به گزارش خبرنگارگروه دين وانديشه "مهر"، دكتر محمد رضا شرفي طي مقاله اي كه در در چهارمين دوره از نشست گفتگوي اديان اسلام و مسيحيت ارائه كرد اظهار داشت: يكي از مسائل جدي و نگران كننده عصر حاضر اشتغال روز افزون والدين به فعاليتهاي خارج از محيط خانواده براي تأمين مسائل اقتصادي است. ناكامي والدين در ارضاي نيازهاي خود و فرزندان زمينه ساز تراكم فشار عصبي بيشتر شده و چه بسا در اين ميان فرزندان خود را هدف حملات پرخاش گرانه قرار مي دهند و خشونت عليه كودكان شكل مي گيرد.
اين مقاله به تبيين آموزه هاي ديني با تأكيد بر رويكرد دين مبين اسلام در خصوص نفي خشونت، مهرورزي به انسان ، مباني انسان شنانختي و آشنايي با رويكردهاي انسان شناسي ديني پرداخت.
شرفي با اشاره به اهداف و آرمانهاي اديان الهي كه توسعه و ترويج روح برادري و برابري است اظهار داشت: حمايت از آموزه هاي اديان از روحيه صلح دوستي و همزيستي مسالمت آميز در ميان مردم به منظور دستيابي به زندگي آرام و اميدوارانه سرچشمه مي گيرد تا با اتكا به آنها از رنج و دردهاي بشريت كاسته شود. براي نيل به اين مقصود بايد به بحث داد و ستد عاطفي و مهرورزي عاطفي بويژه نسبت به كودكان تأكيد كرد.
وي ياد آور شد: كودكان داراي سرشتي فطري هستند و دنياي آنها پراز رمز و ناشناخته ها است. از مطالعه آموزه هاي اسلام نسبت به كودكان اين نكته استنباط مي شود كه يك دسته از اين آموزه ها ناظر به جلب رحمت براي كودكان بوده و دسته ديگر متضمن دفع نقمت محسوب مي شود كه هركدام در برگيرنده سيره هاي علمي و عملي است.
دكتر شرفي در پايان يادآور شد : آموزه هاي ديني انسان را از اعمال خشونت نسبت به كودكان بشدت برحذر مي دارند و بر به كارگيري شيوه هاي تبادل عاطفي با كودكان تأكيد مي كنند. اين آموزه ها شيوه هاي ايجاد نشاط و شادابي و مسرت كودكان را مورد تأكيد قرار داده و بر رعايت حقوق كودكان اصرار مي ورزند.
نظر شما