به گزارش خبرنگار مهر، آئین آغاز سال تحصیلی ویژه طلاب حوزههای علمیه سراسر استان سمنان صبح دوشنبه در صحن مدرسه علمیه ولیعصر(عج) شهرستان شاهرود خواستگاه عالمان و بزرگاه عالم تشیع همچون آیت الله العظمی شاهرودی و ... برگزار شد.
حال و هوای سال تحصیلی نو در حوزه علمیه ولیعصر(عج) شهرستان شاهرود نیز امروز متفاوت است. لحظاتی به شروع مراسم آغاز سال تحصیلی جدید باقی نمانده است،همه در تکاپوی فراهم آوردن امکانات برای آغاز سال تحصیلی جدید هستند و در این میان نوجوانان تازهوارد در فکر آغاز راهی دشوار و پر پیچوخم.
بیرون درب حوزه علمیه اما مادران و پدرانی هستند که آمدهاند برای فرزندشان آرزوی سعادت و بهروزی از خداوند منان مسئلت داشته باشند و در دورن دل خود بهروزهایی بیندیشند که نوجوان امروزی در قامت پیش پرچمدار اسلام ناب محمدی(ص) گام به بیرون مینهد.
اخلاص در عمل مکمل علم است
استاد خارج فقه حوزههای علمیه در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید بابیان اینکه علماندوزی افتخاری برای انسان محسوب میشود، گفت: بین انسانهایی که عمر خود را در مبارزه با مشکلات دنیوی اتلاف یا افرادی که عمر خود را صرف مطالعه و طلب علم میکنند، تفاوتهای بسیاری است.
آیتالله مرتضی اشرفی بابیان اینکه خداوند رونده راه علم را دوست دارد، بیان داشت: فرشتگان خدای متعال بالهای خود را در مقابل قدمهای فردی که برای تحصیل علم به خارج از منزل راه پیدا کند، میگشایند که این تعبیر نشاندهنده اهمیت تحصیل علم در نزد خدای متعال است.
وی خطاب به طلبههای جوان، افزود: امروز لطف خداوند متعال شامل شما شده است، لذا از لحظهلحظه دوران طلبگی خود استفاده کنید و بدانید اخلاص در عمل مکمل علم است که شما را میتواند به عرش دانش سوق دهد، پس شما طلاب و آیندهسازان جامعه روحانیت هم از معارف الهی منور شوید و هم دیگران را از الطاف الهی منور سازید.
موسس «موسسه حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع)» همچنین خاطرنشان کرد: باید خداوند متعال را شکرگزار بود که با نعمت انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل(ره)، شرایطی را برای کشور عزیزمان رقم زد تا امروز بتوانیم در سایه الطاف الهی درس طلبگی بخوانیم و این توفیقی است که نصیب هر شخصی نخواهد شد.
۱۷ هزار شهید ترور نشاندهنده راه راستین انقلاب است
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر، گفت: رمز موفقیت شهید رجایی در وهله نخست ذوب بودن در ولایت و بعد کار برای رضای خداوند است که میتواند سرلوحه تمامی ما برای رهتوشه آخرتمان باشد.
سید محمدرضا هاشمی با اشاره به مدت کوتاه ریاست جمهوری شهید رجایی، بیان داشت: امروز شهید رجایی در دورترین نقاط کشور و در روستاهای مشرفبه خلیجفارس و همچنین شمالیترین دهستانهای مازندران به نیکی شناخته میشود که سیره عملی او در کارها میتواند مجموعهای دروس علم سیاست، اخلاق، آداب، دیانت و ولایتپذیری باشد.
وی افزود: این خصوصیات در دولتمردان انقلاب اسلامی ایران باعث ناخشنودی دشمنان و بدخواهان نظام میشود و نتیجه آن وجود ۱۷هزار شهید ترور در کشورمان است چراکه دشمنان میدانند نمیتوانند با کارشکنیها، جنگ تحمیلی، تحریمها، مشکلات فراوان و جنگ نرم در مقابل ایران اسلامی بایستد.
فرماندار ویژه شهرستان شاهرود همچنین بابیان اینکه روحانیان پرچمدار هدایت و سرداران جبهه فرهنگی هستند، گفت: امروز دشمن با تهاجم فرهنگی و یا به تعبیر مقام معظم رهبری، با شبیخون فرهنگی به دشمنی با نظام میپردازد لذا روحانیان بهعنوان سرداران جبهه فرهنگی باید هوشیار باشند و راه مقابله با این تهدیدات را بیشازپیش شناسایی و شناسایی و تقویت کنند.
