به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی صبح امروز در مراسم رونمایی از نخستین شبکه خدمات رایانش ابری در کشور به ماموریتهای مدنظر در حکم مقام معظم رهبری در دور دوم فعالیت شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: بر اساس بند چهارم این حکم، اهتمام ملی و همهجانبه در راستای سرمایهگذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوریها مدنظر قرار گرفته است. در همین حال ایجاد رشتههای نوین دانشگاهی و تربیت سرمایههای انسانی متخصص در بخشهای نرمافزاری، محتوایی و خدماتی در برنامه ششم تاکید شده است.
وی با اشاره بند ۸ حکم مقام معظم رهبری در خصوص شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: احراز جایگاه و سهم مناسب در اقتصاد دانشبنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و بهبود کسب و کار در این حوزه مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به دیدار روز گذشته رهبر انقلاب با اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی کشور و تاکیدات ایشان در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی خاطرنشان کرد: ایشان فرمودند هیچ عرصهای در دنیا تحولات فناوری اطلاعات و ارتباطات را ندارد و هیچ عرصهای دارای تحولات اثرگذار بر روی زندگی مردم مانند فناوری اطلاعات نیست؛ چرا که اینترنت تمامی ملزومات زندگی بشر را تغییر داده است.
واعظی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در مورد اهمیت فناوری اطلاعات، گفت: ایشان فرمودند همانطور که در دهه گذشته به صنعت هستهای اهتمام ویژهای گذاشته شد، باید صنعت فناوری اطلاعات نیز مانند صنعت هستهای مورد توجه قرار گیرد.
وی شبیهسازی صنعت فناوری اطلاعات را به صنعت هستهای نمایانگر نگاه هوشمندانه کلیت نظام جمهوری اسلامی ایران به این عرصه عنوان کرد و گفت: رهبر انقلاب در پر کردن شکاف دیجیتالی و ساماندهی عقبافتادگی در این حوزه تاکید کردند و فرمودند که باید برای فارغالتحصیلان این حوزه شغل ایجاد کنیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در نظم بخشیدن به جلسات شورای عالی فضای مجازی، تصریح کرد: بر اساس بیانات رهبر انقلاب، باید جلسات شورای عالی فضای مجازی منظم برگزار شده و این شورا در تمامی ابعاد فضای مجازی تعیین تکلیف کند. در همین حال مرکز ملی فضای مجازی نیز وظیفه پایش، نظارت و آیندهنگری فضای مجازی را عهدهدار خواهد بود.
واعظی اضافه کرد: رهبر انقلاب کلیه امور اجرایی را در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محول کردند تا این حوزه با این سه رکن ساماندهی شود.
بومیسازی شبکه ملی اطلاعات در دوران پساتحریم
وی با اشاره به برنامههای وزارت ارتباطات در راستای توسعه این بخش، خاطرنشان کرد: برنامهریزی انجام شده در دوران پساتحریم در این حوزه بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواهد بود و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در تحقیق و پژوهش بومی و حمایت از زنجیره ایده تا تولید و تجاریسازی را دنبال میکنیم؛ در همین حال به دنبال بومیسازی در شبکه ملی اطلاعات هستیم و انتظار داریم تمامی خدمات از طریق بخش خصوصی و تولیدات داخلی انجام شود.
وزیر ارتباطات بر تداوم همکاری مثلث دولت، دانشگاه و بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد و گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اقتصادی کردن مراکز داده (دیتاسنتر) در جهت رونق کسب و کار باید تسریع بخشد و این امر باید توسط بخش خصوصی صورت گیرد.
جهتدهی پایاننامههای دکتری و ارشد به سمت رایانش ابری
وی بر جهتدهی پایاننامههای دکترا و کارشناسیارشد به سمت تحولات تکنولوژیکی دنیا تاکید کرد و گفت: در سال ۲۰۲۰ دنیا به سمت تحولات رایانش ابری حرکت میکند و در این زمینه هدفگذاری ما نیز باید بر روی فارغالتحصیلان و پایاننامههای آنها به این سمت باشد.
وزیر ارتباطات بزرگترین دغدغه کشور را اشتغال عنوان کرد و گفت: این موضوع میتواند این مشکلات را در بخش فناوری اطلاعات حل کند.
واعظی از بررسی دستورالعمل ارائه خدمات در حوزه رایانش ابری با تاکید بر اهمیت حریم خصوصی خبر داد و گفت: این دستورالعمل به زودی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اجرایی تصویب میشود.
وی بر اعتمادسازی ذخیره اطلاعات در شبکه رایانش ابری کشور تاکید کرد و گفت: به زودی آییننامه استفاده از این خدمات با تاکید بر مسائل امنیتی مصوب میشود.
شبکه پهنباند کشور باید اصلاح شود
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه ظرفیت شبکه پهنباند کشور برای اجرای خدمات رایانش ابری قابل قبول نیست، گفت: این شبکه نباید به هیچ عنوان اختلال داشته باشد؛ اختلال در اینترنت برای دریافت خدمات رایانش ابری مشکلات مضاعف ایجاد خواهد کرد و باید شبکه پهنباند کشور اصلاح شده و توسعه داده شود.
واعظی با بیان اینکه از فناوریهای روز دنیا عقب هستیم و باید جلوی موازیکاری را گرفت، در مورد ارائه خدمات در حوزه شبکه رایانش ابری، گفت: در فاز نخست خدمات این شبکه به شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها تعلق میگیرد چرا که اغلب شرکتها ۸۰ درصد هزینه خود را صرف زیرساختها و نگهداری و ۲۰ درصد را صرف نرمافزار میکنند که ما برای این شرکتها ۸۰ درصد زیرساختها را تقبل خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اجرای فاز آزمایشی خدمات رایانش ابری در کشور که از سه ماه گذشته و بر روی ۶۷ شرکت اجرایی شد، گفت: ظرفیت بالایی برای ذخیره اطلاعات در این شبکه ایجاد کردهایم و هر آنچه مورد نیاز متقاضیان باشد، در اختیارشان قرار میدهیم.
وزیر ارتباطات از برنامه توسعه برای افزایش دیتاسنترهای داخلی خبر داد و گفت: هماکنون ۷ دیتاسنتر خدمات رایانش ابری را ارائه میدهند و قرار است ۱۱ دیتاسنتر دیگر تا پایان امسال به این تعداد اضافه شود.
نظر شما