به گزارش خبرنگار مهر، مازندران ۲۱۱ هزار هکتار سطح زیر کشت برنج دارد که تاکنون ۱۵۰ هزار هکتار از آن نشاء مکانیزه شده است.
دلاور حیدر پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران عصر چهارشنبه در سومین جلسه کمیسیون تنظیم بازار در سالن شماره دو استانداری مازندران در خصوص وضعیت قیمت کالاهای همچون گوشت،مرغ زنده، تخممرغ، جوجه یکروزه، حبوبات، انواع برنج و فراوردههای لبنی در بازار نسبت به سال قبل، اظهار داشت: در سال جاری قیمت گوشت گوسفندی سه درصد افزایش، گوشت گاوی بدون تغییر، مرغ نوسانات قیمت شدید، تخممرغ کاهش، جوجه یکروزه ۶۵ درصد افزایش، حبوبات حدود ۳۰ درصد افزایش، برنج طارم ۱۴ درصد، شیرودی ۲۷ درصد، بینام ۱۴.۵ درصد و ندا ۲۱.۲۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتهایم.
وی بیان کرد: فرآوردههای لبنی تقریباً قیمتها ثابت و در سال جاری نسبت به سال قبل تغییرات اندکی صورت گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به طرح ضیافت که در ماه مبارک رمضان اجرایی شد، گفت: با اجرای این طرح ۲۹۷ فروشگاه با همکاری مجامع صنفی ۴ کالای موردنیاز مردم خرما، شکر، گوشت و مرغ را بدون تنش توزیع کردهاند.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران در خصوص وضعیت تولید برنج در این استان، تصریح کرد: با توجه به کمآبی، خشکسالی و سیل وضعیت خوبی داشتهایم که پیشبینی میشود از ۲۱۱ هزار هکتار سطح زیر کشت برنج میزان تولید به ۲۰۰ هزار و ۲۵۰ هزار تن شلتوک برسد.
حیدر پور بابیان اینکه در صورت تحقق حدود ۸۰ هزار تن برنج جهت مصرف شهروندان و مابقی به سایر استانهای کشور صادر میشود، تصریح کرد: ۵۰ هزار هکتار نشاء مکانیزه انجامشده که در سال جاری ۲۶ هزار هکتار نشاء مجدد که نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است و پیشبینی میشود بیش از ۵۰ هزار تن پرورش رتون داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه سطح برداشت مکانیزه برنج تاکنون حدود ۱۵۰ هزار هکتار است که پیشبینی میشود سطح برداشت به ۸۵ درصد برسد، گفت: در سالهای اخیر ۱۵۰ هزار هکتار با کمباین برداشت داریم.
حیدر پور با اعلام اینکه ارسال جاری در خصوص قیمت برنج رضایتمندی وجود دارد، اذعان داشت: وزارت جهاد کشاورزی آمادگی ورود به بازار را براثر نوسانات قیمت و کاهش کشش بازار همانند سالهای قبل دارد.
کاهش واردات برنج
وی در خصوص واردات برنج در سه ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته، گفت: در خصوص واردات برنج با کاهش ۲۲ درصدی و افزایش ۴۰ درصدی تعرفه نسبت به سال قبل مواجه هستیم که تاکنون وزارتخانه سفارشی مبنی بر واردات برنج نداشته است.
حیدر پور در خصوص وضعیت تولید مرکبات در استان، تصریح کرد: با توجه به سطح زیر کشت باغات از حدود ۱۲۲ هزار هکتار حدود ۱۱۳ هزار هکتار آن درختان بارور میباشند که در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد میزان تولید افزایش خواهد داشت.
وی در خصوص صادرات مرکبات، اذعان داشت: میزان صادرات مرکبات سال گذشته از گمرکات ۲۸۷ تن به ارزش ۱۴۶ هزار و ۲۶۱ دلار بوده است که استان ظرفیت حدود ۴۰۰ هزار تن را در سال دارد.
حیدر پور در خصوص صادرات افزود: باید در خصوص صادرات مرکبات برنامهریزیهای صورت گیرد و برای میوه شب عید تسهیلاتی به برخی از تشکلها برای خرید، نگهداری و با نظارت دولت میوه شب عید را توزیع کنند.
همچنین مدیرکل امور اقتصادی استانداری مازندران با اعلام اینکه برای تأمین برنج به استانهای کشور برنامهریزیهای برای کاهش حضور دلالان در برنامه کاری قرار گیرد، گفت: اقدامات خوبی برای جلوگیری از واردات در دست اقدام است که باید با برنامهریزی کشاورزان از افزایش قیمت برنج سود برند.
برند های برنج شناسایی شود
رازجویان از شرکت غله خواستار ایجاد برند برای عرضه آن به سایر کشورها شد و اظهار داشت: باید نمانامهای موجود در استان شناسایی و نظارت صورت گیرد.
همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به ایجاد مراکز تبدیل با حجم بالا برای عرضه برنج در این استان، افزود: در استان متولی تعیینکننده قیمت برنج وجود ندارد که برای این امر نیازمند تجمع فعالان اقتصادی و ایجاد بازار مرکزی برنج هستیم.
ایجاد پروژه مرکز تجاری برنج
محمد محمد پور عمران از ایجاد پروژه مرکز تجاری برنج در استان مازندران خبر داد و گفت: ایجاد اینچنین مرکز تجاری در استان برای خریدار و فروشنده موجب منفعت میشود.
وی با اعلام اینکه برند سازی برنج در قیمت آن تأثیرگذار است، اظهار داشت: با توجه به ایجاد بستهبندیهای مطلوب برنج در استان میتوانیم مجوزهای این اقدام را برای شناساندن برنج استان به بخش خصوصی واگذار کنیم.
محمد پور عمران به برگزاری مانور گروههای بازرسی در حوزه برنج اشاره و تصریح کرد: برای اجرای این مانور صد نقطه شناسایی و برای دفاع از هویت برنج مازندران باید برند سازی برنج صورت گیرد.
وی در خصوص میزان تولید مرکبات در استان، اذعان داشت: باید در خصوص تولید مرکبات شفافسازی بیشتری و در خصوص صادرات برنامهریزیهای منسجمتری صورت گیرد.
تولید چشمگیر مرکبات در مازندران
همچنین رئیس اتحادیه باغداران مازندران با اعلام اینکه میزان تولید مرکبات در سال جاری نسبت به سال گذشته قابل چشمگیر است، گفت: نباید نگران تولید مرکبات در استان باشیم چراکه تولید بیش از دو هزار و ۲۰۰ تن در استان داریم.
شعبانی بابیان اینکه ۸۵ هزار هکتار از باغات استان تامسون است، اظهار داشت: عمده باغات استان به مرکبات اختصاص پیداکرده است.
وی با توجه به وضعیت تولید در استان نیاز به برنامهریزی داریم، افزود: ۵۰ درصد تولید کشور در استان مازندران است.
شعبانی در خصوص حمایت دولت و دریافت یارانه برای تولید به کشاورزان و باغداران، اذعان داشت: با توجه به هزینه برداشت، حملونقل، علف هرز و هزینه داشت باید یارانه پرداخت شود.
وی بیان کرد: بیش از ۳۰۰ هزار تن انبارهای استان توانایی ذخیره مرکبات رادارند.
شعبانی بابیان اینکه مازندران تنها تولیدکننده مرکبات کشور است، گفت: طرح ذخیرهسازی باید موردحمایت قرار گیرد، این موضوع برای تولیدکننده و مصرفکننده نیاز است.
نظر شما