پروین فرشچی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه یک کشور با سه محدوده دریایی که دارد می تواند یکی از بزرگترین قدرت ها در منطقه و جهان باشد، اظهار کرد: باید از فرصت هایی که دریا می تواند برای کشور درست کند استفاده کنیم.
وی از کنوانسیون ۱۹۹۸ که در رامسر آغاز به کار کرد نام برد و ادامه داد که انسجام بخشیدن به فعالیت های دریای خزر و داشتن یک ابزار حقوقی برای انجام این فعالیت ها یکی از دستاوردهای این کنوانسیون بوده است.
فرشچی به ابزارهای قانونی کنوانسیون ۲۰۰۳ تهران که دستاوردهای خوبی برای ما داشته اشاره کرد و افزود: افتخار می کنیم که نام تهران بر روی این کنوانسیون گذاشته شده است و در هیچ جای دنیا نمی توان نام آن را عوض کرد و زحمت های زیادی کشیده شده تا این کنوانسیون در تهران برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه مساله محیط زیست یک مساله فرابخشی است، تصریح کرد: محیط زیست نیاز به کمک همه نهادها و تشکل ها دارد.
فرشچی ادامه داد: در حال حاضر همکاری هایی بین مجموعه دستگاه ها و نهادها انجام می شود اما این مساله کافی نیست. نباید انتظار داشته باشیم که سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی کار را جلو ببرد.
وی با تاکید بر اینکه بزرگترین مشکل محیط زیست فرابخشی عمل نکردن است، ادامه داد: باید با برنامه های کلان دریای فرصت ها که دریای خزر است از بین نرود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در برنامه های توسعه کشور حفاظت از دریاهای کشور باید در اولویت باشد به دریا محور بودن کشور اشاره کرد.
وی با بیان اینکه همه تمرکز ما باید در حفاظت از محیط زیست دریاها در برنامه توسعه ششم کشور باشد، افزود: ۷۰ درصد از توسعه آتی کشور در سواحل است.
فرشچی به برنامه توسعه صنایع دریایی، توسعه برنامه های فناوری های دریا و محیط زیست دریایی برای اولین بار اشاره و تصریح کرد: منظور ما از سواحل فقط فضای ساحلی و شن و ماسه نیست.
وی یادآور شد: باید بتوانیم سلامت محیط زیست را چنان به وجود بیاوریم که در شأن مردم خطه شمال کشور است و وظیفه داریم محیط زیست سالم را به مردم هدیه کنیم.
فرشچی از صیادان ایرانی به عنوان باهوش ترین صیادان یاد کرد و گفت: امیدوارم در آینده بتوانیم همکاری نزدیک تر و بیشتری با صیادان داشته باشیم.
نظر شما