به گزارش خبرنگار مهر، معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود عصر یکشنبه در همایش روز کارمند در سالن اجتماعات هلالاحمر این شهرستان ضمن بیان اینکه کارمندان میبایست نامه امام علی(ع) به مالک اشتر و سیره شهید رجایی را سرلوحه امور خود قرار دهند، گفت: هفته دولت فرصت مناسبی است تا مدیران دستگاههای اجرایی نهتنها از فعالیتهای خود به مردم گزارش دهند، بلکه به اعمال خود نیز بی اندیشند.
سید محمدرضا هاشمی همچنین با اشاره به شیوه برخورد شهید رجایی با فرایض دینی و احکام الهی، بیان کرد: جمله معروف شهید رجایی با این مضمون که به نماز نگونید کاردارم و به کار بگوئید نماز دارم هنوز ملکه ذهن همه مسئولان کشوری است که این نشاندهنده نگاه ویژه این شهید والامقام به فرایض دینی و اسلامی است.
وی افزود: مدیران و کارکنان دستگاههای دولتی و خدمت رسان به مردم میبایست شهید رجایی را در نحوه عملکرد خود الگو قرار دهند چراکه این شخصیت بزرگوار در تاریخ معاصر ایرانزمین ماندگار شد.
شیوه مدیرت مدیران برگرفته از خصوصیات رجایی باشد
فرماندار ویژه شهرستان شاهرود بابیان اینکه کارمندان باید شیوه مدیریت شهید رجایی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند، گفت: ذوب بودن در ولایت و اقدام امور با رضای مرضی پروردگار دو ویژگی بارز شهید رجایی بود که امروز نیز پس از گذشت بیش از سه دهه، میتواند تفاوت بین مدیران ناموفق و موفق را همین دو اصل، به ما نشان دهد.
هاشمی خاطرنشان کرد: شهید رجایی هرگز گذشته خویش را فراموش نکرد و همواره به بادیه فروشی خود در دوران پیش ازنخست وزیری و وزارت آموزشوپرورش در دولت پیشین، افتخار میکرد که مدیران میبایست این اصل را نیز مدنظر قرار دهند چراکه رعایت این مهم، میتواند زمینهساز موفقیت یک مسئول و نزدیکی او با مردم را فراهم سازد.
وی افزود: شهید رجایی از جنس مردم و در کنار ایشان بود و این خصوصیات بارز اخلاقی وی بر همگان مسجل شده بود بهطوریکه امروز نیز ملاک قیاس برای تمیز مدیران موفق از غیر موفق عملکرد شهید رجایی و شهید باهنر است.
حمایت رهبری و ملت، بالاترین سرمایه دولت یازدهم
رئیس شورای اداری شهرستان شاهرود همچنین حمایت رهبری و ملت را بالاترین سرمایه دولت یازدهم دانست و گفت: امروز در حوزه سیاست خارجی در باب مذاکرات و هم در مسائل داخلی مانند اقتصاد، حمایتهای رهبری پشتیبان دولتمردان انقلاب اسلامی در جایجای کشور است.
هاشمی با اشاره به رخداد بزرگ که میتوان از آنها با عنوان موفقیت مردم غیور ایران اسلامی نام برد، بیان کرد: در عرصه خارجی امروز بحمدالله شاهد به سرانجام رسیدن مذاکرات هستهای ایران با ابرقدرتهای جهانی هستیم که این مهم برای کشور عزیزمان جای مباهات دارد.
وی افزود: همچنین در عرصه داخلی، رویدادی که میتواند بار دیگر برگی زرین در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی آفریند، انتخابات روز هفتم اسفندماه سال جاری است که قطعاً با حضور گسترده مردم روبرو خواهد شد.
هفته دولت زمانی برای نقد و اصلاح
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق تهران نیز در این مراسم هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارائه گزارش دستگاههای دولتی به مردم دانست و گفت: علاوه بر این مهم، ایام هفته دولت فرصتی برای نقد عملکرد و اصلاح ناکامیها در عرصه مدیریت است که نگاه ویژه به این موضوع، اهتمام مسئولان را میطلبد.
حجتالاسلام حسینعلی سعدی همچنین با اشاره به سالروز شهادت شهیدان باهنر و رجایی، بیان داشت: امام خمینی(ره) در لسان خود از شهید رجایی بهعنوان الگوی فرهنگ کشور یاد میکند و این تعبیر برای شخصی که سخنان امام را بهخوبی میشناسد، امری مهم و درخور توجه است چراکه امام راحل(ره) چنین تعبیری را برای کسی به کار نبرده است.
