۱۹ شهریور ۱۳۹۴، ۹:۳۱

در نشست فعالان اقتصادی مطرح شد؛

۵۵ درصد واحدهای صنعتی مازندران فعال است/ تهیه سند توسعه مرکبات

۵۵ درصد واحدهای صنعتی مازندران فعال است/ تهیه سند توسعه مرکبات

ساری - ۵۵ درصد از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ مازندران فعال و نیمه فعال است.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در مازندان وجود دارد که ۵۵ درصد این واحدها فعال یا نیمه فعال با معوقات بانکی هستند و ۴۵ درصد آن در تعطیلی مطلق قرار دارند. این وضعیت درحالی است که مازندران در حوزه کشاورزی با سابقه تولید ۶.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال، رتبه نخست کشور را دارد.

عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی مازندران شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک استاندار، مدیران دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌ها و فعالان اقتصادی مازندران با دبیرکل اتاق ایران و روسای اتاق بازرگانی سراسر کشور اظهار داشت: مازندران جایگاه ویژه‌ای در تولید محصولات کشاورزی دارد و در ۱۲ محصول رتبه نخست کشور را داراست.

وی با اعلام اینکه سالانه از یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج کشور، یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن در این استان تولید می‌شود، تصریح کرد: ۲.۵ میلیون تن مرکبات در استان که قابلیت صادرات را دارد تولید می‌شود.

مهاجر از تولید ۲۰۰ هزار تن کیوی و صادرات ۸۰ درصد آن به کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج‌فارس خبرداد و افزود: حدود ۲۰ درصد مرغ کشور در استان تولید می شود که ۵۰ درصد تولیدات مرغ مازاد بر نیاز استان است که باید تدبیری برای صادرات این بخش تولیدی انجام شود که خود می‌تواند کمک بزرگی به اشتغال استان داشته باشد.

سرمایه در گردش مهمترین مشکلات تولید است

مهاجر مجموع تولیدات ماهیان پرورشی استان را ۵ هزار تن اعلام کرد و اذعان داشت: مهم‌ترین مشکلات بخش تولید سرمایه در گردش و کاهش نرخ سود بانکی است.

وی بیان کرد: باید شرایط مناسبی بین بانک‌ها و واحدهای تولیدی برای توسعه حوزه اقتصاد ایجاد شود.

مهاجر با بیان اینکه شبانه‌روزی کردن بندر امیرآباد به تولیدکنندگان استان کمک خواهد کرد، افزود: این استان فضا زیرساخت‌های مناسب گردشگری وجود دارد و هیچ استفاده‌ای نصیب این استان نمی‌شود.

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بابیان اینکه این استان در تولید بیشتر محصولات کشاورزی رتبه نخست را دارد، گفت: برای توسعه حوزه کشاورزی نیاز به بازارهای جدید برای صادرات است.

دلاور حیدرپور با اشاره به تولید 300 هزار تنی گوشت مرغ در استان گفت: باید صادرات این بخش بیشتر فعال شود زیرا ۲۸۵ میلیون تن جوجه  یک‌روزه در استان تولید می شود که ۴۰ درصد نیاز کشور است.

وی با بیان اینکه مازندران پرچم‌دار تولید کیوی و مرکبات در کشور است، افزود: در گل و گیاه زینتی پتانسیل خوبی در استان موجود است و کشورهای هم‌جوار بازار خوبی برای صادرات این حوزه است.

همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه مهم‌ترین مشکلات بخش تولید کمبود نقدینگی و قراردادهای بین واحد تولیدی و بانک‌هاست، تصریح کرد: ۶۰ درصد منابع به دلیل تمرکز در پایتخت قرار دارد و استان‌ها به نسبت منابع خود عمل کرده که نیاز است منابع متمرکز در پایتخت با توجه به شرایط و آمایش به استان‌ها نیز اختصاص یابد.

محمد پورعمران با اشاره به اینکه باید نگاه ویژه ای به صادرات محصولات کشاورزی استان شود، افزود: خط پروازی مستقیم در حمایت از بخش تولید بسیار مؤثر است.

توسعه سند مرکبات استان مازندران

وی بیان کرد: سند توسعه مرکبات استان در ۳۴ ماده به تصویب رسیده که امید است در آینده نزدیک شاهد توسعه هر چه بیشتر این حوزه در استان باشیم.

همچنین امام‌جمعه موقت ساری با بیان اینکه مازندران ظاهری سرسبز و دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است، گفت: متأسفانه در حوزه اقتصاد کشاورزی و وضعیت معیشتی مردم مطلوب نیست.

حجت‌الاسلام قاسمی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی در استان باید حمایت شوند، اذعان داشت: اقتصاد استان باید به‌گونه‌ای باشد که عقب‌ماندگی‌ها در این حوزه جبران شود و اقتصاد قوی، مقاوم، علم پیشرفته و داشتن روحیه انقلابی و جهادی در توسعه حوزه اقتصادی و تولید تأثیرگذار خواهد بود.

کد خبر 2912156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha