به گزارش خبرنگار مهر، حمید گورابی در مراسم اهدای جایزه دکتر کاظمی در پژوهشگاه رویان گفت: ایران در دهه های گذشته و به ویژه سالهای اخیر بر اساس اعلام منابع معتبر بین المللی دارای بالاترین شتاب رشد علمی در جهان بوده است و این در حالی است که کشور ما طی این سالها در معرض شدیدترین تحریم های ناعادلانه قرار داشت.
وی اضافه کرد: این تحریم ها شامل بسیاری از تجهیزات و مواد آزمایشگاهی است که هیچ گونه استفاده نظامی نداشتند و تنها برای انجام تحقیقات مورد استفاده قرار می گرفتند.
رئیس پژوهشگاه رویان تاکید کرد: ممانعت از چاپ مقالات دانشمندان ایران طی این سالها از سوی برخی کشورها انجام شد و این در حالی بود که این ممانعت صرفاً به دلیل ایرانی بودن دانشمندان و نه اشکالات علمی بود. این امر عمق تراژدی تحریمها علیه ایران را نشان می دهد.
وی با اشاره به فعالیت های دکتر کاظمی آشتیانی از موسسان پژوهشگاه رویان، گفت: در شرایط سخت پس از جنگ تحمیلی، وی اقدام به تاسیس موسسه ای کرد که هدف آن حرکت در لبه علم و ارائه آخرین خدمات درمانی پیشرفته بود.
رئیس پژوهشگاه رویان اضافه کرد: طی سالهای گذشته به دلیل کمبود بودجه و تحریم ها، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی لازم دانشمندان قابل تهیه نبود و مجبور بودیم برای این پژوهشگاه برخی از امکانات را به صورت بومی طراحی و تولید کنیم.
گورابی با بیان اینکه سلول های بنیادی راه جدیدی را پیش روی بشر گذاشته است، گفت: با تلاش های صورت گرفته در پژوهشگاه رویان و زنده یاد کاظمی آشتیانی، ایران در ردیف کشورهای برتر دنیا که دارای فناوری تولید، کشت و نگهداری سلول های بنیادی جنینی انسان قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: اکنون پژوهشگاه رویان پس از دکتر کاظمی آشتیانی و طی ده سال سخت برنامه دارد در حوزه پزشکی نقش محوری داشته باشد و پزشکی ترمیمی، پزشکی مبتنی بر فرد، پزشکی سرطان، مهندسی با الهام از طبیعت و علوم شناختی را دنبال کند.
رئیس پژوهشگاه رویان تاکید کرد: بسیاری از دانشگاه های کشور خواستار حضور و سخنرانی پرفسور رابرت لنگر پراستنادترین دانشمند تاریخ علم مهندسی و برنده جایزه دکتر کاظمی بودند اما به دلیل کمبود وقت ایشان نتوانستیم به پاسخ های آنها جواب مثبت دهیم.
نظر شما