به گزارش خبرنگار مهر، ولیالله بیاتی صبح یکشنبه در جلسه شورای شهر قم با اشاره به اینکه مصوبه سال گذشته در پروژه منوریل ملاک عمل است، اظهار داشت: در مورد منوریل مصوبه سال گذشته را داریم که قرار شد تا میدان مطهری ادامه پیدا کرده و از مقابل حرم هم عبور کند که شهرداری باید برای عبورش از مقابل حرم تدبیری داشته باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته قرار شد درباره ادامه پروژه تا پردیسان مطالعاتی صورت بگیرد که هیچ مطالعهای صورت نگرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: یک سری ابهامات هم در زمینه موارد مالی منوریل وجود داشت که قرار شد یک گروه مسئول بررسی صورت وضعیتها و اسناد مالی این پروژه شده و گزارشات خود را ارائه دهند.
مشکلات شهرداری با تعاونیهای مسکن
در ادامه جلسه مصطفی سعادت طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم چند لایحه مربوط به تفکیک اراضی شهری را قرائت کرد.
وی در بخشی از سخنانش با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تعامل با تعاونیهای مسکن وجود دارد، اظهار داشت: باید فکری برای ساماندهی تعاونیهای مسکن داشته باشیم. لازم است شهرداری در این عرصه ورود کرده و با اداره کل تعاون جلساتی در این زمینه داشته باشد.
سعادت طلب ادامه داد: وضعیت تعاونیهای مسکن در قم افسار گسیخته است و شاهد هستیم تقدم و تأخیر در زمینه امورات مروبط به تعاونیها صورت نمیگیرد.
وی ابراز داشت: باید تعاونیهای مسکن ابتدا مشخص کنند که زمینی که در اختیار دارند، ظرفیت ساخت چند واحد مسکونی را دارد و بعد از اعضا پول دریافت کنند تا کمتر کمیسیونهای تخصصی را در تصمیمهای مدیریتی به زحمت بیندازند.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: مشاهده میکنیم یک پرونده مروبط به تعاونیهای مسکن مدتها در کمیتههای تخصصی کمیسیون ماده پنج و کمیسیونهای شورای شهر دست به دست میشود درحالیکه اگر از ابتدا روند به درستی طی شده بود، نیازی به این موضوع نبود.
کمبود فضای سبز در شهرک انسجام
در ادامه جلسه سعادت طلب لایحهای درباره تفکیک یکی از زمینهای شهرک انسجام قم مطرح کرد.
حسین فاکر، یکی از اعضای شورای شهر قم درباره مشکلات زندگی در این منطقه شهر قم اظهار داشت: انسجام در زمینه بوستانهای محلهای کمبود فراوان دارد.
وی با اشاره به سرعت ساخت و ساز در این منطقه و ساکن شدن عده فراوانی در آن گفت: این منطقه به این دلیل که آپارتمانی ساخته میشود، نیاز به فضای سبز بیشتری دارد.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای شهر قم هم با اشاره به اینکه یکی از مهمترین کمبودهای شهر قم فضای سبز است ابراز داشت: با وجود کمبودهایی که در زمینه فضای سبز شهری وجود دارد، تصمیمات مدیریتی فضای سبز خانگی را هم مورد هدف قرار گرفته است.
وی افزود: با اجازه پیش روی زیر زمین به زیر حیاط داریم فضای سبز خانگی را از بین میبریم که البته با رایزنیهایی به دنبال حل این مشکل هستیم.
سعادت طلب گفت: در طرح تفصیلی جدید حداکثر توانمان این بوده که فضای سبز داخل شهر حفظ شود اما این مشکل یک زخم دیرینه است.
فرمانداری به مصوبات ورود محتوایی نداشته باشد
موضوع دیگری که در جلسه صبح یکشنبه شورای شهر قم مطرح شد، توافقنامهای برای تفکیک یک زمین بود که ۵۰ درصد آن به شهرداری واگذار میرسید.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم درباره این لایحه گفت: فرمانداری برداشتی از ماده ۱۰۱ دارد که معتقد است باید ۴۳ و نیم درصد از اراضی به شهرداری واگذار شود و پیشنهادشان این است که مابقی را به صورت هبه ذکر کنیم تا مشکل قانونی نداشته باشد.
حسن بختیاری افزود: پیشنهاد این است که میزان سهم شهرداری و مالک به طور مشخص در توافقنامهها ذکر نشود و مابقی ۴۳ درصد عنوان هبه داشته باشد.
رئیس کمیسیون بودجه شورای اسلامی شهر قم در واکنش به این سخنان ابراز داشت: فرمانداری اصلا نباید در ماهیت مصوبات شورا ورود پیدا کند بلکه وظیفه فرمانداری بررسی مصوبات از نظر سازگاری با قوانین است نه اینکه ما چند درصد توافق کردهایم.
وی خطاب به رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: تماسی بگیرید با آقای فرماندار و صحبت کنید با ایشان تا ورود به ماهیت مصوبات صورت نگیرد.
حجتالاسلام سید محمد آتشزر با اشاره به اینکه توافقنامه ماهیت مشخصی دارد، ابراز داشت: ممکن است ما با یک مالک توافقی انجام دهیم که با میل و رضایت ۸۰ درصد از ملکش را به شهرداری واگذار کند تا امتیاز دیگری بگیرد در نتیجه نباید فرمانداری به ماهیت اینگونه توافقنامهها ورود داشته باشد.
تصویب تفریغ بودجه دو سازمان
تفریغ بودجه سال ۹۳ سازمان پایانهها موضوع دیگری بود که در این جلسه مطرح شد.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم، بودجه این سازمان ۲۸ میلیارد ریال تصویب شده که ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال محقق شده است.
وی ادامه داد: هزینهای که انجام شده کمتر از هزینه بودجه بوده که باید از این سازمان به خاطر صرفهجویی در هزینهها تشکر کرد.
حجتالاسلام سید محمد آتشزر با اشاره به تفریغ بودجه سال ۹۳ سازمان تاکسیرانی اظهار داشت: بودجه مصوب این سازمان ۱۵ میلیارد ریال بوده که مشکلی که این سازمان داشته این است که عملکرد هزینهای بالاتر از تحقق درآمدها بوده که مقداری از اسناد سال گذشته این سازمان بدهکار است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تاکسیرانی حدود ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر هزینه کرده است، گفت: مشکلاتی سازمان تاکسیرانی در زمینه درآمد دارد که امسال هم تشدید پیدا کرده و بخش اعظمی هم اجتناب ناپذیر است.
نظر شما