به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری عصر سه شنبه در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی شیراز، گفت: نمی توان کشوری را در دنیا یافت که پایه آن منابع زیرزمینی بوده و موفق باشد، پایه اقتصاد دانش بنیان انسان است، منابع زیرزمینی نیست.
وی افزود: اگر فهمیدیم که جوانان سرمایه کشور هستند معنای اقتصاد دانش بنیان را درک کرده ایم این در حالی است که جوانان در کشور به عنوان ثروت فرض نمی شوند و در اقتصاد ما جایگاهی ندارند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به وجود ۴.۵ میلیون دانشجو و ۳۲ میلیون جوان در کشور، اظهار داشت: پایه اقتصاد جوانان و مدیرعاملان جوان و نحوه استفاده از آن هاست.
ستاری گفت: شرکت هایی در سطح کشور با فعالیت همین جوانان هستند که توانسته اند در عرض یک سال بیش از ۱۰ برابر رشد داشته باشند و باید به این تفکر رسید که برای رشد باید بر روی جوانان سرمایه گذاری کرد.
وی تصریح کرد: دولت هرگز نمی تواند سرمایه گذاری های خطرپذیر انجام دهد و این بخش خصوصی است که باید در این حوزه وارد عمل شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: خاتم و فرهنگ و ادبیات حافظ و شیراز را باید در قالب تکنولوژی و به شکل تجاری در دنیا عرضه کرد.
ستاری بیان کرد: ایده های زیادی وجود دارد که باید توسط جوانان ساعی به آن ها پرداخته شود و از سوی دیگر سرمایه گذارانی باشند که آن ها را هدایت کنند و این شیوه جدید در اقتصاد مسئله ای است که به سرعت رشد می کند و برای ما نیز به غیر از آن راهی وجود ندارد.
وی گفت: خام فروشی در اقتصاد بی معنی ترین کاری است که می تواند انجام بگیرد و می بینیم که کشورهای دیگر با استفاده از ظرفیت های خود دست به برند سازی می زنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به قانون حمایت از موسسات و شرکت های دانش بنیان، بیان کرد: در قالب این قانون هر فردی که با تفکر خود توانست در خانه خود شرکت تاسیس و از این راه درآمدزایی داشته باشد به مدت ۱۵ سال از معافیت های مالیاتی و گمرکی برخوردار می شود.
ستاری با بیان اینکه تلاش ها برای اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در حال انجام است، گفت: در سال جاری هزار و ۵۰۰ شرکت از معافیت مالیاتی برخوردار شده اند و معافیت های گمرکی نیز چندماهی است که آغاز شده است.
وی همچنین در اشاره به صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار داشت: تا پایان سال باید اعتبارات این صندوق به ۲ هزار میلیارد افزایش یابد.
وی گفت: در اقتصاد نفتی معنای اشتغال استخدام است و باید در آن از نحوه به کارگیری افراد واهمه داشت.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: باید دانشگاه هایی داشته باشیم که که نطفه های شرکت های دانش بنیان در آن ها شکل بگیرد و اگر این دید را داشته باشیم که از علم ثروت تولید می شود، می توانیم در اقتصاد موفق شویم.
ستاری با بیان اینکه به نظر می آید صندوق پژوهش فناوری فارس مقداری کم کار باشد، اظهار داشت: در رابطه با ارائه وام به شرکت های دانش بنیان هیچ گونه مشکل اعتباری وجود ندارد و اگر مواردی موانع ایجاد می شود به خاطر مشکلات ارتباطی است.
استاندار فارس نیز در این جلسه گفت: هر طرح جدیدی که توجیح تجاری داشته باشد مورد حمایت قرار می گیرد بنابراین باید به دنبال طرح های علمی و پژوهشی که امکان تجاری سازی دارند، باشیم.
محمد علی افشانی ادامه داد: اگر چنین طرحی داشته باشیم ولی نتوانیم از حمایت ها برای فراهم آوری امکانات آن بهره مند شویم آن زمان باید گله مند بود.
وی گفت: فارس از جایگاه واقعی خود فاصله گرفته که این خود ما هستیم که باید سعی کنیم این فاصله را کم کنیم.
نظر شما