۷ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۳۲

بازدید از موزه تاریخ طبیعی شیراز رایگان شد

بازدید از موزه تاریخ طبیعی شیراز رایگان شد

شیراز - بازديد از موزه تاريخ طبيعی و فنّاوری دانشگاه شيراز به مناسبت هفته دولت رايگان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه شیراز، همه کارکنان دولت از دستگاه‌های مختلف اجرایی می‌توانند روز یکشنبه هشت شهریورماه ۱۳۹۴ از ساعت هشت صبح تا ساعت ۲۰ به‌طور رایگان از موزه تاریخ طبیعی و فناوری دانشگاه شیراز بازدید کنند.

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز اسفندماه سال۱۳۵۳ تأسیس شد و در سال ۱۳۵۶به ساختمان کنونی با زیربنای حدود پنج هزار مترمربع انتقال یافت .

این موزه شامل بخش‌های جانوری، گیاهی، زمین‌شناسی، حشره‌شناسی، نجوم، تکنولوژی، آناتومی، تمبر و سکه و کارگاه تاکسیدرمی است که فعالیت‌های آن‌ها در سه محور آموزشی، پژوهشی و نمایشی انجام می‌شود.

بخش جانورشناسی موزه تاریخ طبیعی و فنّاوری دانشگاه شیراز بالغ‌بر هزار نمونه‌ جانوری به‌جز حشرات را در دو گروه عمده مهره‌داران و بی‌مهرگان در برمی‌گیرد.

این دو گروه در سالن‌های مرکزی در دوطبقه در معرض دید بازدیدکنندگان قرارگرفته است.

نمونه‌های جالب و دیدنی حیوانات، آکواریوم هفت متری ماهی‌های آب شیرین و مارهای زنده از بخش‌های دیگر این مجموعه است.

جنین دوقلوی پسر از سینه به هم چسبیده، بزغاله دو سر، مرغ چهارپا، گوساله دو سر، بره هشت‌پا و قوچ چهارشاخ از نمونه‌های کم‌نظیر، جذاب و دیدنی موزه تاریخ طبیعی شیراز است.

کارگاه «تاکسیدرمی» به‌عنوان رکن اساسی همه فعالیت‌های قسمت جانوری است که از بدو تأسیس موزه مورد تأیید و تأکید کارشناسان از ابعاد پژوهشی آموزشی بوده است.

در بخش حشره‌شناسی موزه، شناسایی علمی و تاکسونومیکی حشرات، بررسی طرز زندگی و بیولوژی آن‌ها و در کل معرفی این موجودات برای بازدیدکنندگان انجام می‌شود.

همچنین این بخش دارای قسمتی به نام کلکسیون یا مخزن نگهداری حشرات است که نمونه‌ها بر اساس رده‌بندی علمی در آن جای گرفته و دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف از آن استفاده می‌کنند.

بخش گیاهی موزه تاریخ طبیعی با جمع‌آوری گیاهان مناطق مختلف کشور به‌ویژه استان فارس به دانش آموزان، دانشجویان، محققان، متخصصان گیاهی و دیگر گروه‌های جامعه خدمات ارائه می‌کند.

گیاهان در قرآن، گیاهان دارویی، هرباریوم یا محل نگهداری کلکسیون گیاهی با بیش از پنج هزار نمونه گیاهی، تابلوهای آموزشی اصطلاحات گیاه‌شناسی، انواع میوه‌های شکوفا و ناشکوفا، گیاهان زینتی، گرامینه ها، گون‌های ایران، پوشش گیاهی ایران، و دو قلوه‌ای به هم چسبیده در عالم گیاهی ازجمله قسمت‌های بخش گیاه‌شناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز است.

نمونه‌هایی از سنگ‌های آذرین، رسوبی و دگرگونی، کانی‌های سیلیکاته و غیرسیلیکاته  و فسیل‌های گیاهی و جانوری را هم می‌توان در بخش زمین‌شناسی این موزه مشاهده کرد.

اسکلت بازسازی‌شده نهنگ گوژپشت و نمونه‌های جنینی رنگ‌آمیزی شده با تکنیک آلیزارین از نمونه‌های ارزنده بخش آناتومی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز است.

موزه آناتومی با دیدی تخصصی و برداشتن گام‌هایی مؤثر در جهت غنی ترکردن جنبه آموزشی و پژوهشی اهداف خود، مجموعه‌ای از نمونه‌های اسکلتی و آناتومیک را جمع‌آوری کرده است.

از ویژگی‌های ارزشمند این موزه توانمندی آن در اجرای طرح‌هایی برای آموزش پیشرفته علم تشریح و آناتومی و ارائه راهکار و تولید نمونه‌های باارزش در این راستا است.

به‌منظور پربار کردن جنبه‌های آموزشی این موزه، مولاژهای متنوعی که اعضای مختلف بدن انسان و حواس پنج‌گانه آن را نشان می‌دهند تهیه‌شده است و استاد یا مربی می‌تواند به‌راحتی قسمت‌های مختلف بدن را به‌طور جداگانه برای دانشجو و دانش‌آموز تشریح و توضیح دهد.

مجموعه مولاژه‌ای مراحل رشد جنین انسان از یک‌ماهگی تا نه‌ماهگی و جنین‌های دوقلو و نیز نحوه ارتباط جنین با جفت و بدن مادر، از قسمت‌های آموزنده و بسیار جالب این مجموعه است.

در بخش علوم و تکنولوژی این مجموعه دستاوردهای علمی و صنعتی بشر در شاخه‌های مختلف تکنولوژی، پدیده شناختی فیزیک، نجوم و ستاره‌شناسی، مخابرات، الکترونیک، رایانه، برق و انرژی‌های نوین موردبررسی قرارگرفته و در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد.

اوایل سال ۱۳۸۲ بخش تمبر، سکه و اسکناس موزه تاریخ طبیعی به بهره‌برداری رسید.

در این بخش نمونه‌هایی از تمبرهای کشورهای مختلف جهان و بیشتر تمبرهای ایران در قبل و بعد از انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته‌شده است.

کتابخانه موزه هم با  سه هزار جلد کتاب در موضوعات جانورشناسی، گیاه‌شناسی، زمین‌شناسی، فنّاوری، تاریخ  و سایر موضوعات و هزار جلد نشریه علمی پذیرای همکاران دانشگاهی است.

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز در بلوار مدرس، خیابان آزادگان قرار دارد.

کد خبر 2898399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha