به گزارش خبرنگار مهر، وجه الله خدمتگزار ظهر دوشنبه در شورای حفاظت از منابع آب استان بر حفظ و تقویت منابع آبی استان تأکید کرد و افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در این راستا مورد توجه مسئولان امر باشد.
وی تأمین آب شرب و کشاورزی را مسئلهای حیاتی در استان دانست و افزود: صرفهجویی در مصرف آب در بخشهای مختلف نیز باید موردتوجه مردم قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هماکنون ۴۲۰ روستای استان با تانکر آبرسانی میشوند، ادامه داد: امسال ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به مناطق روستایی استان اختصاصیافته است.
وی خواستار ارائه طرحهای کارشناسی شده برای اجرای موضوع اقتصاد آب در استان شد و افزود: پیگیری خواهیم کرد تا طرحها در این زمینه در هیئت دولت به نتیجه برسد.
خدمتگزار در خصوص انتقال آب به استان نیز گفت: علیرغم پیگیریها انجامشده هنوز وزارت نیرو برنامه مدون و کارشناسی شدهای را به استان اعلام نکرده است.
اختصاص ۱۹ میلیارد ریال برای توسعه زیربناهای روستاهای استان
وی با اشاره به اینکه تأمین نشدن حداقل نیازهای روستائیان و عشایر ازجمله نیاز به آب موجب مهاجرت آنها خواهد شد، افزود: گرچه اقدامات خوبی در روستاها انجامشده اما هنوز مشکلات در روستاها وجود دارد.
وی از اختصاص ۱۹ میلیارد ریال برای توسعه زیرساختهای روستاهای استان در سال جاری خبر داد و افزود: مسئولان اقدامات لازم را برای جذب و هزینه کرد مطلوب این اعتبار در دستور کار قرار دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به وجود ۲۱ طرح آبرسانی در استان افزود: حدود یک هزار و ۹۵۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۶۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی به شهرها در استان داریم.
مهدی هاشمیمقدم بابیان اینکه ۳۹۵ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش شبکه آب شهری هستند، ادامه داد: درصد برخورداری مشترکین آب شهری از آب ۹۹.۸ درصد است.
وی تعداد مشترکین آب شهری را ۱۷۶ هزار مشترک اعلام کرد و افزود: ۴۱ هزار مشترک فاضلاب را در سطح شهر بیرجند تحت پوشش داریم.
هدر رفت آب در شبکههای آب شهری استان ۳۰.۵ درصد است
وی بابیان اینکه تابستان امسال را با کمترین مشکل درزمینهٔ تأمین آب سپری کردهایم، افزود: نیاز آبی استان برای تأمین آب شهرها ۳.۸ مترمکعب بر ثانیه است و آنچه اکنون در اختیارداریم ۲.۸ دهم مترمکعب بر ثانیه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به آثار خشکسالی به منابع آبی استان اشاره کرد و بیان داشت: در برخی از دشتهای استان بالغبر یک متر افت سطح آب زیرزمینی را شاهد بودهایم.
وی میزان هدر رفت آب شبکههای شهری را ۳۰.۵ درصد اعلام کرد و افزود: ۵۰ درصد هدر رفت آب در شبکههای توزیع و خطوط انتقال آب استان است که رقم بالایی بوده و باید مطابق به استانداردها برسد.
هاشمی بابیان اینکه برنامههای اجرایی مؤثر ازجمله نصب فشارشکن را آغاز کردهایم، افزود: در سال ۹۲ ردیفی را تحت عنوان اصلاح و بازسازی شبکههای آب شهری داشتیم، و خواستاریم امسال نیز برای جلوگیری از هدر رفت آب ردیف ملی اصلاح و بازسازی شبکه محقق شود.
وی بابیان اینکه هدر رفت آب در شهرهای بیرجند، طبس، حاجیآباد و اسفدن بالا است، گفت: برخی از این شهرها بالای ۴۰ درصد هدر رفت دارند که موجب هدر رفت ۱۰ میلیون مترمکعب آب در سال میشود.
وی عنوان کرد: در بحث کیفیت آب به خاطر بافت خاک و وضعیت آب منطقه در برخی از شهرها سیستمهای کلرزنی را ارتقاء دادهایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: طبق گزارشات در شبکه بهداشت و درمان ۹۹ درصد مطلوبیت کلرزنی را داشتیم.
نصب ایستگاههای تصفیه در شهرهایی که کیفیت آب پایین دارند
وی با اشاره به انجام ۱۷۰ مورد آزمایش باكتريولوژی آب در استان گفت: این اطمینان را به همه شهروندان میدهیم که آبی که در شبکه توزیع شهری توزیع میشود فاقد هرگونه آلودگی است.
هاشمی عنوان کرد: در برخی از شهرها که کیفیت آب پایینتر است با مشارکت محیطزیست، مجمع امور صنفی و شبکه بهداشت و درمان استان مجوزهایی داریم که ایستگاههای تصفیه آب شهری را نصب کنیم تا مردم بتوانند از آب باکیفیت برخوردار شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: در راستای این سیاست در آرین شهر دستگاه تصفیه آب را وارد طرح شبکه توزیع آب کردیم.
وی بیان کرد: آنچه خواسته ما در بحث آب شهری است مطالعات جامع در بحث تأمین آب و ظرفیتهای آب استان را داشته باشیم.
هاشمی در پایان گفت: ۵.۴ درصد از آبی که در استان تولید میکنیم صرف آبیاری فضاهای سبز عمومی شهری میشود.
نظر شما