وی افزود: باید در نظر داشت که امام خمینی(ره) این تعبیر را درزمانی بکار برد که شهید رجایی در مقام وزارت آموزشوپرورش خدمترسانی میکرد.
رجایی بهترین الگوی مدیریت
مدرس دانشگاه همچنین در تبیین اهداف جامعه و حکومت اسلامی، ابراز داشت: باید توجه داشت که اهداف و راهبردهای دولت اسلامی با سایر دول لیبرال کاملاً متفاوت است و دولتهای اسلامی اهدافی را پیگیری میکنند که غرب نمیتواند با آنها کنار بیاید که توجه به معنویات و دنیای اخروی مردم یکی از همین فاکتورهای اختلاف است.
سعدی افزود: دولت اسلامی اهداف والاتری از تأمین صرف مایحتاج مردم دارد لذا ما در دولت اسلامی به دنبال به دست آوردن بیشترین فایده از کمترین امکانات با استفاده از بهترین فرصتها هستیم که برای این مهم، بهترین الگوی مدیریتی شهید رجایی است.
وی در ادامه بیان کرد: لذا این الگو برای اداره جامعه اسلامی است که از شهید رجایی در لسان بنیانگذار انقلاب اسلامی، الگوی فرهنگی جامعه میسازد که مدیران ما باید به این بعد از شخصیت شهید رجایی دقت نظر بیشتری داشته باشند.
سعادت مردم هدف والای مدیران باشد
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) تهران بابیان اینکه مدیران در طول خدمت باید نگاه عمیقتری نسبت به مدیریت داشته باشند، گفت: مدیران نباید صرف خدمترسانی به مردم را در نظر داشته باشند بلکه در جامعه اسلامی سعادت مردم نیز دارای اهمیت ویژه است.
سعدی بابیان اینکه دولت مسئول توسعه فرهنگی و اجتماعی در جامعه است، بیان داشت: دولت با سرمایههای فیزیکی میتواند راه پیشرفت را در مسیر حیات یک نظام سیاسی هموار سازد اما باید در نظر داشت که مدیران ما خود یک مؤلفه تحت عنوان سرمایه فیزیکی هستند که حمایت اجتماعی را در بردارند.
وی ادامه داد: حمایت اجتماعی مردم از مسئولان دو مؤلفه بارز دارد که از آن جمله میتوان به اعتماد مردم به مسئولان و اعتماد مسئولان به مردم اشاره کرد که دراینبین کلیدواژه برقراری این مؤلفههای دوسویه، تعامل و همدلی است لذا بدون همدلی هیچ حمایت اجتماعی و بدون حمایت اجتماعی، هیچ توسعه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شکل نمیگیرد.
اعتماد مردم به نهادهای حاکمیتی یک سرمایه اجتماعی
این مدرس دانشگاه همچنین اعتماد مردم به نهادهای حاکمیتی را دیگر سرمایه اجتماعی دانست و گفت: شهید رجایی از مردم بود و برای مردم خدمت میکرد لیکن مردم وقتی این خدمت صادقانه را میدیدند قطعاً اعتماد خویش را به نهادهای حاکمیتی افزایش میدادند.
سعدی خطاب به مدیران از آنها خواست تا با الگوبرداری از شهید رجایی، صادقانه خدمترسانی کنند و بیان داشت: مدیری که برای رضای خداوند متعال تلاش کند، قطعاً در کار خود موفق است و حتی اگر در امور جاری نهاد خویش نیز موفق نباشد، چیزی را از دست نداده است.
وی ادامه داد: اینگونه خدمترسانی اعتماد اجتماعی را در پی دارد و اعتماد اجتماعی باعث تقویت بنیانهای انقلاب اسلامی میشود لیکن باید اذعان کرد که هرکدام از بحرانهای دهه۶۰ خورشیدی مانند ترورهای سیاسی یا جنگ تحمیلی برای براندازی یک حکومت در منطقه کافی بود اما ملت ایران با اعتماد به مسئولان و در سایه رهنوردهای امام راحل(ره) بر مشکلات فائق آمدند.
گفتنی است در خاتمه این مراسم از کارکنان دستگاههای اجرایی شهرستان شاهرود تقدیر به عمل آمد.
نظر شما