به گزارش خبرنگار مهر، سازمان بیمه سلامت طی سال ۷۴ در چهار شهرستان شامل سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار فعالیت خود را در استان آغاز کرد و امروز بالغ بر ۴۳ هزار و ۳۰۰ نفر بیمهشده را در بدنه خود دارد.
این طرح اجرای برنامه ملی درمان ایرانیان، صدور کارت هوشمند برای بیماران خاص و برخورداری از درمان رایگان، صدور دفترچه بیمه برای روستائیان و عشایر، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع و همچنین پوششهای بیمهای ویژه دانشجویان، روحانیان، طلاب، پزشکان، خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران و عشایر خویشفرما را در کارنامه دارد و شاید بتوان آن را یکی از بزرگترین طرحهای درمانی دولت در دهه اخیر دانست.
هدف از بیمه سلامت تجمیع صندوقهای بیمهای و یکپارچگی در بیمههای درمان و برخورداری همه آحاد مردم از بیمه درمانی پایه یکسان است.
برای آشنایی بیشتر با نحوه فعالیت بیمه سلامت در استان سمنان، با علیرضا اعرابی مدیرکل بیمه سلامت استان سمنان به گفتگو نشستیم.
* اجرای طرح بیمه سلامت در استان سمنان هم اکنون در چه مرحله ای قرار دارد؟
در حال حاضر ۵۹ پزشک عمومی، ۱۲۷ پزشک متخصص، ۱۴ فوق تخصص، ۲۲ داندانپزشک، ۶۵ باب داروخانه، ۱۷ باب آزمایشگاه، ۱۴واحد پرتو پزشکی، ۲۰ واحد توانبخشی، هفت مرکز بهداشت، ۲۱ باب درمانگاه و ۱۰ بیمارستان در استان سمنان فعالیت دارند که خدمات سرپایی و بستری را برای افراد بیمهشده در طرح سلامت ویژه مؤسسات طرف قرارداد انجام میدهند.
در بخش سرپایی نیز ویزیت و خدمات پزشک عمومی، دندانپزشکان، ویزیت و خدمات متخصصان، تأمین دارو، آزمایش، سونوگرافی، رادیولوژی و در بخش بستری نیز خدمات تخصصی و فوق تخصصی شامل انواع اعمال جراحی، آنژیوپلاستی، آنژیوگرافی، درمان بیماریهای داخلی، پوست، ام آر آی و ... در بیمارستانهای طرف قرارداد ارائه میشود.
*استقبال از طرح بیمه سلامت در استان سمنان چگونه بوده است؟
از زمان آغاز طرح ثبتنام بیمه همگانی رایگان تا پایان تیرماه سالجاری۴۳ هزار و ۱۳۵جلد دفترچه بیمه سلامت در استان صادرشده که در نوع خود استقبال مناسبی ارزیابی میشود. همچنین باید گفت افراد برای تمدید دفترچههای خود میتوانند با به همراه داشتن اصل شناسنامه، کارت ملی و دفترچه بیمه خود و افراد تحت تکفل به دفاتر پیشخوان بیمه سلامت مراجعه کنند گفتنی است تعویض دفترچه در همه مراکز انجام میشود و تنها ۱۰هزار ریال هزینه در بردارد.
در استان سمنان هماکنون۲۳۳ هزار و ۹۶۱ نفر در قالب صندوقهای کارمندی، سایر اقشار، روستائیان و عشایر و...تحت پوشش این بیمه هستند.
از سال ۹۳ با توجه به ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری و تأکید دولت به حوزه سلامت توجه ویژهای به روستاییان و عشایر شد به طوری که سرانه سطح خدمات به یک بیمهگذار روستایی از ۲۱ هزار و ۳۴۶ هزار تومان به ۹۶ هزار و ۵۲۰ تومان افزایش پیدا کرد.
همچنین ارتقای بسته خدمتی بیمه روستاییان با افزایش تعداد اقلام دارویی از ۲۷۰ به ۴۳۶ قلم و افزایش تعداد خدمات آزمایشگاهی، در تعهد درآمدن خدمات دندانپزشکی، افزایش حقوق پزشک و ماما که به طبع آن جذب پزشک و ماما در تمامی مراکز درمانی روستایی میسر شد از دیگر اقدامات این بیمه در قبال روستاها و عشایر است.
علاوه بر این موارد در سالهای گذشته برای هر چهار هزار نفر یک پزشک در روستا مستقر بود که با اجرای طرح بیمه سلامت هر سه هزار و ۵۰۰ نفر به یک پزشک خانواده دسترسی دارند که این مهم در کنار افزایش کیفیت و بهبود استانداردسازی مراکز بهداشتی درمانی و استقرار پزشک خانواده در روستا از دیگر اقدامات بیمه سلامت در استان است.
*برای پوشش ویژه بیماران خاص استان چه کارهای انجام شده است؟
در حال حاضر بیش از ۴۱۰ نفر بیمار خاص از خدمات بیمهای و درمانی بیمه سلامت در استان سمنان بهرهمند هستند و همه هزینههای بستری آنها بهصورت کاملاً رایگان تأمین میشود همچنین از این تعداد بیمار خاص موجود در استان سمنان، ۲۶ نفر هموفیلی، ۳۳ نفر تالاسمی، ۱۵۱ نفر دیالیزی، ۶۸ نفر پیوند کلیه و ۱۳۲ نفر بیمار اماس هستند.
البته برای پنج گروه بیمار خاص چنانچه نیاز به خدمات بستری در بیمارستانهای استان باشند، تمام خدمات ارائهشده رایگان است اما در رابطه با خدمات سرپایی و تعهدات دارویی، بیمه سلامت تنها برای بیماران خاص تالاسمی و دیالیز و همچنین برخی اقلام دارویی پیوند همه خدمات رایگان ارائه میکند و در غیر این صورت مابقی بیماران خاص درصد فرانشیز کمی پرداخت میکنند.
بر این اساس هزینههای انجامشده برای بیماران خاص در سال۹۳ مبلغ ۳۰ میلیارد ریال بوده و این در حالی است که در سال ۹۲ میزان هزینه درمان برای بیماران خاص استان سمنان هفت میلیارد ریال برآورد شده است پس میتوان گفت با آغاز این طرح و افزایش تعهدات بیمه سلامت، ارسال ۹۳ هزینه درمان این بیماران با افزایش ۳۳۰ درصدی، رشد داشته است.
*درباره سایر خدمات بیمه سلامت در حوزه استان سمنان بفرمایید؟
خدمات این شعبه در دو حوزه بیمهگری و درآمد و همچنین اسناد پزشکی است لیکن در قسمت بیمهگری و درآمد صدور دفترچه درمانی بین استانی، صدور دفترچه درمانی المثنی در صورت مفقود شدن نسخه اصلی در اسرع وقت و ابطال دفترچه درمانی بیمهشدگان، تشکیل پرونده برای بیماران خاص در راستای دریافت کارت هوشمند، دریافت اظهارنامه مؤسسات بیمهگذار، بررسی و پیگیری شکایات و پاسخگویی به مردم است.
مطالبات موسسات طرف قرارداد (پزشکان وداروخانه ها) با این اداره تاپایان اردیبهشت ماه امسال توسط اداره کل بیمه سلامت استان سمنان به مناسبت روز پزشک و داروسازپرداخت شد.
خبرنگار: اعظم سالار
نظر شما