به گزارش خبرنگار مهر، هادی زاهدی ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین المللی انتخاب کتاب سال رضوی با بیان اینکه این کتابخانه یکی از بزرگ ترین گنیجنه های بزرگ جهان اسلام است بیان کرد: در حال حاضر در این کتابخانه بیش از ۹۷ هزار کتاب خط، ۵۵ هزار کتاب چاپ سنگی، بیش از یک میلیون کتاب چاپی و بیش از ۲ میلیون کتاب دیجیتالی و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نشریه گردآوری شده است که در نوع خود بی نظیر است.
زاهدی با اشاره به اینکه عالمان و فرزانگان کتاب های بی شماری از دیرباز تاکنون وقف این کتابخانه کرده اند، تصریح کرد: شیخ بهایی، قاضی نورالله شوشتری، شیخ محمد مهدی فهرستی، علامه محمد تقی شوشتری و حاج حسین ملک از بزرگانی هستند که کتابخانه های خود را قبل از انقلاب اسلامی در طول هزاره گذشته وقف کتابخانه آستان قدس رضوی کردند.
وی افزود: یکی از برکات وجود امام رضا(ع) در خراسان کتابخانه مبارکه آستان قدس رضوی است که آثار اندیشمندان در این جا گردآوری شده و بیش از ۱۱ قرن است که آثار موقوفه علما و دانشمندان را جمع آوری کرده است.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی زمینه ساز جهش بسیار بزرگی را در زمینه کتابخانه آستان قدس رضوی فراهم کردند، گفت: مقام معظم رهبری نیز عنوان بزرگترین واقف کتاب در طول تاریخ آستان قدس رضوی را دارا هستند و در طول سی و چند سال نظام اسلامی این کتابخانه از کتابخانه ای نسبتا کوچک به کتابخانه ای بسیار بزرگ تبدیل شده است.
دبیر جشنواره بین المللی انتخاب کتاب سال رضوی همچنین با اشاره به انتشار فراخوان این جشنواره به دو زبان فارسی و انگلیسی، گفت: علاوه بر ارسال فراخوان جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی برای کشورهای جهان اسلام، فراخوان این جشنواره در قالب بیش از ۲۱ هزار ایمیل برای شخصیت های علمی داخل و خارج کشور ارسال شد.
وی از دریافت ۳۴۸ اثر به زبان های اردو، فارسی، ترکمنی، انگلیسی و عربی به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و گفت: اثار دریافتی توسط ۵ گروه داوری شد.
نظر شما