به گزارش خبرنگار مهر، محمود بارانی رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی در حاشیه این افتتاح گفت: عملیات تجهیز این میزان باغ پسته با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال به صورت بلاعوض و با تسهیلات بانکی انجام شده است.
وی بیان داشت: با اجرای این طرح، میزان مصرف آب برای هر هکتار باغ پسته یادشده به یکسوم میزان قبل تقلیل مییابد و در واقع گام بزرگی برای کاستن از حجم آب مصرفی منابع زیرزمینی برای تولید پسته زرندیه که بازار صادراتی خوبی در اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد، رقم می خورد.
بارانی اضافه کرد: در آبیاریهای غیر از آبیاری نوین درخت پسته هر ۴۵روز یک ار مورد آبیاری قرار میگیرد و این مسئله در فصل تابستان به درخت آسیب رسانده و در نهایت به تولید پسته نامرغوب منتهی میشود.
وی افزود: این در حالی است که در آبیاری نوین، درخت پسته در دوره های سه روزه به صورت هر ۱۵روز یک بار آبیاری میشود و پسته تولیدی نیز از لحاظ کیفیت و نوع مرغوبیت، در رده بالاتری قرار میگیرد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی تصریح کرد: آبیاری نوین علاوه بر اینکه سبب حفظ باغها و همچنین صرفهجویی در میزان آب کشاورزی می شود، افزایش تولید و ارتقای کیفیت تولید و ارزآوری به دنبال دارد و از سال ۹۰ تا ۹۳ هر کیلوگرم پسته تولیدی، ۱۰ دلار ارزآوری داشته است.
بارانی با بیان اینکه در حال حاضر از حدود هفت هزار و ۵۰۰ هکتار باغ پسته در زرندیه حدود پنجهزار و ۳۰۰ هکتار آن در منطقه سلطان احمدلو واقع شده و زمینه اشتغال حدود سههزار نفر در این منطقه فراهم شده است، خاطرنشان کرد: پسته تولیدی در دشت سلطان احمدلو با کیفیت بالا تولید و به کشورهای اروپا، کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاور دور صادر میشود.
وی گفت: به سبب کیفیت مطلوب پسته در منطقه زرندیه، کشورهای اروپایی بهصورت جدی متقاضی خرید پسته ارگانیک این شهرستان هستند.
نظر شما