هاشمی بابیان اینکه فرهنگسازی را باید از مدارس و مهدکودکها آغاز کرد، ابراز داشت: اگر در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام و بدخواهان نظام لحظهای غفلت کنیم ممکن است ضرباتی جبرانناپذیر را شاهد باشیم لیکن امید است با مدیریت خوب حوزههای علمیه و با سعی و تلاش طلاب شاهد روزهای روشن در مقابله با بدخواهان نظام اسلامی ایران باشیم.
طلاب علوم دینی مرزبانان جبهه فرهنگی
مدیر حوزههای علمیه استان سمنان هم بابیان اینکه طلاب مرزبانان فرهنگی جامعه هستند، گفت: همانطور که مرزبانان در دفاع از میهن عواملی چون شناخت دشمن، مرزها، دوستان و شرایط را در نظر میگیرند، طلاب و روحانیان نیز میبایست اقتضاء اجتماع را در نظر بگیرند.
حجتالاسلام حسین مهدی نژاد با اشاره به لزوم شناخت از دشمنان در برهه کنونی، ابراز داشت: در روزگار جنگ تحمیلی دشمن برای همگان مشخص بود اما امروز شناخت دشمن از اهمیت ویژهای برخوردار است لذا یک طلبه میبایست مرزهای جامعه و اسلام را بشناسد.
وی افزود: لازمه شناخت عوامل محیطی جامعه، دین، دشمنان، تهدیدات و ... شناخت خود انسان و انس با قرآن کریم، مبانی اعتقادی و اخلاقی است لذا اگر امروز ما شاهد سر برآوردن پدیدهای شوم به نام داعش هستیم بهواسطه همین عدم درک اسلام، موقعیت و ارزشهای دینی است که بسیاری از جوانان عرب را در کام خود فروبرده است.
داعش دستپرورده تفکر غلط است
امامجمعه گرمسار بابیان اینکه همه داعشی ها مزدور نیستند، گفت: در بین داعشی ها نیز به واقع انسانهایی یافت میشود که بسیار معتقد به عداوت با شیعیان هستند و دلیل این مهم نیز در همان عدم درک و شناخت در قرآن کریم، احادیث و داشته های دینی اسلامی است که گریبانگیر بسیاری از جوانان در کشورهای منطقه شده است.
مهدی نژاد خاطرنشان کرد: باید هوشیار باشیم و بدانیم که اگر دشمن وارد مرزهایمان بشود، همه چیزمان را خواهد برد لذا این بدخواهان نظام لحظهای در ضربه زدن به اسلام و مسلمانان کوتاه نمی آیند که در این باره نیز باید گفت، روحانیان و طلاب در صف نخست مقابله فرهنگی با دسیسه های دشمنان قرار دارند.
وی افزود: امروزه جوانان ما مورد تهاجم دشمنان قرار گرفته است که این امر، تلاش و کوشش فعالان حوزه فرهنگ را دوچندان طلب میکند.
تحقیق و فعالیت کلاسی وارد حوزه میشود
مدیر حوزههای علمیه استان سمنان همچنین از تغییر در سیستم آموزشی در حوزههای علمیه در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: این تغییرات در سیستم آموزشی بهواسطه ارتقای سطح کیفی آموزش های حوزههای علمیه است و طی آن نمرات درسی از ۱۵نمره محاسبه شده و پنج نمره باقیمانده مخصوص فعالیتهای پژوهشی، تحقیقاتی و کار کلاسی در نظر گرفته است.
مهدی نژاد همچنین از برداشته شدن قانون ادامه تحصیل در پایه بالاتر در صورت عدم گذراندن واحدهای پایه قبل خبر داد و گفت: طلبه ای که از سطح گذشته هنوز دارای واحدهای پاس نشده است، موظف میشود تا پایه را دوباره تکرار کند حال آنکه در سنوات پیشین این طلاب به مقاطع بالاتر رفته و در آن نوبت، امتحان میدادند.
وی افزود: از دیگر تغییرات سیستم آموزشی طلاب، استفاده از دستیار مدرس یا استادیار از طلبههای با معدل بالای ۱۸در سال تحصیلی جدید است که این طرح میتواند هم در ایجاد انگیزه بین طلاب و همچنین نزدیکی هرچه بیشتر طلبه ها با یکدیگر در کارهای درسی را در پی داشته باشد.
پایش علمی طلاب انجامشده است
امامجمعه گرمسار در ادامه با اشاره به عملی شدن طرح پرحاشیه پایش علمی، پژوهشی حوزههای علمیه استان سمنان، گفت: این طرح بعد از بررسی های فراوان در نهایت در سال جاری انجام شد و طی آن پرونده آموزشی تمامی طلاب حوزههای علمیه مورد بررسی قرار گرفت و متاسفانه افرادی که توانایی حضور در این حوزههای علمیه را از نظر سطح درسی نداشتند، به بیرون از حوزه هدایت شدند.
