "مهر" از پيامدهاي ناگوار مصرف مواد دخاني ؛

هزينه سيگار صرف آسيب به خود و ديگران مي شود!

هزينه سيگار صرف آسيب به خود و ديگران مي شود!

خبرگزاري "مهر" - گروه اجتماعي: هر چند به دفعات و بارها ، خسارات ناشي از مصرف سيگار به صورت مشاهده افراد و يا نتايج تحقيقات به اثبات رسيده و اعلام شده است اما هم چنان هستند كساني كه هر روز به جمع استعمال كنندگان مواد دخاني افزوده مي شوند و جسم و روح خود را دچار آسيب هاي جبران ناپذير مي كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، سيگار نوعي جاذبه دارد كه باعث مي شود افراد در سنين كودكي و نوجواني به مصرف آن روي بياروند و پس از اعتياد به اين ماده دخاني امكان ترك آن حتي براي افرادي كه از سطح تحصيلات بالايي نيز برخوردار شده اند ، بسيار سخت و چه بسا غير ممكن خواهد بود.

تضادها زماني آشكارتر مي شود كه پزشك سيگاري بايد به بيمار سيگاري خود بگويد كه استعمال اين ماده دخاني چه زيان و ضررهايي دارد و اينكه بايد هر طور شده به علت ابتلا به بيماري هاي خطرناك ، سيگار را ترك كند. چرا كه در اين زمان اين سئوال در ذهن بيمار و بسياري از افراد ايجاد مي شود كه با وجود آگاهي پزشكان به اين مشكلات ، چه توجيهي براي سيگاري شدن شخص آنان وجود دارد...

آموزش مهمترين عامل پيگشيري

عضو كميته كشوري كنترل دخانيات در اين باره مي گويد: سيگاري شدن دانشجويان به ويژه دانشجويان رشته هاي پزشكي حاكي از وجود كمبود آموزش هاي ارائه شده در خصوص آگاه كردن جامعه به ويژه نسل نوجوان و جوان درباره مضرات و زيان هاي مصرف مواد دخاني است. چون اغلب اين افراد زماني سيگاري شده اند كه اطلاعاتي در مورد مضرات استعمال مواد دخاني دريافت نكرده بودند.

دكتر حسن آذري پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: متاسفانه پس از اطلاع از مضرات سيگار نيز  دانشجويان سيگاري به ويژه رشته هاي پزشكي ، ترك آن به علت ماهيت اعتيادآور سيگار بسيار سخت و غير ممكن بوده است.

وي مي گويد: زماني بود كه تعداد زنان سيگاري بسيار اندك و انگشت شمار بود اما امروزه شيوع سيگار در بين زنان نيز افزايش يافته كه اين نشان دهنده اين است كه تبليغات در زمينه مصرف سيگار به قدري فريبنده بوده كه تواسنته از راههايي نظير برابري مردان و زنان با مصرف سيگار و يا سيگار سبك ، افرادي كه تربيت نسل آينده را بر عهده دارند نيز به اين معضل گرفتار شوند.

سيگار كم خطر وجود ندارد

آذري پور ضمن رد وجود سيگار سبك و كم نيكوتين ، مي گويد: معرفي نوع خاصي از سيگار به عنوان سيگار با كيفيت تر ، ترفند تبليغاتي براي مصرف بيشتر سيگارهاي توليدي است. زيرا در هر سيگار علاوه بر نيكوتين ، بيش از 4 هزار ماده سمي ديگر وجود دارد كه از اين ماده خطرناكترند.

وي اظهار مي دارد: بدن هر فرد سيگاري به دريافت ميزاني از نيكوتين عادت كرده است ، بنابراين در صورت كم بودن نيكوتين در سيگار هم ، سيگار كشيدن عميق تر مي شود و اين موجب خواهد شد مواد سمي موجود در سيگار ، به ميزان بيشتري وارد ريه فرد شود.

به گزارش مهر ، كشيدن هر نخ سيگار موجب توليد 4 هزار ماده سمي مي شود كه بر اثر آن به تدريج فرد سيگاري مبتلا به انواع بيماريها به ويژه سرطان ريه ، بيماريهاي قلبي و عروقي ، دستگاه گوارش ، مثانه و حفره دهان مي شود كه قابل درمان نيستند.

با وجود اين همه مضرات ، سيگاري ها در كشور با صرف سالانه بيش از 1000 ميليارد تومان براي خريد مواد دخاني به خود و خانواده و ديگر اعضاي جامعه زيان هاي جبران ناپذير وارد مي كنند.

 

کد خبر 289804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha