به گزارش خبرگزاری مهر، این مرکز افزود: در راستای سیاست توسعه بخشهای غیردولتی و گسترش فعالیتها در قالب بنگاههای تعاونی، در سال های اخیر تعداد زیادی شرکت تعاونی در زیربخشهای اقتصادی پس از تشکیل و ثبت، فعالیتهای خود را آغاز کردهاند.
اقداماتی از قبیل رفع نسبی محدودیتها برای حضور تعاونیها در اغلب عرصههای اقتصادی و تشکیل بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون گامی در جهت توسعه تعاونیها در کشور قلمداد شده است. به علاوه انتظار میرود حمایت ها و هماهنگیهای قوای سه گانه در جهت تسهیل توسعه این بخش، موجب بسط عدالت اجتماعی، اشتغال مولد و ارتقای سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور شود.
همه ساله هفته تعاون مقارن با افتتاح تعداد زیادی از پروژههای اقتصادی تعاونیهای سراسر کشور است. براساس اعلام مرکز آمار و اطلاعات راهبردی و مطابق اطلاعات ارائه شده از سوی ادارات کل استان های کشور، تعداد ۵۵۸ پروژه شرکت تعاونی و ۲ اتحادیه در هفته تعاون سال جاری آماده افتتاح هستند.
مطابق آمارهای اعلام شده، تعداد ۱۸۳۱۱ فرصت شغلی از محل این پروژه ها در کشور ایجاد می شود که بیشترین آن مربوط به تعاونی های مسکن با ۱۱۹۷۳ نفر (نزدیک به ۶۶ درصد) است. کل سرمایه گذاری تعاونی های آماده بهره برداری بالغ بر ۲۵۰۶۵ میلیارد ریال است که بیش از ۸۸ درصد آن مربوط به تعاونی های مسکن است.
همچنین کل تسهیلات استفاده شده در تعاونی های آماده بهره برداری در هفته تعاون بالغ بر ۴۵۶۲ میلیارد ریال است که بیشترین میزان تسهیلات استفاده شده مربوط به تعاونی های مسکن با مبلغ ۳۷۵۸ میلیارد ریال است.
تعداد اعضاء تعاونی های آماده بهره برداری در هفته تعاون، ۳۳۴۲۴ نفر هستند که تعاونی های مسکن با ۱۹۱۹۴ نفر عضو دارای بیشترین و تعاونی های خدمات با ۷۶۹۷ نفر در رتبه بعدی قرار دارد.
نظر شما