به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شهابالدین محمدی عراقی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر ایران چندین سال است که به عنوان یکی از قویترین جمعیتهای ملی مطرح است، گفت: در سال ۱۳۹۳ به منظور ظرفیت سازی و اجرای پروژههای مشترک براساس مفاد تفاهم نامههای بینالمللی میان جمعیت هلالاحمر و سایر جمعیتهای ملی، فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته بین المللی صلیب سرخ، کمک هایی به ارزش بیش از ۱۵ میلیارد ریال برای کشورهای لبنان، آذربایجان، سومالی، سیرالئون، کره شمالی، مالی و بوسنی ارسال شد.
وی ادامه داد: در همان سال کمکهای نقدی هلال احمر ایران به ارزش ۶۷ میلیارد ریال به کشورهای فیلیپین، گینه، بوسنی و هرزگوین، صربستان، سیرالئون، کنیا، فلسطین، سومالی، بروندی، افریقای مرکزی، عراق، اوکراین و ارکان نهضت از جمله کمیته بین المللی صلیب سرخ، فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و کمیسیون دائمی جهت پاسخگویی به حوادث طوفان، ابولا، جنگ و… ارسال شد.
به گفته معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر، در سال ۱۳۹۳ با ارسال کمکهای غیر نقدی به صورت کالا و اقلام ضروری به کشور های سوریه، افغانستان، عراق، کره شمالی، لبنان، فلسطین، بروندی، تانزانیا، پاکستان، هند، ترکیه، سنگال، سودان و سیرالئون، گرجستان، مالزی، فیلیپین، گینه،کوبا، اردن، چاد، صورت گرفته است که اقلام امدادی به منظور پاسخگویی به بحران های سیل، رانش زمین، جنگ و ارتقای ظرفیت سازمانی و… بوده است.
محمدی عراقی با تشریح اقدامات جمعیت هلال احمر ایران از ابتدای سال جاری تاکنون، گفت: حضور در نپال و هماهنگی و مکاتبه با فدراسیون و صلیب سرخ نپال و درخواست اعلام موارد نیازمندی آنها در ماجرای زلزله، پیگیری ارسال محمولههای امدادی برای یمن، عراق، آلبانی، مالزی، لیبی، سیرالئون، سودان، نپال، کره شمالی، سوریه، هماهنگی با دفتر نمایندگی کمیته در تهران جهت ارسال محموله دارویی و تجهیزات پزشکی به وزن ۱۰۴ تن به بندر صلاله در کشور عمان از طریق مرکز لجستیک کمیته بین المللی صلیب سرخ در این کشور از جمله اقدامات جمعیت هلال احمر در سطح بین المللی بوده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر جمعیت هلال احمر عضو هیات حاکمه است. در واقع هیات حاکمه یکی از ارکان سیاستگذاری فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر محسوب می شود که به انتخاب اعضاء، هر چهار سال یکبار ۲۰ جمعیت ملی به عنوان اعضای هیات حاکمه برگزیده می شوند.
به گفته محمدی عراقی، با توجه به منابع انسانی توانمندی که جمعیت هلال احمر در اختیار دارد در کمیسیون میانجیگری که یکی از کمیسیونهای اصلی هیات حاکمه است، عضویت داریم. وظیفه این کمیسیون بررسی موارد نقض اصول اساسی و بنیادین نهضت توسط جمعیتهای ملی و یا فدراسیون است که نتایج این بررسی ها به هیات حاکمه ارائه می شود.
وی یادآور شد: پروژه های مشترک جهانی با فدراسیون از جمله ” پیشگامان محیط زیست ” و کنفرانس بین المللی کاهش خطرپذیری سوانح شهری که در تهران برگزار شد، نشان از جایگاه والای جمعیت هلال احمر ایران دارد.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه جمعیت ایران جمعیتی توانمند با بهره گیری از فعالیت های داوطلبانه بیش از ۲ میلیون نفر از داوطلبان و جوانان است، اذعان داشت: ارائه خدمات در ۳۹۴ شعبه در سراسر کشور، فعالیت و مرکز ارتوپدی، داروخانه، مراکز درمانی، بیمارستان، مرکز دیالیز، شرکت های داروسازی و نساجی و همچنین استفاده از ۱۷ فروند بالگرد سبک و نیمه سنگین صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر ایران با حضور در ۲۳ کشور خارجی و فعالیت ۳۲ مرکز سلامت از جمله قوی ترین جمعیت های ملی است.
نظر شما