مهدی نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان سمنان تعداد قابلتوجهی از طلبه ها مشمول این قانون نمی شدند و تنها با ۱۵نفر از طلابی که سال های بسیار طولانی در یک پایه تحصیلی اصطلاحا درجا می زدند، خداحافظی شد.
وی افزود: امیدواریم اجرای این طرح ها به افزایش سطح کیفی و کمی حوزههای علمیه سطح استان و همچنین سطح کشور کمک شایانی کند.
تبلیغ دین رسالت اصلی روحانیان
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در این مراسم، بابیان اینکه تبلیغ دین رسالت اصلی همه طلاب و روحانیان است، گفت: در ابتدای راه تحصیل طلاب باید با خود بی اندیشند که به چه خاطر پای به این عرصه نهاده اند و چه رسالتی دارند لذا دراینبین باید تأکید کرد که تبلیغ دین مبین اسلام نخستین رسالت یک طلبه است.
حجتالاسلام علی شکری با اشاره به انواع تبلیغ در لسان مقام معظم رهبری، بیان داشت: ایشان همواره بر تبلیغ حکیمانه از دین مبین اسلام تأکید دارند که خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی ایران و تاسیس نهادهای فرهنگ محور مانند سازمان تبلیغات اسلامی و حوزههای علمیه این مهم بیشازپیش در جامعه وجود دارد.
وی افزود: طلبه میبایست نسبت به تبلیغ شریعت و دین مبین اسلام اهتمام ویژهای داشته باشد لذا برای این مهم ابتدا باید از خود شروع کند، پس رفتار، حرکات، منش و اخلاق یک طلبه میبایست برای همسن های خود الگو باشد تا بتواند از پس رسالتی سنگین چون تبلیغ بر آید.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان سمنان همچنین خاطرنشان کرد: طلبه باید دوران تحصیل علم خود را قدر بداند چراکه تنها در این ایام است که انگیزه شدید و وافری به آموختن دارد و بنیه علمی یک روحانی قطعاً و حکما در دوران طلبگی شکل می پذیرد.
شکری خطاب به طلاب جدید الورود، ابراز داشت: تمام تلاش و اهتمام خود را صرف یادگیری و قرب الهی کنید لذا در راهی گام گذاشته اید که دیروزتان میبایست با امروزتان فرق داشته باشد.
طلبگی یک افتخار است
یکی از طلاب نوجوان که نخستین لحظات خود را در حوزه علمیه می گذراند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: در اصل باید بگویم خوشحالم اما این بار باید بگویم کمی نگرانم از سنگینی بار رسالتی که از این به بعد به دوش دارم، می ترسم از اینکه شرمنده آقا امام زمان بشوم، اما طلبگی را برای خود و خانواده ام افتخار می دانم.
سید هادی طباطبایی ادامه می دهد: خوشحال هستم که در آزمون پذیرفته شده ام و امیدوارم با کمک عزیزانی که در سطوح بالاتر حضور دارند، بتوانم از پس این امر خطیر در صورت داشتن لیاقت در نزد خدای متعال بر بیایم.
طلبگی لیاقت می خواهد
دیگر طلبه شاهرودی که هم اکنون وارد سطح سه از دوره طلبگی خود میشود نیز می گوید: طلبگی احساس فوق العاده ای است که تا انسان آنرا تجربه نکند، نمیتواند آنرا بیان کند و من به همه هم سن و سال های خودم نیز توصیه می کنم برای ورود به عالم طلبگی تعجیل کنند.
مرتضی احمدی درباره دروس سطح یک و دو نیز می گوید: دروس از سختی های خاص خود برخوردار هستند اما با توکل به خدا و با تلاش میتوان از آنها سربلند بیرون آمد لذا من و هم دوره ای هایم هیچ مشکلی به حمدالله تا کنون در دروس نداشته ایم چراکه تعامل پیشکسوتان در سال های بالاتر بسیار به ما کمک میکند.
این طلبه جوان شاهرودی در ادامه با تاکید بر اینکه طلبگی لیاقت می خواهد، می گوید: دنیایی طلبگی بسیار زیبا است، درست روزی که برای نخستین بار به این مکان آمده بودم را به یاد دارم شرایط در آن روز به گونه ای بود که در ادامه تحصیل حوزوی تردید داشتم اما امروز این احساس جای خود را به یقینی قاطع داده است.
احمدی با اذعان بر اینکه دروس حوزوی بسیار سخت تر از دیگر دروس هستند، می افزاید: برای مثال ما در متون عربی درسی شش واحدی داریم که نظیر آن در دانشگاه یافت نمیشود پس طلبه باید از دانشجو بیشتر زحمت بکشد که به عقیده بنده، ایمان و اعتقاد به خدای منان راهگشای امور است.
مداحی، ارائه دروس مقدماتی و ذکر حدیث ازجمله برنامههای نخستین روز از سال تحصیلی حوزههای علمیه استان سمنان بود.
نظر شما