" كامبوزيا پرتوي "، كارگردان و فيلمنامه نويس سينماي ايران، ضمن بيان اين مطلب، در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد تدوين جديد آيين نامه اكران و پيشنهادات جديد در اين عرصه گفت : فكر مي كنم همه اين قضايا يك بازي باشد و هر اقدامي با وجود مافياي اكران بدون تاثير است .
وي تصريح كرد : با حذف و نابودي مافياي اكران، بيشتر مشكلات، به خودي خود مرتفع خواهد شد .
كارگردان " ماهي " تاكيد كرد : مشكلات و مسائل پيرامون اكران چندان با تدوين قوانين و آئين نامه قابل حل نيست و از همه مهم تر، اينكه آيا اين قوانين ضمانت اجرايي هم دارند؟ فكر مي كنم بايد در حيطه اكران، به جنبه هاي عملي و اثرگذار رويكرد داشته باشيم تا دلخوش كردن به آئين نامه و طرح، بايد قانونهاي داراي عيب و ايراد را تصحيح و كامل كرد و البته درعمل قدرت اين كار هم وجود ندارد .
وي در ادامه افزود : براي پي بردن به مافياي اكران و اعمال نفوذ از جانب آنها، كافي است ببينيد كدام فيلمها و تهيه كنندگان شان، چه تعداد سالن نمايش، در اختيار دارند و چرا برخي از آثار، با فروش بالا، سريع از اكران خارج مي شوند.
وي افزود: به طور مثال، هيچ وقت اكران سئانس آخر "سينما فرهنگ"، به فيلم ايراني اختصاص ندارد، ولي در مورد فيلم "حكم" اين اتفاق افتاد و توانست بعد از اتمام مدت اكرانش در سانس آخر سينما يك فرهنگ اكرانش را تداوم ببخشد و اين امر تا به حال سابقه نداشت كه اكران فيلم خارجي در سانس آخر، جايش را به يك اثر ايراني بدهد و چرا اين كار را براي فيلم " كافه ترانزيت " انجام ندادند؟ آيا كافه تراتزيت فيلم خوبي نبود؟ .
كامپوزيا پرتوي متذكر شد : درهر صورت دو نوع اكران بايد داشته باشيم. يكي، اكراني كه وابسته به سرمايه است و ديگري هم به هنر وابسته است و البته بايد به دومي، توجه خاصي وجود داشته باشد. اگر اعتقادي به اين نوع سينما داشته باشيم، بايد پاي حمايت از آن بايستيم .
نظر شما