به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر جمعه ای صبح سه شنبه در جلسه ای به منظور تعامل و هماهنگی نقشه راه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان با حضور مدیران ارشد سازمان جهاد کشاورزی در محل اتاق سمنان، نگاه و نگرش اقتصاد کشاورزی در استان سمنان را سنتی ارزیابی کرد و افزود: تولید محصولات کشاورزی نیازمند بازنگری است.
وی استفاده از شیوه های نوین آبیاری و بومی سازی تکنولوژی را مهم قلمداد کرد و گفت: با توجه به شرایط موجود استان، مزیت ها و توانمندی های خاص تولیدات محصولات کشاورزی در استان وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان شرایط تولید و بازار را رقابتی توصیف کرد و افزود: صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای هدف باید با نقشه راه منسجم و مطابق با استانداردهای جهانی باشد.
جمعه ای همچنین بر ضرورت تاسیس تشکل بیابان زدایی و تثبیت شنهای روان در استان سمنان تاکید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست از تغییر الگوی کشت در استان خبر داد و بیان کرد: این سازمان با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی برنامه های منسجم و هدفمند تغییر الگوی کشت را اعلام کرده است.
سید حسن میر عماد عملکرد بهره برداران کشاورزی را مثبت ارزیابی و کرد: در سنوات اخیر با توجه به آگاهی و ارائه آموزش های منسجم به کشاورزان کیفیت تولید ارتقاء یافته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان مسئله کمبود آب در استان را بسیار مهم دانست و افزود: تولیدات محصولات کشاورزی وابسته به آب است بدین خاطر مدیریت اجرایی تقسیم آب باید نهادینه شده تا بهروری تولید محصولات کشاورزی حاصل شود.
مهدی حداد احداث کشاورزی گلخانه ای را مطلوب خواند و تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی بهره برداران و کشاورزان باید کشاورزی گلخانه ای را در دستور کار خود قرار دهند، زیرا یکی از بزرگترین رسالت های حوزه کشاورزی تولید و توزیع غذای سالم است.
وی، تنوع آب و هوایی، فرسایش خاک و شرایط اقلیمی را در این منطقه جغرافیایی بسیار حاد توصیف کرد و افزود: تشکیل انجمن مردم نهاد بیابان زدایی و ثبیت شنهای روان یکی از ضروت ها منطقه است و باید تمامی آحاد مردم برای رفع این مشکل در قالب این انجمن همت و کوشش داشته باشند.
نظر شما